کد خبر: 977032
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۹
دولت عراق در راستای تحقق مطالبات معترضان و آرام کردن اوضاع، پیش‌نویس جدید قانون انتخابات این کشور را تدوین کرده که اولین گام عملی برای برون رفت از بحران سیاسی است. آیت‌الله سیستانی هم درباره جدی نبودن احزاب سیاسی برای اصلاحات ابراز نگرانی کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دولت عراق که در هفته‌های اخیر با حمایت از مطالبات به حق مردم گفته بود به زودی اصلاحات اساسی را برای بهبود اوضاع معیشتی و مبارزه با فساد اداری شروع خواهد کرد، دیروز اولین گام راستی‌آزمایی را برداشت و از تدوین قانون جدید انتخابات در این کشور خبر داد. یک منبع در ریاست جمهوری عراق خبر داد که این نهاد، با همکاری گروهی از کارشناسان عراقی و نمایندگان سازمان ملل، پیش‌نویس قانون جدید انتخابات را تدوین کرد. این مقام به شبکه الفرات گفت: «به موجب این قانون جدید، کمیساریایی متشکل از مسئولان قضایی و کارشناسانی تشکیل خواهد شد که به دور از سهم‌خواهی حزبی است». این مقام مسئول توضیح داد: «در قانون جدید، ۳۰ درصد از تعداد نمایندگان پارلمان کاسته و سن نامزدی نیز به ۲۵ سال کاهش یافته است». وی با بیان اینکه در قانون جدید، بیشترین رأی، در حوزه‌های انتخاباتی ملاک خواهد بود، خاطرنشان کرد: «نخست‌وزیری نیز پیش‌نویس قانون انتخاباتی دارد. پیش‌نویس این قانون از ریاست جمهوری به دولت ارائه شده است، زیرا شامل تعهدات مالی خواهد بود». وی در پایان گفت: «رایزنی‌ها برای یکسان‌سازی دیدگاه‌ها درباره این قانون در جریان است تا به پارلمان ارائه شود». در همین ارتباط، عامر الفایز از رهبران ائتلاف «الفتح» در پارلمان، از توافق بر سر اصلاح قانون انتخابات خبر داد و گفت: «فراکسیون‌های سیاسی به این یقین رسیده‌اند که باید قانون انتخابات، اصلاح و کمیساریای انتخابات، به صورت کامل تغییر کند». وی با بیان اینکه این مسئله در راستای اجابت خواسته‌های مردمی است، تأکید کرد: «در جلسات آینده پارلمان عراق، مسئله اصلاح قانون انتخابات بررسی خواهد شد». از سوی دیگر، سخنگوی رسمی دفتر اطلاع‌رسانی نخست‌وزیر عراق از فراهم شدن ۲۰۰ هزار فرصت شغلی از طریق اصلاح قانون بازنشستگی کشور خبر داد. تدوین قانون انتخابات عراق پس از آن انجام شد که هزاران نفر از مردم این کشور با حضور در خیابان‌ها خواستار اصلاحات اساسی در ارتباط با فساد و بهبود اوضاع معیشتی شدند. دور دوم تظاهرات در بغداد و شهر‌های جنوبی عراق از ۲۵ اکتبر آغاز شده و همچنان ادامه دارد؛ هرچند از شمار معترضان طی روز‌های اخیر کاسته شده است. این تظاهرات در اعتراض به افزایش بیکاری و مشکلات اقتصادی آغاز شد، ولی برخی کشور‌ها از جمله امریکا، عربستان سعودی و امارات در منحرف کردن مسیر آن، نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

نگرانی آیت‌الله سیستانی
هرچند جریان‌های سیاسی در عراق نسبت به اجرای اصلاحات در این کشور تأکید دارند، اما سهل‌انگاری در این زمینه نگرانی مرجعیت عراق را در پی داشته است. رئیس هیئت سازمان ملل در عراق پس از دیدار با آیت‌الله سیستانی، مرجع عالی قدر شیعیان گفت که مرجعیت دینی عراق نسبت به عدم جدیت احزاب سیاسی برای اجرای اصلاحات نگران است. به گزارش شبکه السومریه، جنین هینس پلاسخارت، رئیس هیئت سازمان ملل در عراق پس از دیدار با آیت‌الله سیستانی در نجف در کنفرانس مطبوعاتی ضمن تأکید بر احترام به حاکمیت عراق، اظهار کرد: «توصیه‌هایی را به دولت عراق کردیم و اکنون زمان آن فرا رسیده که دولت چیزی را تقدیم ملت کند.» پلاسخارت درباره دیدار با آیت‌الله سیستانی نیز عنوان کرد: «مرجعیت از عدم جدیت احزاب سیاسی برای انجام اصلاحات ابراز نگرانی کرده و بر این مسئله تأکید کردند که تنها در صورت انجام اصلاحات تظاهرات پایان می‌یابد.»

اتهام‌زنی امریکا به ایران
مقامات کاخ سفید که تا پیش از این از مداخله صریح در امور عراق امتناع می‌ورزیدند، در اقدامی کاملاً مداخله‌جویانه ایران را متهم به ایفای نقش در عراق کرده و خواستار برگزاری هر چه زودتر انتخابات در این کشور شده‌اند. به گزارش شبکه العالم، مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا با اشاره به اعتراض‌ها در لبنان و عراق در اظهاراتی مدعی شد: «این مردم ایستاده‌اند و می‌گویند نمی‌خواهند بخشی از جمهوری اسلامی ایران باشند. آن‌ها می‌خواهند شهروند کشور خودشان باشند، نه بخشی از شبه‌نظامیان ایران». سخنگوی کاخ سفید هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایالات متحده نسبت به حملات مداوم علیه معترضان، فعالان مدنی و رسانه‌ها همچنین محدودیت دسترسی به اینترنت در عراق به شکل جدی نگران است». این مقام کاخ سفید مدعی شد: «درحالی که حکومت ایران منابع خود و نیز گروه‌های مسلح و سیاسی متحد خود را به‌کار گرفته تا مانع ابراز مسالمت‌آمیز عقیده و مواضع سیاسی مردم عراق شود، عراقی‌ها بی‌تفاوت نخواهند ماند». امریکا تلاش می‌کند با دامن زدن به اعتراضات عراق و لبنان و تحریک معترضان علیه ایران و جریان‌های مقاومت، نفوذ ایران در منطقه را تضعیف کند. امریکایی‌ها درحالی ایران را به مداخله در امور عراق متهم می‌کنند که خود با تثبیت حضور نظامی در عراق، به دنبال فتنه‌انگیزی در این کشور هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار