کد خبر: 977398
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۷
مستنداتی به دست «جوان» رسیده که نشان می‌دهد پروپاگاندای وزیر ارتباطات حول‌و‌حوش خدمات ارزش افزوده خلاف واقع است
مریم زاهدی
سرویس جامعه جوان آنلاین: در حالی که رسانه‌ها منتظرند بدانند سرنوشت سلطان وس و کلاهبرداری ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی شرکت‌های ارزش‌افزوده از او به کجا رسید، وزیر جوان دولت یازدهم ترجیح داده در این رابطه سکوت کند تا شاید ابهامات فراوانی که درباره ماجرای «شایان» در افکار عمومی شکل گرفته با سکوت خبری درباره این کلاهبرداری بزرگ فروکش کند، اما به نظر می‌رسد بعد از تبلیغات گسترده درباره کلاهبرداری شرکت‌های ارزش افزوده، وقت آن رسیده که آقای وزیر درباره ماهیت و مجوز‌ها و شرکای اصلی این شرکت‌ها به مردم توضیح بدهد. از همه مهم‌تر اینکه مردم دنبال آن هستند بدانند کارگر ساختمانی که تنها بابت هزینه پیامک‌های ارزش‌افزوده ۳۵۰ هزار تومان در ماه پول پرداخت می‌کرده و متوجه هم نشده که چه کلاه گشادی بر سرش می‌گذارند، کیست؟ شاید همین کنجکاوی‌ها باشد که موجب شده صفحه اینستاگرام شایان یا «شمس‌الدین کریمی منفرد» با تنها ۱۷ پست، ۱۱ هزار و ۳۰۰ دنبال‌کننده پیدا کرده است! دنبال‌کنندگانی که می‌خواهند بدانند آیا شایان سلطان وس است یا بازیگر سناریوی ستاره مربعی انتخاباتی!

شرکت‌های ارزش‌افزوده چیستند و از کجا می‌آیند؟ شاید پاسخ به این سؤال را بتوان در اطلاعیه تشکلی با عنوان «انجمن صنفی خدمات دیجیتال اتاق بازرگانی تهران» ردیابی کرد که در واکنش به کد دستوری وزیر ارتباطات برای پایان وس این‌گونه پاسخ داده‌اند: «صنعت خدمات دیجیتال و ارزش‌افزوده یکی از شفاف‌ترین صنایع در کشور است که تمامی سرویس‌های آن پس از تأیید وزارت ارشاد و اپراتور‌های کشور فعال شده و ریال به ریال درآمد شرکت‌های آن توسط اپراتور‌های کشور و تحت نظارت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی محاسبه شده که به شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس و محتوا پرداخت می‌شود. به طوری‌که تا امروز همه مشترکان می‌توانستند سرویس‌های فعال خود و هزینه آن را در اپلیکیشن‌های اپراتور‌ها مانند «همراه من» و «ایرانسل من» و در قبوض خود یا از طریق سامانه #۶*۸۰۰* مشاهده کرده و هم اکنون نیز همه اطلاعات درآمدی شرکت‌ها برای مردم در دسترس قرار گرفته است که مطمئناً در کمتر صنعتی چنین امکانی وجود دارد.»

در این اطلاعیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان نماینده دولت و صادرکننده پروانه فعالیت اپراتور‌های تلفن همراه معرفی شده که در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ مجموعاً قریب به ۵۰۰میلیارد تومان از محل ارائه این خدمات از طریق اپراتور‌های تلفن همراه کشور درآمد داشته است.

درآمد وزارت ارتباطات از ارزش‌افزوده
اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس هم با تأکید بر اینکه بسیاری از سرویس‌های خدمات ارزش افزوده و دیگر کسب‌و‌کار‌های نوین توسط جوانان خلاق راه‌اندازی شده، تصریح کرد: «قانون باید در حوزه مرتبط با خدمات ارزش‌افزوده و دیگر فعالیت‌های دیجیتالی صراحت داشته باشد و در چارچوب شورای عالی فضای مجازی با تدوین دستورالعمل‌های مناسب از سوءاستفاده‌های احتمالی در حوزه تجارت الکترونیک و کسب و کار‌های نوین جلوگیری شود.»

به گفته وی بسیاری از خدمات ارزش‌افزوده اپراتوری به وزارتخانه ارتباطات مربوط می‌شود. بدین معنا که علاوه بر اپراتور‌های فعال در این حوزه بخشی از درآمدی حاصل از فعالیت این مشاغل نیز برای وزارتخانه ارتباطات لحاظ می‌شود.

پاسخ‌های متفاوت به یک استعلام
جالب‌تر از همه اینکه با وجود مانور وزارت ارتباطات روی شرکت‌های ارزش‌افزوده به عنوان کلاهبردار و مطالبه حق‌الناس، با یک کد دستوری ساده #۸۰۰* شما می‌توانستید عضویت‌تان را در شرکت‌های ارزش‌افزوده استعلام کنید و در صورت عضویت ناخواسته در این شرکت‌ها مانع ادامه تحمیل هزینه به خود باشید. با وجود این بعد از اعلام کد دستوری #۶*۸۰۰* از سوی آقای وزیر آن هم با تیتر «شب تلخ کلاهبرداران» اتفاقات دیگری رخ داد که نشان داد، حاشیه‌های ماجرای ارزش افزوده از متنش پررنگ‌تر است.

به دنبال کد دستوری اعلامی محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میلیون‌ها مشترک ایرانی #۶*۸۰۰* را شماره‌گیری کردند، اما برخی کاربران تلفن همراه که بیش از یک‌بار این استعلام را انجام داده بودند که هر بار با نتیجه‌ای متفاوت مواجه شدند و اعداد متفاوتی از کلاهبرداری با وس به آن‌ها اعلام شد که مستندات آن را در اختیار «جوان» گذاشته‌اند. از سوی دیگر اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد شایان منفرد که نام اصلی‌اش چیز دیگری است، بازیگر سناریوی ستاره مربع‌هاست و ماجرای کلاهبرداری ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی شرکت‌های ارزش افزوده از این فرد با واقعیت همخوانی ندارد.

شایان بازیگر سناریوی وزیر
اسنادی در اختیار «جوان» قرار گرفته که نشان می‌دهد ظاهراً تمام مبلغی که بابت خدمات ارزش افزوده از این فرد کسر شده به یک میلیون تومان هم نمی‌رسد. از سوی دیگر وی در طول این سه سال چند بار خدمات ارزش افزوده خطوط تلفن همراهش را لغو کرده است و این یعنی شایان با استعلام خدمات ارزش‌افزوده آشنایی داشته است. در کنار تمام این‌ها حتی اگر تصور کنیم تمام اسنادی که به دست ما رسیده صحت ندارد، تنها با تکیه بر عقل و منطق می‌توان اثبات کرد، پرداخت هزینه ۳۵۰ هزار تومانی در طول ماه تنها برای خدمات وس آن هم از سوی یک کارگر ساختمانی با هیچ منطقی سازگار نیست و نمی‌توان پذیرفت فردی با برخورداری از سلامت عقل سه سال فقط به ازای خدمات ارزش افزوده ۳۵۰ هزار تومان پرداخته و متوجه نشده که این مبلغ هنگفت با مصرف ماهانه تلفن همراهش همخوانی ندارد!

جالب اینجاست وقتی به صفحه اینستاگرام وی نیز سر می‌زنید، متوجه می‌شوید که این جوان با ۱۷ پست ۱۱ هزار و ۳۰۰ فالوور دارد! فالوور‌هایی که به یک‌باره و بعد از ماجرای جنجالی لایو وزیر و به اشتراک‌گذاری فیلم وی با عنوان سلطان وس به صفحه شایان اضافه شده‌اند، اما حالا شایان با هشتگ وس، ستاره مربع و وزیر ارتباطات و جهرمی پست گذاشته است. جالب اینجاست کامنت‌های مردم پای پست‌های سلطان وس به دنبال ابهام‌زدایی از این سناریو هستند؛ به گونه‌ای که یک کاربر نوشته «یه اسکرین‌شات از ۱۲ میلیون که ارزش‌افزوده از شما کسر شده پست کن» و دیگری این کامنت را گذاشته است «چه طوری هر ماه ۳۵۰ ازت میگرفتن نمی‌فهمیدی اصلاً دروغه»! حالا قضاوت راست یا دروغ ماجرا با شماست.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
عبدالکریم جعفرزاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۳۰
0
0
سلام . از بنده به مبلغ 1284000 ریال هزینه خدمات ارزش افزوده ایرانسل کسر شده است چگونه می توانم شکایت کنم .
با تشکر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار