کد خبر: 976018
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۴:۳۴
۱۱ هزار گروه جهادی در کشور داریم که برای هم‌افزایی و هماهنگی شورای مشورتی تشکیل داده‌اند. انتخاباتی در شهرستان برگزار می‌شود و شورا تشکیل می‌شود و فعالیت این شورا‌ها برای سیاستگذاری درست، جلوگیری از موازی‌کاری و تبیین گفتمان جهادی است
سیداحمد هاشمی اشکا
سرويس ايران جوان آنلاين:‌ بعد از پیام مقام معظم رهبری خطاب به جهادگران بود که رئیس سازمان بسیج مستضعفین از تدارک برنامه‌های سازمان بسیج برای سازماندهی گسترده در راستای ایجاد گروه‌های جهادی جدید خبر داد. سردار غلامرضا سلیمانی با بیان اینکه خدمت به مردم همواره یکی از تأکیدات بزرگان بوده است و رهبر معظم انقلاب هم برای نیرو‌های انقلاب خدمت به مردم را بعد از انجام واجبات به عنوان یک جهاد تلقی می‌کنند، گفت: «امروز فرهنگ در مناطق محروم استغنای بیشتری دارد و حتی در این مناطق مشکلی از نظر مسائل اجتماعی هم وجود ندارد و تنها مشکل فاصله‌ای است که از نظر اقتصادی ایجاد شده است.» وی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری در پیامی خطاب به جهادگران و در ادامه آن بیانیه راهبردی را در مقابل جوانان جهادگر کشور قرار دادند، ادامه داد: «پیامی که گروه‌های جهادی به ما می‌دهند همه‌جانبه است؛ نابسامانی‌های داخل کشور، ایجاد فاصله بین مناطق برخوردار و محروم و نیز تنگنا‌های موجود خواسته نظام و در جهت برنامه‌ها نبوده است.» حالا هر جای ایران که پا می‌گذاریم ردپایی از جهادگرانی می‌بینیم که خدمت بی‌ادعا را مشق خود کرده‌اند.

هرجای ایران که قدم بگذاریم می‌توانیم حضور جهادگران را حس کنیم. خدماتی که این گروه‌ها ارائه می‌دهند همگی قابل لمس و دیدن هستند. چند روز پیش در خوزستان بود که گروه‌های جهادی عملیات احداث دو مدرسه خیرساز را در شهرستان شوشتر آغاز کردند. وقتی خبر ساخت دو باب مدرسه با مشارکت افراد نیکوکار و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان در شوشتر منتشر شد، این گروه‌های جهادی بودند که احساس تکلیف کرده و دوباره کوله‌بارشان را پر از خدمت کردند تا به این منطقه ببرند.

مسئول گروه جهادی شهدای گمنام شوشتر که به شوشتر رفته بود و در مراسم آغاز به کار احداث این مدارس حضور داشت با بیان اینکه برای ساخت این مدارس با حدود هشت کلاس درس، حدود ۱۳ میلیارد ریال هزینه پیش‌بینی شده است، گفت: «این مدارس در زیربنایی حدود ۳۳۰ متر مربع، بهمن امسال به همراه چهار مدرسه دیگر آماده بهره‌برداری می‌شوند.» رضا گیلانی افزود: «این مدارس در مناطق کم‌برخوردار به‌ویژه روستا‌ها توسط اداره کل نوسازی مدارس خوزستان و خیران تأمین اعتبار و توسط گروه جهادی شهدای گمنام ساخته می‌شوند.» وی اظهار کرد: «۴۰ درصد هزینه ساخت این دو مدرسه را محمد احتیاطی و محسن عبداللهی (دو نیکوکار مدرسه‌ساز) پذیرفته‌اند و ۶۰ درصد دیگر آن را اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان پرداخت می‌کند.»

۱۱ هزار گروه مسئول خدمات‌رسانی به محرومان
هم‌اکنون ۱۱ هزار گروه جهادی در کشور فعالیت می‌کنند. گروه‌هایی که جهاد خدمت را تا ریشه‌کنی کامل فقر و محرومیت از چهره کشور ادامه خواهند داد. در همین رابطه و با اشاره به نوع تفکر جهادگران و اقدامات آن‌ها نایب رئیس مجمع عالی جهادگران کشور، با بیان اینکه فرماندار و وزیر ما باید جهادی فکر کند و اگر اینگونه شد نظم بین‌المللی قدرتی که امریکا حاکم کرده در چشم‌انداز دوم انقلاب به نظم عدالت‌محور جهانی و زمینه‌ساز ظهور امام زمان (عج) منجر می‌شود، گفت: «۱۱ هزار گروه جهادی در کشور داریم که برای هم‌افزایی و هماهنگی شورای مشورتی تشکیل داده‌اند. انتخاباتی در شهرستان برگزار می‌شود و شورا تشکیل می‌شود و فعالیت این شورا‌ها برای سیاستگذاری درست، جلوگیری از موازی‌کاری و تبیین گفتمان جهادی است.»

ضرغام پرنیان با تأکید بر اینکه تحقق بیانیه گام دوم انقلاب به حضور مؤثر جوانان جهادی نیاز دارد، ادامه داد: «۱۱ هزار گروه جهادی در کشور وجود دارد. در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب مرتب تأکید داشته‌اند که گروه‌های جهادی افزایش یابد. حضور بچه‌های جهادی آنچنان امیدی را به جامعه بخشیده است که یک نمونه فعالیت آن‌ها را در سیلاب پلدختر دیدیم.» وی گفت: «دانشجویان جهادی در سیل پلدختر برای کمک به مردم و تخلیه گل‌ولای تلاش کردند، گروه‌های جهادی استان کاری کردند کارستان، دو ماه تمام در پلدختر گل‌ولای خالی کردند. امروز اگر انقلاب به پیش می‌رود به وجود همین نیرو‌های جهادی است.»
پرنیان با اشاره به اینکه جریان انقلابی با فرزندان معنوی رهبر معظم انقلاب روی پای خود ایستاده است، افزود: «بیانیه گام دوم انقلاب و بیانیه ۹ ماده‌ای رهبر انقلاب خطاب به گروه‌های جهادی نشان می‌دهد که امید اصلی رهبری در گام دوم انقلاب به جوانان جهادی است. در تمدن‌سازی نوین اسلامی تأکیدات فراوانی بر سرمایه‌های انسانی شده است.»

حضور ۳۳۰ گروه شناسنامه‌دار در کرمانشاه
یکی از استان‌های ایران که طی چند سال اخیر با حوادث زیادی مواجه بوده، کرمانشاه است. منطقه‌ای که زلزله و سیل و اتفاقات دیگر مشکلات زیادی برای ساکنان آن و به‌خصوص روستانشینان و مناطق کم‌برخوردارش به وجود آورده است.
حالا گروه‌های جهادی این استان در تلاشند تا در کمترین زمان، بیشترین خدمت ممکن را ارائه کنند. جایی که مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت نبی‌اکرم (ص) استان کرمانشاه هم گروه‌های جهادی این استان را گروه‌هایی بسیار توانمند معرفی کرده و گفت: «برخی از گروه‌های ما در حال حاضر به گروه‌های بزرگ‌تری تبدیل شده‌اند و فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهند و توانمندی برخی از آن‌ها به حدی است که حتی شاید از برخی از دستگاه‌های دولتی که متولی کار بوده، جلوتر هستند.»

حسین قبادی بصیر با بیان اینکه هم‌اکنون شش گروه جهادی در استان داریم که گروه‌های جهادی ویژه هستند و در اکثر حوزه‌ها فعالیت می‌کنند، ادامه داد: «ازجمله گروه‌های جهادی مذکور می‌توان به گروه جهادی خشت‌های مهربانی، گروه جهادی وصال و گروه جهادی منادیان رحمت اشاره کرد. این‌ها گروه‌هایی هستند که در حوزه اشتغال و ایجاد شغل برای افراد نیازمند با استفاده از کمک و ظرفیت خیرین، فعالیت‌های بسیار خوب و مؤثری دارند.»

وی تصریح کرد: «برای مثال گروه جهادی خشت‌های مهربانی توانستند برای کمک به محرومین و ایجاد بیش از ۳۰ واحد مسکونی طی دو تا سه سال گذشته از خیرین کمک جمع کنند و پلی بین خیرین و محرومین باشند.» مسئول بسیج سازندگی کرمانشاه گفت: «گروه جهادی وصال و گروه جهادی منادیان رحمت نیز به صورت بسیار گسترده در حوزه توانمندسازی و اشتغال فعالیت می‌کنند. مجموعاً ۳۳۰ گروه شناسنامه‌دار در استان کرمانشاه داریم و گروه‌های دیگر ما نیز در حوزه‌های مختلف به‌ویژه عمران و فرهنگی، فعالیت دارند. جغرافیای مشخصی برای این گروه‌ها مشخص شده که خود آن‌ها این جغرافیا را انتخاب کرده‌اند و در این حوزه جغرافیایی خدمات محرومیت‌زدایی فراوانی ارائه می‌کنند.» این مسئول تصریح کرد: «این گروه‌ها در حاشیه شهر‌ها و مناطق محروم استان فعالیت می‌کنند و پیگیر مشکلات مردم این مناطق و جذب کمک از طریق خیرین برای آن‌ها هستند. فعالیت‌های این گروه‌ها به صورت فعالیت‌های جاری است و در طول سال و هر زمانی که فرصتی پیدا کنند، چون ایام نوروز و ایام تعطیلات تابستان به فعالیت‌های محرومیت‌زدایی می‌پردازند.»

قبادی بصیر شاکله گروه‌های جهادی را دانشجویان و دانش‌آموزان دانست و افزود: «البته ما در بین اقشار دیگر نیز گروه‌های جهادی داریم و این‌ها در فرصت‌های تعطیلی و فراغتی که دارند و به صورت مستمر در آن حوزه جغرافیایی که برایشان مشخص شده است و خودشان مشخص کرده‌اند، به فعالیت جهادی‌شان می‌پردازند.» مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت نبی‌اکرم (ص) استان کرمانشاه یادآور شد: «گروه‌های جهادی هم‌اکنون در ۲۴ حوزه و تمام شهرستان‌های ما فعالیت و خدمات‌رسانی می‌کنند.» قبادی بصیر برگزاری اردو‌های جهادی سلامت را از دیگر فعالیت‌های این گروه‌ها طی سال‌های اخیر برشمرد و گفت: «این اردو‌ها یکی از محور‌های بسیار پرجاذبه، پرطرفدار و محرومیت‌زدا است و در حوزه خدمات درمانی به مناطق محروم برگزار می‌شود. در این حوزه تاکنون بیش از ۲۰۰۰ تیم پزشکی سلامت به مناطق محروم استان کرمانشاه ازجمله حاشیه شهر‌ها و روستا‌های محروم استان اعزام و ۲۸ بیمارستان صحرایی نیز در این مناطق برپا شده است.» این مسئول از ویزیت رایگان بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مردم مناطق محروم استان در قالب اردو‌های سلامت خبر داد و گفت: «بیش از ۱۱۶۰ جراحی در بیمارستان‌های صحرایی برپا شده در این مناطق انجام شده و قریب به ۲۰۰۰ نفر هم بستری شده‌اند. البته این خدمات توسط گروه‌های جهادی سلامت‌محور و پزشکان متعهد بسیجی داخل و خارج استان ارائه شده است.»

قبادی بصیر با بیان اینکه در مرداد ماه سال جاری یک گروه جهادی بسیار بزرگ در حوزه سلامت به استان کرمانشاه آمدند و در منطقه سرفیروزآباد مستقر شدند، تأکید کرد: «این گروه جهادی بیش از ۱۸۰ نفر کادر درمانی از تمام تخصص‌ها داشتند و امکانات مورد نیاز از رادیولوژی و سونوگرافی تا آزمایشگاه و... را نیز با خود به استان آورده بودند و به مدت یک هفته در منطقه سرفیروزآباد خدمات هدفمندی را به بیش از ۵۰۰۰ نفر ارائه کردند.»

ساخت ۱۴ خانه روستایی در ساوه
بعد از فروکش کردن سیل‌های اخیر بود که عملیات احداث ۱۴خانه روستایی در ساوه توسط جهادگران صنایع اراک آغاز شد. یکی از ویژگی‌های گروه‌های جهادی این است که مقرر شده همه کار‌ها به صورت تخصصی و با حضور کارشناسان فن انجام شود و بر همین اساس بعد از اینکه تعدادی از خانه‌های اقشار آسیب‌پذیر تحت پوشش سازمان‌های حمایتی و بهزیستی به خاطر وقوع سیل دچار آسیب شد، گروه‌های جهادی به کمک آن‌ها شتافتند. با توجه به این موضوع در گام نخست پی‌کنی ۱۴ واحد خانه توسط ۱۵ نفر از مهندسین و کارکنان شرکت‌های مختلف صنعتی شهر اراک انجام شده و بعد از اسکلت‌بندی‌ها، جهادگران با روحیه بسیجی و به صورت شبانه‌روزی در حال خدمات‌رسانی در این حوزه هستند.

در همین رابطه فرمانده سپاه ناحیه ساوه با بیان اینکه بنا به فرمایش رهبر انقلاب باید اردو‌های جهادی را به گفتمان تبدیل کرد و این مهم از جهاتی کمک به دولت است و رضایت جامعه اسلامی در ارائه خدمت و اعتماد به نظام دینی را به دنبال دارد، گفت: «اسکلت‌بندی پنج واحد در روستای باغچه غاز، دو واحد در شاهسون کندی، یک واحد در روستای رضا آباد، یک واحد در طراز ناهید، یک واحد انجیل‌آباد و چهار واحد در مرق و مرقکان از شهرستان ساوه انجام شده و تأمین اعتبار این پروژه‌ها به صورت مشارکتی با کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد مسکن و بانک‌های عامل است و تأمین مواد اولیه مانند آهن برای ساخت مساکن با همکاری بسیجیان بخش صنعت و جهاد سازندگی انجام می‌شود.» سرهنگ حجت‌الله دستجانی فراهانی ادامه داد: «در شهرستان ساوه دو تیم شهید رهنمون وجود دارد و بسیج دانش‌آموزی رنگ‌آمیزی چهار مدرسه ابتدایی و متوسط اول شهرستان ساوه را انجام داده است و درمجموع در این شهرستان جوانان در ۷۰ گروه جهادی طرح‌های جهادی را انجام می‌دهند.» فرمانده سپاه شهرستان ساوه بیان کرد: «سپاه و بسیج رویکرد خود را در عرصه‌های اجتماعی در راستای خدمت‌رسانی متمرکز کرده است به طوری که جهادگران جامعه پزشکی در بحث شهید رهنمون، معلمین در جهاد فرهنگی، مهندسین کشاورزی در بحث همگام با مشاور و مهندسین صنعت در پروژه‌های جهاد سازندگی و ابتکار برای ساخت منازل اقشار محروم و آسیب‌دیده در نواحی روستایی اقدامات لازم را انجام می‌دهند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار