کد خبر: 977164
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۲
روز حماسه مردم اصفهان در تشییع پیکر ۳۷۰ شهید در یک روز
روز ۲۵ آبان ۱۳۶۱، چند روز بعد از اتمام عملیات محرم، کاروان شهدای عملیات محرم به مرکز استان اصفهان رسید. در این روز تمام شهر تعطیل شد تا به احترام شهدا، تمام‌قد بایستد و به تشییع پیکر آن‌ها بپردازد. آن روز اصفهان یکپارچه جمعیت شده بود. مردم از شهر‌های دیگر نیز خود را به اصفهان رسانده بودند و در تشییع شهدا شرکت می‌کردند
غلامحسین بهبودی
سرويس ايثار و مقاومت جوان آنلاين: ۳۷ سال پیش در چنین روزهایی، شهر اصفهان در تب و تاب پذیرایی از پیکر ۳۷۰ شهید عملیات محرم بود. پیکر این شهدا در روز ۲۵ آبان به شهر آمد و در یک تشییع باشکوه در گلزار شهدای این شهر دفن شد. در جریان این واقعه تاریخی، مردم اصفهان حماسه‌ای خلق کردند که مورد توجه حضرت امام نیز قرار گرفت. چنانچه در این خصوص فرمودند: «شما در کجای دنیا می‌توانید جایی را مثل استان اصفهان پیدا کنید؟ همین چند روز پیش، فقط در شهر اصفهان حدود ۳۷۰ نفر را تشییع کردند. مع‌ذالک همین شهید داده‌ها و داغدیده‌ها همچنان به خدمت خود به اسلام ادامه می‌دهند. امروز مردم ما فهمیده‌اند که تا فداکاری نباشد، اسلام را نمی‌شود پیش برد و می‌دانند که همه ما باید برای اسلام فدا شویم...»

لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در عملیات محرم نقشی محوری داشت. این لشکر در عملیات محرم حدود ۷۵۰ نفر شهید داد که تعدادی از این شهدا در طغیان رودخانه دویرج به شهادت رسیدند. رودخانه فصلی دویرج در استان ایلام، آبراهه‌ای بود که به گفته شاهدان، ابتدا آب کمی داشت، ولی رفته رفته شدت یافت و نهایتاً منجر به غرق شدن ده‌ها تن از رزمندگان اصفهانی حاضر در عملیات محرم شد.

پس از این واقعه تلخ، تعداد دیگری از رزمنده‌های اصفهانی نیز در جریان عملیات خونین محرم به شهادت رسیدند. نهایتاًَ مجموع آن‌ها به رقم ۷۵۰ شهید رسید. از آنجایی که فرستادن پیکر این تعداد شهید در یک مرحله به شهر اصفهان مورد نگرانی و تشویش مردم می‌شد، شهید حاج‌حسین خرازی تصمیم گرفت ۳۷۰ شهید را در یک مرحله و باقی را در مرحله بعدی به اصفهان ارسال کنند.

روز ۲۵ آبان ۱۳۶۱، چند روز بعد از اتمام عملیات محرم، کاروان شهدای عملیات محرم به مرکز استان اصفهان رسید. در این روز تمام شهر تعطیل شد تا به احترام شهدا، تمام‌قد بایستد و به تشییع پیکر آن‌ها بپردازد. آن روز اصفهان یکپارچه جمعیت شده بود. مردم از شهر‌های دیگر نیز خود را به اصفهان رسانده بودند و در تشییع شهدا شرکت می‌کردند.
اما حماسه مردم اصفهان به همین جا ختم نشد. چون محلی که برای تدفین شهدا در نظر گرفته بودند گنجایش این همه شهید را نداشت، تصمیم گرفته شد خانه‌های تعدادی از اهالی تخریب شود و به مساحت تخت فولاد اضافه شود. در کمال تعجب خود اهالی پیشقدم شدند و به تخریب خانه‌های‌شان رضایت دادند.

عصر روز ۲۳ آبان ۱۳۶۱ دو روز قبل از آنکه کاروان پیکر شهدا به اصفهان برسد، چند نفر از اعضای ستاد شهدا به منازل اطراف گلستان شهدا رفتند و با اهالی در مورد برنامه خاکسپاری ۳۷۰ شهید و کمبود مکان در گلستان گفتگو کردند. این گروه در کمال تعجب با موافقت و حتی اشتیاق مردم روبه‌رو شد. مردم باید ظرف چند ساعت خانه خود را تخلیه کرده و در اختیار مسئولان قرار می‌دادند. حدود ۱۶ خانه در کوچه لسان‌الارض تا پشت تکیه لسان‌الارض در گلستان شهدای کنونی و بخشی دیگر از این مکان فقط در مدت یک شب تخلیه و آماده‌سازی شد.

دو روز بعد کاروان شهدای محرم از راه رسید. با حضور گسترده مردم، تشییع باشکوه ۳۷۰ شهید عملیات محرم و دفن آن‌ها در گلستان شهدای اصفهان انجام گرفت. تشییع این تعداد شهید آن هم در یک روز و یک شهر بازتاب گسترده‌ای در سراسر کشور داشت. اصفهانی‌ها در طول دفاع مقدس شهدای بسیاری داده بودند. اما روز ۲۵ آبان ۱۳۶۱ در تاریخ این شهر روز پیوند و تجدید عهد مردم با فرزندان شهیدشان بود که دسته دسته در میادین دفاع مقدس برای عزت و سربلندی ملت و کشور ایران از جان می‌گذشتند و شهید می‌شدند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار