کد خبر: 976189
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۳
معصومه طاهری
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین:‌ چند سالی بود که طرح‌های غیر ایرانی روی لوازم‌التحریر دغدغه بسیاری از خانواده‌ها و دلسوزان فرهنگی شده بود؛ اینکه دانش‌آموزان به‌خصوص مقاطع پایین کاراکتر‌های کارتونی خارجی را روی لوازم درسی خودشان داشته باشند و با آن‌ها انس بگیرند. بالاخره به همت دوستداران فرهنگ ملی و مذهبی مدتی است شاهد چاپ تصاویر بومی و ملی در اشکال مختلف روی لوازم‌التحریر دانش‌آموزان هستیم که با اقبال خوبی هم از سوی خانواده‌ها و دانش‌آموزان مواجه شد.

استفاده از نماد‌های ملی و دینی توسط دستگاه‌های متولی در لوازم‌التحریر‌ها مهم بوده و اینگونه اقدامات می‌تواند در ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی، اصلاح الگوی مصرف و ارتقا و تقویت هویت انقلابی و ملی همچنین جلب توجه و رضایتمندی خانواده‌ها مؤثر واقع شود. حالا عرضه لوازم‌التحریر اسلامی- ایرانی در کشور آغاز شده است و مردم می‌توانند با حق انتخاب به جای خرید نوشت‌افزار با تصاویر نماد‌های غربی از لوازم‌التحریر اسلامی استفاده کنند. با این وجود چه خوب است والدین در هنگام انتخاب لوازم‌التحریر‌ها برای فرزندانشان به تصاویر آن‌ها توجه کنند؛ چراکه در هر صورت تصاویر موجود روی لباس، لوازم‌التحریر و کیف دانش‌آموزان، حامل یک پیام به مخاطب بوده و در صورتی که این تصاویر مثبت باشند، پیام سازنده تربیتی دارند و در غیر این صورت، آثار منفی تربیتی بر دانش‌آموز به همراه خواهد داشت.

نبود نظارت و کنترل بر طراحی روی دفترچه‌ها و لوازم‌التحریر باعث شده که بعضاً شاهد برخی شیطنت‌های عامدانه یا سهوی در این رابطه باشیم. چند روز پیش یکی از دوستان که خیلی دوست داشت طرح‌های ایرانی و بومی روی لوازم درسی پسرش باشد با ناراحتی و نگرانی طرحی از نگارگری چاپ شده روی جلد دفتر مشق پسرش را نشان داد که لابه‌لای تصاویر با کمال تعجب تصویر مردی بود که با یک شتر ارتباط جنسی برقرار کرده است؟! اول خیال کردم اشتباه کرده ولی متأسفانه درست بود. این طرح روی جلد دفتر دانش‌آموزان در حساس‌ترین سن بلوغ قرار دارد و بسیار ناراحت‌کننده بود. دوستم می‌گفت وقتی دیدم طرح روی جلد نقاشی ایرانی و نگارگری است آن را خریدم اصلاً فکرش را هم نمی‌کردم چنین چیزی در طرح جلد فرزندم باشد آن هم دفتری که بیشتر وقت با اوست و از آن استفاده زیادی دارد. گویا آن را از نمایشگاه لوازم‌التحریر خریده بوده که تخفیف هم داشته است.

شاید استفاده از این طرح براثر سهل‌انگاری بوده باشد، اما فراموش نکنیم که همه ما نسبت به این موضوعات مسئول هستیم. از والدین گرفته تا فروشندگان همه باید درباره آنچه در بازار برای کودکان و نوجوانان منتشر می‌شود حساس باشیم. امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر یعنی همین؛ گاه دشمن در لباس خودی ظاهر می‌شود لذا مباحث و طرح‌ها در حیطه سنین مختلف باید مورد نظارت قرار گیرد. با نقوش سنتی ممکن است مفاهیمی به کودکان و نوجوانان منتقل شود که گاه در تصاویر غربی وجود ندارد. سنتی و قدیمی بودن طرح‌ها دلیل بر آن نیست که همه چیز آن مورد تأیید است یا برای همه سنین مناسب است. جدا از اینکه سبک‌های سنتی و ایرانیزه شده همانگونه که از اسمشان برمی‌آید یک سبک هستند و در همان سبک‌ها می‌توانند مفاهیم نادرست را به مخاطب به‌خصوص دانش‌آموزان انتقال دهند. ما در عصری هستیم که حتی دزد‌ها و سارقان نسبت به قبل باهوش‌تر و مجهزتر شده‌اند پس باید نسبت به تحولات و اتفاقات بیرونی با دیده احتیاط‌آمیزتری نگاه کنیم.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
0
1
وای همینو کم داشتیم!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
0
0
درسته برای هر تولیدی باید نظارت باشه تا سواستفاده نشه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار