کد خبر: 976463
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۸
نظری بر یک اثر تحلیلی- پژوهشی در باب تسخیر لانه جاسوسی امریکا
واقعه تاریخ‌ساز و بی‌نظیر تسخیر لانه جاسوسی امریکا در تهران، حماسه‌ای جاویدان و تأثیرگذار در سیر تکوین و بلوغ انقلاب اسلامی بود. اگر این کار انجام نمی‌شد، سیر حوادث ۲۵ سال اخیر به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد و باعث می‌شد تا جمهوری اسلامی در نقطه‌ای قرار بگیرد که با کمال مطلوب بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، فاصله زیادی داشته باشد.
شاهد توحیدی
سرویس تاریخ جوان آنلاین: اثر تحلیلی- پژوهشی «انقلاب دوم» که به آثار و پیامد‌های تسخیر لانه جاسوسی امریکا پرداخته است، در زمره آثار منتشره از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. احمدرضا شاه علی در این پژوهش تلاش دارد تا زمینه‌های سیاسی و فرهنگی این رویداد و همچنین آثار کوتاه‌مدت و درازمدت آن را به بررسی نشیند. مؤلف در دیباچه خود بر این تحقیق، درباره بستر‌های این واقعه می‌نویسد:

«هشدار‌های حضرت امام (ره) در سال ۵۸ موجب شد تا دانشجویان ما یقین کنند که ایشان به عنوان رهبر و معمار انقلاب، اخبار و گزارش‌های منفی به دستشان می‌رسد که این گونه نسبت به اقدامات امریکا هشدار می‌دهند و همگان را به مقابله با این اقدامات دعوت می‌کنند، بنابراین پس از اشغال لانه جاسوسی، دولت امریکا نه فقط از فعالیت‌ها و حرکت‌های تخریبی خود نسبت به انقلاب اسلامی دست برنداشت، بلکه پس از افشای اسناد لانه جاسوسی، سیستم جاسوسی و ارتباطات امریکا در داخل کشور به طور کامل مختل شد و سرپل‌هایش در ایران لو رفتند. مهم‌تر از همه اینکه، سفارت به عنوان یک جاسوس‌خانه رسمی و مطمئن از دست رفت. این امر باعث شد تا امریکا، آخرین حرکت خود- یعنی کودتای نظامی- را علیه ایران طراحی کند. هدف امریکا این بود که هم بتواند نظام مقدس اسلامی را سرنگون نماید و هم جاسوسان خود را از اسارت آزاد کند.

در این میان، اشاره به یکی از پیامد‌های مهم واقعه تسخیر لانه جاسوسی ضروری به نظر می‌رسد. این واقعه، زمینه‌سازی برای حضور نیرو‌های متعهد و انقلابی پیرو خط امام (ره) در عرصه‌های مدیریتی کشور است. بدون شک، این حماسه که عده‌ای از دانشجویان متعهد و متخصص کشور آن را آفریدند، موجب شد تا برخی از گروه‌ها و احزاب سیاسی که اعتقاد چندانی به ارزش‌های انقلاب نداشتند، از عرصه اجرایی حذف شوند و جوانانی که یک سال و اندی حضور در متن واقعه انقلاب دوم، آن‌ها را کارکشته و پخته کرده بود، اداره امور کشور را اندک‌اندک در دست بگیرند. تا آنجا که بسیاری از آن‌ها امروزه در بخش‌های مختلف اجرایی نظام، مشغول خدمت انقلاب هستند، هرچند بعضی از آن‌ها به دامن لیبرالیسم لغزیدند.

در کنار این فعالیت اجرایی، امروزه از افکار و نظر‌های بسیاری از همان جوانان پرشور، در عرصه تحقیق و پژوهش دانشگاهی، برای اداره هرچه بهتر امور کشور استفاده می‌شود. در این میان، لازم است تا از گروه دیگری از دانشجویان پیرو خط امام (ره) یاد کنیم؛ آن‌ها که امروزه در میان ما نیستند. عزیزانی، چون شهید رجب‌بیگی، شهید هادی‌زاده، شهید بسطامی، شهید کدخدازاده و ده‌ها دانشجوی شهید دیگر با آغاز جنگ تحمیلی، داوطلبانه به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شتافتند و به مقام رفیع شهادت دست یافتند. به یقین روح این یاران فراموش‌نشدنی، ناظر اعمال و رفتار ماست و ما در فردای قیامت، باید در برابر آنان پاسخگو باشیم.»

بخش دیگری از مقدمه مؤلف، به تشریح محتوای اثر «انقلاب دوم» نظر دارد: «واقعه تاریخ‌ساز و بی‌نظیر تسخیر لانه جاسوسی امریکا در تهران، حماسه‌ای جاویدان و تأثیرگذار در سیر تکوین و بلوغ انقلاب اسلامی بود. اگر این کار انجام نمی‌شد، سیر حوادث ۲۵ سال اخیر به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد و باعث می‌شد تا جمهوری اسلامی در نقطه‌ای قرار بگیرد که با کمال مطلوب بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، فاصله زیادی داشته باشد. این مسئله، ضرورت انتشار کتاب‌های تحلیلی که در بردارنده اطلاعات صحیح و غیرمغرضانه از وقایع آن روز‌ها باشند را بیش از پیش روشن می‌کند. از این رو در اثر «انقلاب دوم» سعی شده است با ارائه تحلیل‌های درست و واقع‌بینانه از شرایط حاکم بر جامعه آن روز ایران، علل تسخیر لانه جاسوسی و واکنش نیرو‌های مختلف سیاسی کشور نسبت به این واقعه و پیامد‌های داخلی و خارجی آن بررسی شود. امید می‌بریم که انتشار این کتاب و کتاب‌های ارزنده دیگر از این دست، زمینه آشنایی بیشتر جوانان و نوجوانان برومند ایران اسلامی را با واقعه‌ای که تصویر روشنی از آن در ذهن ندارند، فراهم کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار