کد خبر: 974315
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۵
در دو سال گذشته ۲۰ هزار جهادگر بسیجی کردستانی در زلزله کرمانشاه و سیل خرم‌آباد اعلام آمادگی کرده و خدمات خود را در چهار حوزه عمران و آبادانی، بهداشت و سلامت، فرهنگی، آموزشی، اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی به مردم ارائه کردند
سجاد مرسلی
سرويس ايران جوان آنلاين: با اینکه استان کردستان دارای مناطق محروم و نیازمندی است، اما وقتی صحبت از گروه‌های جهادی این استان و خدمت‌رسانی آن‌ها به نیازمندان می‌شود، می‌توان رد پای آنان را در تمام ایران دید. شاید حضور ۲۰ هزار جهادگر بسیجی کردستانی در زلزله کرمانشاه و سیل خرم‌آباد مشتی از این خروار باشد؛ جهادگرانی که در چهار حوزه عمران و آبادانی، بهداشت و سلامت، فرهنگی، آموزشی، اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی به مردم خدمت می‌کنند و حالا با ثبت بالغ بر ۳۰۰ گروه جهادی در سطح استان، مجمع جهادی را با هدف انسجام بخشیدن به فعالیت‌های خود تشکیل داده‌اند.

در سال‌های اخیر اقدامات بسیار شایسته‌ای در رابطه با رفع محرومیت و مقابله با معضلات و آسیب‌های اجتماعی در نواحی منفصل شهری در استان کردستان صورت گرفته که وقتی به هر کدام از آن‌ها نگاهی می‌اندازیم، حتماً رد پایی از حضور گروه‌های جهادی بسیجیان می‌بینیم. جهادگرانی که خدمت را در صدر برنامه‌های خود قرار داده‌اند و بدون هیچ چشمداشتی، در رفع مشکلات و گرفتاری‌های همنوعان خود قدم بر می‌دارند.

در همین رابطه رئیس مجمع گروه‌های جهادی دانشجویی استان کردستان با بیان اینکه بسیج در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با ورود به میدان‌های سازندگی در عرصه‌های مختلف نشان داده است از توانمندی غیرقابل انکاری برای آبادانی کشور برخوردار است و نقش مؤثری در پویایی هرچه بیشتر نظام و حاکمیت کشور دارد، گفت: «توجه به مناطق محروم از همان روز‌های اول انقلاب، به رغم تمام مشکلات موجود از اهداف اساسی انقلاب بود.»

میلاد فخرایی خاطرنشان کرد: «بررسی بیانات مقام معظم رهبری در ۴۰ سال اخیر نشان از توجه ایشان به آسایش، رفع مشکلات معیشتی و رفاهی مردم و برقراری عدالت اجتماعی دارد.» وی با بیان اینکه میدان جهاد بسیار وسیع است و جهادگران سفیران نظام در مناطق محروم و روستا‌ها هستند، گفت: «جوانان جهادگر بدون هیچ دستمزدی در این دیار حاضر شده و لبخند اهالی روستا را بهترین دستمزد برای کار خود می‌دانند. هدف اردو‌های جهادی بر پایه سازندگی است. سازندگی از خودسازی آغاز و در نهایت به سازندگی در مناطق محروم ختم می‌شود.» فخرایی اظهار کرد: «در دو سال گذشته ۲۰ هزار جهادگر بسیجی کردستانی در زلزله کرمانشاه و سیل خرم‌آباد اعلام آمادگی کرده و خدمات خود را در چهار حوزه عمران و آبادانی، بهداشت و سلامت، فرهنگی، آموزشی، اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی به مردم ارائه کردند. بالغ بر ۳۰۰ گروه جهادی در سطح استان وجود دارد که مجمع جهادی با هدف انسجام بخشیدن به فعالیت‌های صورت گرفته در کردستان تشکیل شده است.» به گفته رئیس مجمع گروه‌های جهادی دانشجویی استان کردستان در سال‌های اخیر نیز فعالیت‌های مختلفی در جهت مقابله با معضلات و آسیب‌های اجتماعی در نواحی منفصل شهری انجام شده است و گروه‌های جهادی مشکلات مردم را به مسئولان منعکس و مطالبه‌گری می‌کنند.

جهاد خدمت برای سلامتی محرومان
دانشجویان بسیجی کردستان یکی از محور‌های اصلی کمک‌رسانی به نیازمندان و محرومان به شمار می‌آیند. جوانانی که در کنار تحصیل علم و دانش، سراغ مناطق محروم و شهروندان نیازمند هم می‌روند و به یاری‌رسانی به آن‌ها می‌پردازند. در همین راستا رئیس بسیج دانشجویی کردستان از اعزام ۳۹۰ نفر در قالب ۴۹ گروه جهادی به ۳۵ روستای محروم در سراسر استان کردستان خبر داد و گفت: «این گروه‌ها در طول سال با برنامه‌ریزی مشخص مناطق مختلف را شناسایی می‌کنند و به کمک هموطنان کم‌برخوردار می‌روند.» توحید رستمی تأکید کرد: «این گروه‌های جهادی قرار است در زمینه‌های دندانپزشکی، بهداشتی، عمرانی، دامپزشکی، آموزشی و فرهنگی خدمت‌رسانی کنند.»

وی افزود: «در ابتدای سال جاری هم ۱۱۰ نفر از گروه‌های جهادی به مناطق پلدختر و حدود یکی دو ماه پیش نیز ۴۰ نفر از گروه‌های جهادی به مناطق مالوجه اعزام شدند و خدمات پزشکی به ۱۱۰۰ نفر از مردم ارائه دادند.» مسئول بسیج دانشجویی استان کردستان به دو ماه پیش هم گریزی زد که گروه‌های جهادی و پزشکی به مناطق محروم بخش دلبران، روستای مالوجه و طوغان در شهرستان قروه اعزام شدند و در مورد اقدامات آن‌ها گفت: «این جهادگران در راستای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی رایگان در حوزه‌های دندانپزشکی، پزشکی، مامایی و علوم آزمایشگاهی به مردمان این مناطق اعزام شدند.»

توحید رستمی با اشاره به اینکه اکثر مناطق محروم در کردستان نیازمند خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی هستند، افزود: «گروه‌های جهادی سالانه در راستای ارائه خدمات درمانی، بهداشتی و آموزشی به مناطق محروم روستایی استان کردستان اعزام شدند و برنامه‌های مختلفی را اجرا کردند. ناگفته نماند از ابتدای سال جاری ۴۵ گروه جهادی در عرصه‌های مختلف جهادی به ویژه فرهنگی، آموزشی و عمرانی به مناطق محروم استان کردستان و مناطق سیل‌زده کشور اعزام شدند.» وی بیان کرد: «همچنین چند نقطه در حاشیه شهر سنندج نیز توسط گروه‌های جهادی مشخص شده که جهادگران با حضور در آن مناطق و ارائه خدمات مختلف به مردم در راستای شناسایی و رفع آسیب‌های اجتماعی گام برمی‌دارند.» رستمی ادامه داد: «این افراد در قالب گروه جهادی به منظور رفع مشکلات در مناطق محروم و حاشیه‌نشین سطح شهر مستقر می‌شوند و خدمات رایگان به مردم ارائه می‌دهند. اعزام گروه‌های محرومیت‌زدایی و تیم‌های تخصصی پزشکی و درمانی به مناطق محروم اقدامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و طرح اعتلای بسیج بوده تا زمینه برای رفع محرومیت در این مناطق فراهم شود.»

وی افزود: «امسال گروه‌های جهادی به‌صورت تخصصی در مناطق محروم حضور پیدا کرده و نسبت به احصای مسائل و ارائه راهکار در راستای گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری از دستگاه‌های ذی‌ربط نسبت به حل مشکلات مردم عمل می‌کنند.» فراموش نمی‌کنیم اوایل سال، زمانی‌که سیل در چندین استان ویرانی‌هایی بر جای گذاشت و گروه‌های جهادی از تمام نقاط برای کمک‌رسانی به هموطنان سیل‌زده به استان‌های خسارت دیده اعزام شدند. جهادگرانی که بدون هیچ ادعایی در کمترین زمان خود را به این مناطق رساندند و بی‌هیچ قیل و قالی فقط به خدمت‌رسانی پرداختند و بعد هم سراغ منطقه محروم و نیازمند دیگری رفتند. در آن زمان هم مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان اعلام کرد: «گروه‌های جهادی تبلیغات اسلامی کردستان برای کمک به سیل‌زدگان در کمترین زمان ممکن تشکیل و به این مناطق اعزام شدند.» در کنار این جهادگران گروه‌های جهادی بسیجیان شبانه خود را به لرستان و خوزستان رساندند و از همان دقایق اولیه خدمات‌رسانی‌هایشان را آغاز کردند.

وحدت اهل تشیع و تسنن برای سربلندی اسلام
یکی از ویژگی‌های بارز کردستان، حضور برادران و خواهران اهل تشیع و تسنن در کنار یکدیگر و زندگی بسیار آرام و مملو از مهر و محبت آنهاست. گواه این ادعا مراسم‌های مذهبی و حضور آنان در این برنامه‌هاست. در مراسم اربعین اخیر هم ۲۵۰ نفر از دانشجویان اهل تشیع و تسنن دانشگاه‌های استان کردستان برای شرکت در پیاده‌روی اربعین اعزام شدند.

دبیر ستاد اربعین دانشگاه‌های کردستان در مراسم بدرقه دانشجویان گفت: «امروز دشمن با تمام توان در فضای مجازی و حقیقی با ابزار‌های لازم به جنگ با جوانان آمده است. یکی از ابزار‌های خنثی‌سازی جنگ نرم دشمن، تقویت فرهنگ ایمانی و اعتقادی جوانان است و چه چیزی بهتر از فرهنگ حسینی است.» توحید رستمی با بیان اینکه اگر چه دشمن می‌خواست ناامنی در عراق ایجاد کند و در مشارکت بالای مردم در پیاده‌روی اربعین تأثیرگذار باشد، اما آمار مردم نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است، اذعان داشت: «ستاد اربعین با همکاری و کمک مسئولان دانشگاه‌ها و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های کردستان تشکیل شد.» وی تأکید کرد: «۴۰ نفر از این تعداد دانشجو را برادران و خواهران اهل سنت تشکیل می‌دهند که مصداق بارز ارادت اهل سنت به اهل بیت (ع) است. البته سال گذشته ۱۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه‌های کردستان برای حضور در پیاده‌روی اربعین ثبت‌نام کردند که این آمار امسال به ۲۵۰ نفر افزایش پیدا کرد.»

کردستانی‌ها علاوه بر حضور در مراسم راهپیمایی عظیم اربعین در خدمات‌رسانی‌ها هم از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و هر چه در توان داشتند در طََبَق اخلاص و در خدمت زائران اربعین گذاشتند. در همین ایام بود که با هدف خدمات‌رسانی مطلوب به زائران اربعین حسینی ۱۲ دستگاه اتوبوس و دو دستگاه خودرو آتش نشانی به مرز خسروی اعزام شدند. همراه این خودرو چهار آتش‌نشان هم به این مرز اعزام شدند و تا پایان مراسم اربعین در مرز خسروی مستقر هستند. این تعداد اتوبوس جهت جابه‌جایی زائران اربعین حسینی به مرز خسروی اعزام شدند و به زائران خدمت رسانی کردند. این اتوبوس‌ها در مرز خسروی در اختیار اتحادیه اتوبوسرانی قرار گرفتند تا با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته نسبت به جابه‌جایی زائران اربعین اقدام نمایند.

رزمایشی برای ثبات امنیت
حدود ۱۰ روز پیش بود که رزمایش الی‌بیت‌المقدس با حضور هشت گردان در بیجار برگزار شد. فرمانده سپاه بیجار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۴۵۰ شهید والامقام شهرستان بیجار گفت: «دشمنان ما به دنبال ایجاد روحیه یأس و ناامیدی در بین مردم هستند و رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی ما با روشنگری باید نقشه دشمنان را برای مردم تبیین و روحیه امیدواری در جامعه القا کنند.» سیدمرتضی میرآقایی با بیان اینکه همزمان با سراسر استان کردستان رزمایش الی‌بیت‌المقدس با شعار ۴۰سال اقتدار بسیج در در شهرستان بیجار برگزار شد، افزود: «رزمایش امسال حوزه محوری است و در محدوده استحفاظی محل استقرار حوزه‌ها برگزار شد و در رزمایش الی‌بیت‌المقدس بیجار هفت گردان بیت‌المقدس و یک گردان کوثر به استعداد یکهزار و ۸۷۲ نفر حضور داشتند.» وی با بیان اینکه رزمایش الی‌بیت‌المقدس با مأموریت امنیتی و مبارزه با اغتشاشات و آرام‌سازی شهری برگزار شد، هدف از برگزاری این رزمایش را ارتقای سطح آمادگی گردان‌ها، آمادگی برای اجرای مأموریت‌ها در روز واقعه، سازماندهی و به‌روز‌رسانی مجدد گردان‌ها اعلام و تصریح کرد: «تمرین بر پایه تهدیدات بومی و منطقه‌ای و آمادگی برای مقابله با تهدیدات دشمن از دیگر اهداف برگزاری رزمایش الی‌بیت‌المقدس در بیجار بود.»

به گفته میرآقایی، بسیجیان با حضور پر شور خود در این رزمایش اقتدار بسیج در طول ۴۰سال از عمر با برکت انقلاب را به نمایش گذاشتند. فرمانده سپاه بیجار با تأکید بر اینکه بسیجیان در این رزمایش با آرمان‌های امام، رهبری و شهدا تجدید پیمان کردند، از انجام فعالیت فرهنگی در رزمایش الی‌بیت‌المقدس با حضور بسیجیان خبر داد.
وی تصریح کرد: «انجام فعالیت‌های گروهی و اجتماعی، مأموریت‌های پیاده‌روی، زندگی در شرایط سخت، برگزاری زیارت عاشورا و نماز جماعت از دیگر برنامه‌های رزمایش بود. همچنین استقرار، امورات تاکتیکی، ستون‌کشی، برنامه‌های شبانه، تک به ارتفاع، انفجارات، مبارزه با اغتشاشات و آرام‌سازی و در نهایت جمع‌آوری از دیگر برنامه‌های رزمایش ۱۸ و ۱۹ مهر ماه در بیجار بود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار