کد خبر: 978121
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۲
نقاط ضعف و قوت مسابقات کبدی جوانان جهان - کیش
شروع هر کاری دشوار ترین بخش آن است چرا که باید همه موارد را در همان ابتدا در نظر گرفت اما وقتی که قطار راه افتاد کار تا حدودی آسان می شود.
سیدرضا فیض آبادی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: اولین دوره مسابقات کبدی قهرمانای جوانان جهان در حالی به میزبانی ایران و جزیره کیش برگزار شد که مدیریت سنتی حاکم بر تشکیلات جهانی کبدی خیلی روی خوش به اینگونه مسابقات نشان نمی دهد و اصولا هندی ها دوست ندارند هیچ کشور دیگری برای مسابقات جهانی آنهم در رده جوانان پیشقدم شود و شاید اگر درایت و صلابت مدیر جوان فدراسیون کبدی ایران عباس اورسجی ، حمایت های فدراسیونهای عضو و همراهی محمد سرور دبیرکل فدراسیون آسیایی کبدی نبود میزبانی مسابقات جوانان جهان را هندی ها به ایران نمی دادند اما اکنون ایران خودش یک لیدر جهانی برای فدراسیون های عضو شده به گونه ای که بسیاری از روسای فدراسیون های کبدی کشورها که مهمان مسابقات جوانان جهان بودند در همین حاشیه مسابقات جوانان جهان خواهان برگزاری مجمع فوق العاده برای انتخابات پیش از موعد فدراسیون جهانی بودند که رییس فدراسیون ایران و نایب رییس جهانی کبدی با این درخواست مخالفت کرد چون اورسجی براین باور است که باید انتخابات با حضور همه اعضای جهانی و خود هندی ها برگزار شود تا رسمیت و جامعیت کلی داشته باشد.
 
تجربه ایی موفق در میزبانی نمایندگان سه قاره
با این مقدمه مروری داریم بر نخستین دوره مسابقات کبدی جوانان جهان که با حضور 13 کشور طی روزهای 18 تا 25 آبان ماه در جزیره کیش برگزار شد.
البته اینجا به نحوه برگزاری ونقاط ضعف و قوت میزبانی نگاهی گذرا داریم و در شماره های آینده به امور فنی و گفت و گو و گزارش با مهمانان خارجی خواهیم پرداخت.
قرار بود هند که مقر فدراسیون جهانی را در اختیار دارد و خود را سردمدار کبدی جهان می داند هم در این مسابقات باشد ولی بنابر دلایلی که بیشتر به اختلافات داخلی هندی ها برمیگردد حضور نیافتند.
نه تیم هند و نه رییس فدراسیون جهانی و نه یک نماینده از هند که دلایل آن را خو هندی ها بهتر از همه می دانند! کام تلخ آنها هنوز از جاکارتا و از دست دادن دو مدال طلای سنتی همیشگی در بازیهای آسیایی و قدرت نمایی زنان و مردان کبدی ایران در جاکارتا به این زودی ها فراموش نخواهد شد.
ولی یک اتفاق مهم دیگری که افتاد و عدم حضور هندی ها را کم رنگ کرد و به جهانی شدن مسابقات رسمیت بخشید حضور دو تیم از آفریقا و یک تیم از اروپا و تمامی قدرت های شرق و جنوب شرق آسیا بود که جهان مشمول بودن مسابقات کبدی جوانان جهان را می رساند.
تیم های اوگاندا و کنیا از آفریقا و دانمارک از اروپا و همچنین تیم عراق از کشورهای عربی رنگ و بوی مسابقات را جهانی کرد و از این نظر هندیها از قافله جهانی بودن تا حدود زیادی عقب افتادند ولی فعلا با هند کاری نداریم و می خواهیم مسابقات را به لحاظ نوع میزبانی و سطح کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.
حضور ایران و کنیا در فینال برای اولین بار بود که یک تیم از آسیا و یک تیم از قاره ایی دیگر در فینال اتفاق افتاد و این خود یک پیام بزرگ دارد اینکه کبدی در تمام دنیا در حال گسترش و توسعه است.
برای بحث فنی در یک گزارش دیگر بحث می کنیم ولی ایران و کنیا اول ودوم شدند و دو تیم پاکستان و بنگلادش مشترکا روی سکوی سوم قرار گرفتند.
بسیاری از دوستان این سوال را داشتند که چرا جزیره کیش برای مسابقات جهانی جوانان انتخاب شد چون هزینه های زیادی را روی دوش میزبان انداخت به این صورت که تیم ها وارد تهران می شدند و از تهران دوباره با هزینه های زیادی که پروازها دارد باید به کیش می رفتند و همین مسیر را برمی گشتند.
سه ماه قبل در نشست خبری رییس فدراسیون کبدی و مدیر عامل منطقه آزاد کیش قرار دادی بسته شد که بخش اسکان و تغذیه تمامی تیم ها و عوامل را منطقه آزد کیش تقبل کند ضمن اینکه در حضور خبرنگاران آقای مظفری رییس منطقه آزاد کیش اعلام کرد علاوه بر اسکان و تغذیه تیم ها و عوامل ،تمامی هزینه های گروههای خبری را هم متقبل می شود.
این یک عامل و عامل دوم اینکه در هوای خنک پاییزی کجا بهتر از کیش که تیم های خارجی با بخشی از خوش آب و هوا ترین مناطق حوزه خلیج فارس آشنا شوند و ضمن حضور در مسابقات از حال و هوای جزیره زیبای کیش هم بهره ببرند.
دیدیم که همزمان با اینکه در اغلب نقاط ایران هوا برفی و بارانی و دمای هوا زیر صفر بود تیم های شرکت کننده در کیش کنار سواحل به آب می زدند و از هوای مطبوع آنجا بهره می بردند.
هتل ارم که از قدیمی ترین هتل های کیش است برای اسکان همه تیم ها و خبرنگاران در نظر گرفته شده بود که اگر یک مقدار در بحث سرویس دهی به اطاق ها و غذای ورزشکاران مدیریت می شد و کیفیت غذاها بالاتر می رفت و تایم غذا خوردن ورزشکاران را به صورت اوپن یا باز قرار می دادند کار بسیار عالی تر بود اما مثل پادگان های نظامی باید راس یک ساعت مقرر مهمانان برای صبحانه و نهار و شام می رفتند رستوران و طبیعی است که صف های طولانی و هجوم یکباره مهمانان به اضافه عوامل اجرایی و خبرنگاران در کنار کیفیت پایین غذا و عدم سرو دسر برای بعد از غذا و همچنین رعایت نکردن مسایل ابتدایی باعث شد کمی نارضایتی بوجود آید در حالی که با همان بودجه می شد در هتلی 4 ستاره ، شرایطی ویژه تری مهیا کنند.
رییس فدراسیون کبدی که نمی تواند بر این موارد نظارت کند و او با دست خالی بدون اینکه وزارت ورزش و کمیته ده درصد تعهدات خود را عملی کرده باشند دل به دریا زد و کاری سنگین را با اعتبار خود آغاز کرد و بسلامت و با بهترین شکل ممکن به پایان رساند.
تجربه ایی موفق در میزبانی نمایندگان سه قاره
شاید درست نباشد ولی مسابقات که تمام شد رییس فدراسیون هم از هوش رفت و از سالن و مراسم اختتامیه یک راست به بیمارستان کیش منتقل شد که اکنون بعد از گذشت چند روز حال وی رو به بهبودی است.
بارها شد که مهمانان و ورزشکاران رفته بودند برای تفریح یا خرید و اگر ساعت 22/30 به بعد به رستوران مراجعه می کردند از غذا خبری نبود! حال آنکه ورزشکارانی که ساعت ده صبح یا 4 عصر مسابقه دارند باید ساعت مشخصی از شبانه روز صبحانه و نهار و شام بخورند و باید منوی باز در بخشی از غذا خوری تعبیه می شد و این بزرگترین ایراد میزبانی بود که علیرغم اینکه فدراسیون خوب هزینه کرده بود اما عوامل اجرایی هتل توانابی بیشتر از این را نداشتند. مسابقات جهانی باید همه مواردش جهانی باشد . در مسابقات جهانی متاسفانه ورزشکارانی که بدنشان نیاز به مواد اولیه پروتئینی و جذب زود هنگام مایعات و میوه ها دارد برای هضم غذا داشتند یک شکلات یا میوه سرو نشد که جای تاسف داشت؟ این ها را باید گفت تا برای دفعات بعد با طناب وعده و وعید افرادی که در سطح محلات هم نرفته و میادین جهانی را ندیده اند اعتماد نشود و کار را بدست کاردان سپرد.
در بخش ترانسفر علیرغم اینکه برای 13 تیم عوامل اجرایی و داوران و خبرنگاران تنها 6 دستگاه مینی بوس بود ولی سرعت کار بد نبود هرچند که در کیش وجود این مینی بوس های از رده خارج و زوار در رفته خنده دار بود ولی همین که به موقع ورزشکاران را به سالن مسابقات می رساندند جای شکرش باقی است. هر چند که می بایست این مینی بوس ها از محل هتل یا ورزشگاه و بالعکس را هر نیم ساعت ترک می کردند اما وسائل ترانسفر تا صندلی آخر ، مینی بوس ها را نگه می داشت تا تکمیل شوند! انگار می خواست کرایه بگیرد و این صورت خوشی نداشت.
برای خبرنگاران هیچگونه سرویس مشخصی نبود و به رغم اینکه بارها گفته شد یک اتاق خبر و امکانات اولیه و پذیرایی برای خبرنگاران ایرانی و خارجی در سالن باید باشد اما آنها هم در کنار تماشاگران بازی را گزارش می کردند.
اما یکی از نقاط قوت این مسابقات بی شک طراحی ونور پردازی سالن بود که با انتخاب موسیقی زیبا کار منحصر به فردی را انجام دادند.
به هر حال همیشه میزبانی آن هم برای نخستین دوره مسابقات بین المللی کار سختی که به نظر می آید علی رغم موارد عنوان شده ، فدراسیون کبدی نمره قبولی گرفته است. به امید روزی که این موارد مسابقات بین المللی با حمایت های همه جانبه وزارت ورزش بهتر و بهتر برگزار شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار