کد خبر: 978827
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹
در پروژه‌های اقتصاد مقاومتی آموزش‌های لازم و تسهیلات حمایتی به افراد ارائه می‌شود. در طول پنج سال گذشته بالغ بر ۶میلیارد تومان تسهیلات در حوزه اشتغال به متقاضیان پرداخت شده است و ۳ هزار و۴۰۰ واحد تولیدی کوچک خانگی در سطح استان راه اندازی شده که به ایجاد ۹هزار شغل توسط این واحد‌ها منجر شده است
سیداحمد هاشمی‌اشکا
سرویس ایران جوان آنلاین: هفته بسیج فقط یک بهانه برای یادآوری جهاد و خدمت افرادی است که سال‌ها بی‌هیچ ادعایی به اعتلای نظام و انقلاب فکر می‌کنند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نبوده‌اند. در این میان طی سال‌های اخیر اقدامات بسیج سازندگی کشور به دلیل برنامه‌ریزی و هدایت گروه‌های جهادی به مناطق محروم استان‌های مختلف همیشه سر زبان‌ها بوده است. استان مرکزی جزو مناطقی است که جهادگرانش خدمت را با تمام وجود تعریف کرده‌اند و حالا با دارا بودن ۴۷۰ گروه جهادی شناسنامه‌دار جغرافیامحور و اجرای ۹۰۰پروژه عمرانی، کشاورزی و خدماتی، پرچم جهاد خدمت را بالا نگه داشته‌اند.

وقتی رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب به صف طولانی گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی به عنوان یکی از دستاورد‌های انقلاب در ۴۰ سال اول انقلاب اشاره کردند، تمام جهادگران متوجه شدند از این پس مسئولیتشان بیشتر و توقعات از آن‌ها افزایش خواهد یافت. بر همین اساس و بعد از بیانیه گام دوم انقلاب، سازماندهی کمی و کیفی گروه‌های جهادی در سطح استان مرکزی بیش از پیش مدنظر قرار گرفت تا با توجه به این رویکرد، همانطور که نسل انقلابی گام ۴۰ سال اول را محکم برداشت، گام دوم نیز توسط جهادگران برای تثبیت دستاورد‌ها و شکوفایی اقتصادی انقلاب برداشته شود.

در همین رابطه مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی با بیان اینکه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری، حرکت به سمت اجرای پروژه‌های مرتبط در حوزه صرفه‌جویی در منابع و ایجاد اشتغال با استفاده از مزیت‌های نسبی در استان مرکزی در دستور کار قرار دارد، گفت: «بسیج سازندگی استان در حوزه اقتصاد مقاومتی در ۱۴عرصه فعالیت می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به پرورش شترمرغ، پرورش ماهیان زینتی، داربستی کردن باغات استان و... اشاره کرد.» امید محترمی ادامه داد: «در پروژه‌های اقتصاد مقاومتی آموزش‌های لازم و تسهیلات حمایتی به افراد ارائه می‌شود. در طول پنج سال گذشته بالغ بر ۶میلیارد تومان تسهیلات در حوزه اشتغال به متقاضیان پرداخت شده است و ۳ هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی کوچک خانگی در سطح استان راه اندازی شده که به ایجاد ۹هزار شغل توسط این واحد‌ها منجر شده است.»

اهدای هزار سری جهیزیه تا پایان سال
بحث حمایت از زوج‌های جوان در مناطق محروم از جمله اولویت‌های بسیج سازندگی استان مرکزی است که پیرو بیانیه گام دوم انقلاب انجام می‌شود. در همین راستا از اوایل سال جاری بود که کمک به خانواده و زوج‌های کم‌برخوردار برای تأمین مایحتاج اولیه زندگی‌شان آغاز شد و تاکنون نزدیک به ۷۰۰سری جهیزیه بین زوج‌های جوان مناطق محروم استان توزیع شده است. به گفته مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی قرار است تا پایان سال ۹۸ تعداد جهیزیه‌های اهدایی به بیش از هزار سری افزایش یابد. محترمی به نکته‌ای هم اشاره و تأکید کرد: «تمامی جهیزیه‌ها با استفاده از کالای ایرانی در راستای حمایت از تولید داخلی تهیه شده است تا ازدواج آسان را در بین جوانان ترویج دهیم.» به گفته این مسئول، در ارتباط با آسیب اجتماعی و سکونتگاه‌های غیررسمی نیز در قالب طرح کرامت برنامه‌هایی در استان توسط بسیج سازندگی در دست اجراست.

ساخت خانه سیل زده‌ها
محرومیت‌زدایی و رسیدگی به نیاز‌های ساکنان مناطق کم برخوردار از جمله اقدامات گروه‌های جهادی است. بر همین اساس بسیج سازندگی استان مرکزی نیز در بخش پروژه‌های محرومیت‌زدایی در طول پنج سال اخیر بالغ بر ۹۰۰پروژه شامل ساخت خانه محرومان، ساخت خانه‌های بهداشت و مراکز سلامت، زمین‌های ورزشی، ساخت و مرمت مساجد، لایروبی قنوات، اجرای پروژه‌های انتقال آب شرب و کشاورزی و... در سطح استان اجرا کرده است. اما وقتی سیل بهاری چندین استان را در می‌نوردید و خساراتی بر جای می‌گذاشت، در استان مرکزی هم خانه‌هایی را ویران کرد. مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی با اشاره به این اتفاقات و حضور جهادگران برای بازسازی‌ها گفت: «در پی وقوع سیل و بارندگی بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در سطح استان دچار تخریب شد که بخشی از آن‌ها خانه‌های روستایی بود. هم اکنون ساخت ۲۹۰ واحد مسکونی سیل‌زده در ۱۶۰ نقطه شهری و روستایی توسط جهادگران بسیج سازندگی در دست اقدام است و ۲۰ واحد در مناطق مختلف از قبیل شازند، خمین و... تحویل داده شده است.» محترمی تأکید کرد: «تا دو ماه آینده ساخت تمامی منازل روستایی توسط بسیج سازندگی به اتمام می‌رسد و به خانواده‌ها تحویل داده می‌شود.»

وی گفت: «سازمان بسیج سازندگی استان ۱۲۰پروژه آبرسانی شامل آب شرب، لایروبی قنوات، لایروبی انهار کشاورزی و... را از آبان ماه آغاز کرده است و تا پایان سال ۹۹ ادامه دارد تا با اجرای این پروژه‌ها بتوان به بحث اشتغال مناطق محروم استان مرکزی کمک کرد.» مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی تصریح کرد: «سالانه به طور متوسط توانمند‌سازی ۲۵هزار نفر توسط بسیج سازندگی استان مرکزی در دست اقدام است و این سازمان در حوزه‌های خدماتی در سال ۵۵ هزارمتر مربع توسط دانش‌آموزان رنگ‌آمیزی می‌کند و مرمت مدارس را در قالب پروژه‌های هجرت دانش‌آموزی انجام می‌دهد.»

تغییرات اساسی با جهاد دانشجویان
چندی پیش هم مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اراک از گسترش فعالیت گروه‌های جهادی استان مرکزی خبرداده بود. شفیع‌زاده ضمن اشاره به برگزاری اردوی جهادی این دانشگاه گفت: «هرسال دانشجویان برای شرکت در این اردو‌ها ثبت‌نام می‌کنند و خدمات به ساکنان مناطق محروم در قالب کمیته‌های آموزشی، اقتصاد مقاومتی، عمرانی و فرهنگی جزو برنامه‌های آنان است.» وی به خدمات عمرانی گروه جهادی شهید پازوکی بسیج دانشجویی دانشگاه اراک در سال‌های گذشته اشاره کرد و ادامه داد: «از آخرین خدمات این گروه جهادی احداث سرویس‌های بهداشتی و منزل مسکونی برای مناطق محروم استان مرکزی با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است.»

ناگفته نماند در سال جاری و در آخرین ماه تابستان، یعنی زمانی که گروه جهادی شهید پازوکی در حال خدمات‌رسانی بود، اعلام شد اقدامات آن‌ها گسترده‌تر شده است و با همکاری بسیج ناحیه دانشجویی استان مرکزی قرارگاهی متشکل از چند دانشگاه ایجاد کرده‌اند که به صورت متمرکز و هماهنگ مناطق محروم استان را شناسایی کنند تا خدمات به این مناطق مقطعی نباشد و مستمر پیگیر امور و مشکلات آن‌ها باشند. در این طرح از وجود بسیج اساتید در مباحث تخصصی مانند بحث‌های کشاورزی استفاده شد. علت دیگری که کار قرارگاهی پیگیری شد، گسیل منابع و تجهیزات به تعداد بیشتری از مناطق محروم بود تا از اتلاف هزینه و تجهیزات جلوگیری شود. در این قرارگاه، افزایش مطالبه‌گری مردم از مسئولان نیز افزایش یافت و سعی شد مسئولان در این سفر‌ها همراه جهادگران باشند. این کار که در سال گذشته نیز دنبال شده بود ثمرات خوبی داشت از جمله اینکه مثلاً معوقات دولت در پرداخت پول گندم به کشاورزان پیگیری شد و موفق به وصول مطالبات کشاورزان از مسئولان استانی شدند. ساخت مستند از مشکلات مردم در مناطق محروم و انتقال آن به مسئولان از دیگر اقدامات این گروه بود که نشان داد تنها به دنبال کار‌های عمرانی یا فرهنگی نیستند و انعکاس مشکلات مردم هم جزو برنامه‌هایشان است؛ و نکته مهم‌تر اینکه در این گروه، افراد قبل از اعزام حتماً آموزش می‌بینند، یعنی دانشجویان قبل از رفتن به مناطق محروم مواردی، چون ارتباط‌گیری با اهالی یا آشنایی با طب سنتی را آموزش می‌بینند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار