کد خبر: 978147
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۴
بورس رشد کرد، طلا و سکه به دلیل ریزش بهای ارز با تعدیل منفی همراه شد
رشد ۲ هزار واحدی شاخص کل بورس تهران و کاهش بهای سکه و طلا به دلیل تعدیل منفی نرخ ارز حاکی از آن است که بازار‌های مالی کم‌کم با تعدیل بهای سوخت در بازار داخلی کنار آمدند و این رویداد را پذیرفتند.
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: در جریان مبادلات روز گذشته بازار‌های مالی کشور، بهای ارز، طلا و سکه نزول کرد و بازار بورس اوراق بهادار تهران نیز در شرایطی با افزایش نزدیک به ۲ هزار واحدی شاخص کل همراه شد که ارزش معاملاتش نسبت به میانگین ماه گذشته در حدود ۱۷ درصد ریزش داشت و ریزش حجم معاملات و نقش‌آفرینی پر‌رنگ‌تر برخی حقوقی‌ها برای حمایت از بازار نیز فرضیه اصلاح قیمتی در بازار بورس را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کرد، در عین حال روز گذشته اگر چه نماد‌های بانکی در رشد شاخص کل بازار سهام تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای داشتند، اما در همین روز، وزیر اقتصاد ضمن انتقاد از عملکر د بانک‌ها گفت: از بانک‌ها انتظار می‌رود اکتیو و حتی پراکتیو باشند و در قامت کرکس نبوده و عقاب‌گونه حرکت کنند.
 
روند حرکتی بازار‌های مالی در روزگذشته نشان می‌داد که بازار‌ها با مقوله تعدیل بهایی که در بازار داخلی انرژی رخ داده، کنار آمده‌اند، زیرا بهای سکه و طلا به تبع کاهش نرخ ارز، با تعدیل منفی همراه شد و بازار بورس اوراق بهادار نیز جهش نزدیک به ۲ هزار واحدی شاخص کل را تجربه کرد، به طوری که این نماگر در محدود ۳۰۴ هزار و ۷۰۰ واحد جاخوش کرد.
 
اگر چه بازار بورس روز گذشته با رشد همراه شد، اما در رابطه با کیفیت این رشد نقطه نظرات مثبت و منفی وجود داشت. عده‌ای معتقدند که ارزش مبادلات روز‌انه بازار که در محدوده ۹۰۰ میلیارد تومان بود، نسبت به میانگین ماه گذشته تقریباً افت ۱۷ درصدی را تجربه کرده و حجم مبادلات نیز با ضعف همراه است در عین حال نیز عده‌ای براین باورند که وضعیت کنونی بازار بورس طبیعی است، زیرا به دلیل رویداد‌هایی که همزمان با تعدیل بهای انرژی در بازار داخلی رخ داد، بازار با ریسک جدید مواجه شد که به این مورد نیز باید قطعی اینترنت را نیز افزود.
 
افت ۱۷درصدی ارزش معاملات کل بورس تهران
 
به هر ترتیب، نماگر بورس تهران، در چهارمین روز هفته ۶۵/۰ درصد رشد کرد و در میانه‌های کانال ۳۰۴هزار واحدی متوقف شد، اما نکته قابل ذکر در جریان معاملات روز گذشته تأثیر مثبت و قابل توجه نماد‌های گروه بانکی بر شاخص کل بازار بود.
 
اگرچه نماد‌های بانکی، چون «وبملت»، «وبصادر»، «ونوین» و «وتجارت» در مجموع توانستند روز گذشته ۳۰۰ واحد نماگر بورس تهران را ارتقا بدهند، اما در همین روز وزیر اقتصاد انتقاد‌های کنایه‌آمیزی به بانک‌ها داشت، بطوری که انحراف منابع را مساوی انسداد خدمات به مردم معرفی کرد و مدعی شد که این خواست دشمن است.
 
کنایه کرکسی وزیر اقتصاد به بانک‌ها
 
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه تراکنش ایران با بیان اینکه در نظام سنتی تا می‌گوییم که درآمد بانک‌ها بالا برود، حرف از کارمزد یا سود بالا به میان می‌آید، اظهار کرد: البته من مخالف این موارد نیستم، اما باید متنوع‌سازی خدمات، پایدارسازی درآمد، مستمرسازی و روند کاهش هزینه‌ها برای بالا بردن درآمد بانک‌ها در نظر گرفته شود، یک بانک هوشمند و فعال می‌تواند در نقش یک مشاور و کارشناس برای سرمایه‌گذاران ورود کرده و آن‌ها را به درستی راهنمایی کند.
 
دژپسند با تأکید بر اینکه بانک‌ها نباید در اقتصاد نقش پسیو داشته و منتظر باشند، اظهار کرد: از بانک‌ها انتظار می‌رود اکتیو و حتی پراکتیو باشند و در قامت کرکس نبوده و عقاب‌گونه حرکت کنند.
 
وی اضافه کرد: بانک‌ها نباید منتظر باشند چیزی گیرشان بیاید، بلکه باید در بالاترین نقطه حرکت کنند و همه را به حرکت و تعامل وادارند، بانک‌ها باید در تمام عرصه‌های مالی فعالیت داشته باشند. وی تصریح کرد: اجازه ندهیم گرفتار انحراف منابع و انسداد خدمات به مردم شویم؛ چراکه این همان چیزی است که دشمنان ما خواستار آن هستند.
 
وزیر اقتصاد با اشاره به ناامنی‌های اخیر در کشور اظهار کرد: بانک‌ها وقتی مورد حمله قرار می‌گیرند از خود می‌پرسند چکار کردند که شایسته این نوع نحوه برخورد هستند هر اتفاقی که برای بانک‌ها می‌افتد به معنی ضایع شدن منابع و خروج خدمات بانکی از دسترس مردمی است که از بانک‌ها خدمات دریافت می‌کردند.
 
دژپسند افزود: اگر هدف این ناامنی‌ها مردم هستند با این روش برای ارائه خدمات به آن‌ها مشکل ایجاد می‌شود. این مسیر، مسیر غلطی است و نتایج آن به زیان مردم است.
 
هر چند وزیر اقتصاد تلاش کرده تا به شکل کنایه‌آمیزی به بانک‌ها نقد وارد کند، اما افرادی که تحولات اقتصاد ایران را دنبال می‌کنند، به نظر می‌رسد متوجه منظور وزیر اقتصاد در رابطه با عملکرد بانک‌ها باشند.
 
قیمت طلا باز هم نزولی شد
 
از سخنان وزیر اقتصاد در رابطه با بانک‌ها که بگذریم، جای دارد به کاهش بهای ارز و سکه و طلا در بازار روز گذشته اشاره شود.
 
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از ادامه روند نزولی قیمت طلا و سکه در بازار امروز خبر داد و گفت: با وجود افزایش تقریبی بهای اونس جهانی، قیمت طلای داخلی در پی سقوط نرخ ارز کاهش یافت و آرامش مجدداً به بازار طلا بازگشت.
 
محمد کشتی‌آرای اضافه کرد: در حال حاضر سکه هیچ حبابی ندارد و همین موضوع نشان‌دهنده تعادل میان عرضه و تقاضاست.
 
کشتی‌آرای با تشریح قیمت طلا و سکه گفت: بهای هر قطعه سکه تمام طرح امامی در بازار به ۴ میلیون و ۱۶۵ و سکه بهار آزادی به ۴ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان، نیم سکه ۲ میلیون و ۱۹۰ تومان و ربع سکه به یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۸۵۰ هزار تومان رسید.
 
به گفته کشتی‌آرای، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار روز گذشته ۴۲۲ هزار تومان و بهای اونس جهانی ۱۴۶۷ دلار بود.
 
نزول بهای ارز
 
بهای دلار در بازار ارز نیز در محدوده ۱۲ هزار تومان قرار داشت، نرخ خرید هر یورو در ساعت ۱۳ روز سه‌شنبه در تابلوی صرافی‌های بانکی ۱۳ هزار و ۱۰۰تومان و فروش ۱۳ هزار و ۲۰۰ هزار تومان شد. میانگین بهای هر یورو در روز معاملاتی گذشته در سامانه سنا ۱۳ هزار و ۴۳۸ تومان و هر دلار ۱۱ هزار و ۹۵۵ تومان بود.

نرخ دلار که در روز‌های ابتدایی هفته رشد زیادی داشت و از رقم ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان تا محدوده ۱۳ هزار تومان هم رفت، اما از روز گذشته روندی معکوس یافت و قیمت‌ها شروع به عقب‌نشینی کردند. کارشناسان افزایش نظارت و کنترل بانک مرکزی، افزایش عرضه ارز و نگرانی دلالان از کاهش یکباره قیمت‌ها را از مهم‌ترین دلایل افت قیمت دلار در دو روز گذشته می‌دانند که این رویداد عملاً بازار سکه و طلا را نیز تحت‌تأثیر قرار داده‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار