کد خبر: 978465
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۸
کارکرد افزایش تعرفه‌ها و مالیات بر کالا‌های خارجی بر رشد اقتصادی امریکا رو به اتمام است
OECD اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصاد جهان امسال و سال آینده ۹/ ۲ درصد باشد که کمترین رشد اقتصادی در دهه اخیر محسوب می‌شود و از پیش‌بینی قبلی که حدود ۳ درصد بود، عقب‌نشینی خواهد کرد.
سرويس اقتصادی جوان آنلاين: سازمان کشور‌های توسعه و همکاری‌های اقتصادی در گزارشی نوشت: جنگ تجاری رشد اقتصادی امریکا را کاهش داده و پیش‌بینی کرده است که در سال‌های آینده هم اگر کشور‌ها سرمایه‌گذاری نداشته باشند، اقتصادشان به شدت تضعیف خواهد شد.

به گزارش فارس به نقل از رویترز، سازمان کشور‌های توسعه و همکاری‌های اقتصادی در گزارشی اعلام کرد: اقتصاد جهانی در پایین‌ترین رشد از زمان بحران‌های اقتصادی تاکنون قرار گرفته است؛ چراکه بانک‌های مرکزی جهان اقدامی برای سرمایه‌گذاری انجام نداده‌اند.
OECD اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصاد جهان امسال و سال آینده ۹/ ۲ درصد باشد که کمترین رشد اقتصادی در دهه اخیر محسوب می‌شود و از پیش‌بینی قبلی که حدود ۳ درصد بود، عقب‌نشینی خواهد کرد.

OECD در گزارش خود تأکید کرده است که رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۱ به ۳ درصد افزایش می‌یابد، به شرط اینکه نگرانی‌ها در مورد جنگ تجاری کاهش یابد. لارنس بویل، رئیس OECD در گزارش خود نوشت: این ساده‌لوحانه است که تصور کنیم این عوامل کاهش رشد اقتصادی موقتی خواهد بود، بلکه سیاست‌های پولی و مالی نیز می‌تواند اقتصاد کشور‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهد. وی اضافه کرد: بدون سیاست شفاف و روشن درباره این مسائل ابهام در مباحث اقتصادی جهان همچنان وجود خواهد داشت و چشم‌انداز رشد اقتصادی تیره و تار خواهد بود. این گزارش تأکید می‌کند: در بین اقتصاد‌های بزرگ رشد اقتصادی امریکا که پیش از این ۴/ ۲ درصد در ماه سپتامبر پیش‌بینی شده بود به ۳/ ۲ درصد کاهش خواهد یافت. کاهش رشد اقتصادی امریکا بیشتر متأثر از کمرنگ شدن اثرات سیاست‌های مالیاتی این کشور و همچنین ضعف اقتصادی شرکای تجاری امریکا است. سازمان کشور‌های توسعه و همکاری اقتصادی در گزارش خود به اقتصاد چین اگرچه این کشور عضو او‌ای سی دی نیست پرداخته و پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۹ که پیش از این ۱ /۶ درصد بود، با ۱ /۰ درصد افزایش به ۲/ ۶ درصد برسد، اما اقتصاد چین در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به ترتیب به ۷ /۵ و ۵/۵ درصد خواهد رسید. مواجهه چین با تنش‌های تجاری در اقتصادش تأثیر خواهد گذاشت.
او‌ای سی دی همچنین هشدار داده که صرفاً فروش اوراق قرضه در بانک مرکزی اروپا در صورتی که کشور‌های منطقه یورو اقدام به سرمایه‌گذاری نکنند، تأثیر بسیار محدودی در اقتصاد آن‌ها خواهد گذاشت. جنگ تجاری بین ایالات متحده امریکا و چین، پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در ۶ ژوئن ۲۰۱۸ بر اعمال ۳۴ میلیارد دلار تعرفه گمرکی بر واردات کالا‌های چینی آغاز شد و عمل متقابلی را چین در قبال کالا‌های امریکایی انجام داد و تاکنون این اقدامات پینگ پونگی از سوی دو کشور ادامه یافته و مذاکرات هم راه به جایی نبرده است.

کاهش قیمت طلا و نفت جهانی با دعوت چینی‌ها از امریکا برای دور جدید مذاکره تجاری
در همین حال در بازار‌های جهانی قیمت طلا با انتشار خبر دعوت چینی‌ها از مقامات امریکا برای آغاز دور جدید مذاکرات تجاری کاهش یافت و قیمت هر اونس طلا با ۴/ ۲ دلار کاهش نسبت به روز گذشته به قیمت هزار و ۴۶۹ دلار و ۱۰ سنت به فروش رفت.
قیمت فلز زرد در کمترین زمان هزار و ۱۶۵ دلار و ۶۰ سنت و در بیشترین زمان هزار و ۴۷۵ دلار و ۲۰ سنت به فروش رفت. قیمت این فلز گرانبها نسبت به یک ماه گذشته ۳ /۱۸ دلار کاهش داشت، اما در مقایسه با یک سال گذشته ۵/ ۲۴۳ دلار با افزایش همراه شد. قیمت معاملات آتی فلز طلا هم با ۳/ ۰ درصد کاهش ۱۴۷۰ دلار و ۴۰ سنت به فروش رفت. تحلیلگر جئورگت گفت: اگرچه تنش‌های زیادی بین چین و امریکا وجود دارد، اما همچنان سرمایه‌گذاران در انتظار نشسته‌اند. به نظر می‌رسد که بازار از اخبار پیرامون جنگ تجاری چین و امریکا خسته شده است.

قیمت جهانی نفت ۶۳ دلار و ۵۵ سنت شد
رویترز نیز کاهش قیمت هر بشکه نفت برنت را با ۴۲ سنت معادل ۷ /۰ درصد کاهش نتیجه توافق احتمالی و مشروط امریکا و چین دانسته و قیمت را ۶۳ دلار و ۵۵ سنت اعلام کرد.
در حالی که همچنان مشخص نیست که آیا امریکا و چین خواهند توانست به یک توافق تجاری نصفه و نیمه برای پایان دادن به جنگ تجاری که اقتصاد جهان را تهدید می‌کند، دست یابند یا خیر، قیمت نفت دیروز با کاهش مواجه بود.
روزنامه وال‌استریت ژورنال در شماره روز پنج‌شنبه خود به نقل از منابع مطلع نوشت: در ادامه تلاش‌ها برای انعقاد یک توافق محدود، چین از مذاکره‌کنندگان ارشد تجاری امریکا برای برگزاری دور جدیدی از مذاکرات رو‌در‌رو در پکن دعوت کرده است. مایکل مک کارتی، تحلیلگر مؤسسه سی ام سی مارکتس در سیدنی گفت: عامل کلیدی در تعیین چشم‌انداز تقاضا برای نفت مذاکرات تجاری‌ای است که در حال حاضر در جریان است. در حالی که قیمت نفت به ارقام بالایی رسیده، تعجبی ندارد که امروز شاهد مقداری فشار فروش در بازار باشیم.

پس از آنکه رسانه‌های غربی گزارش دادند که اوپک و روسیه احتمالاً توافق کاهش تولید را برای سه ماه دیگر تمدید خواهند کرد، قیمت نفت روز پنج‌شنبه به بالاترین رقم خود از اواخر ماه سپتامبر رسید، اما عامل تضعیف قیمت نفت دیروز درز کردن موضع وزارت بازرگانی چین بود که اعلام کرد تلاش خواهد کرد تا یک توافق اولیه با امریکا برای پایان دادن به جنگ تجاری طولانی مدت امضا کند. این اظهارات نگرانی‌ها را در مورد از هم پاشیدن مذاکرات کمتر کرد، هر چند که احتمالاً هرگونه توافق احتمالی به سال آینده میلادی موکول خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار