کد خبر: 978951
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۴
دکتر عیسی مالمیر درگفت‌وگو با «جوان»:
مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان در سال ۱۳۷۴ و در راستای اجرای بند «ب» ماده ۴ اساسنامه بنیاد تعاون بسیج در جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به بسیجیان و خانواده آن‌ها شروع به فعالیت کرد، اکنون بعد از حدود ۲۵ سال، خدمات آن تمام آحاد جامعه را در برگرفته و می‌تواند در عرصه‌های مختلف سلامت کشور گام‌های بزرگی بردارد.
محمدرضا هادیلو
سرويس ايران جوان آنلاين: مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان در سال ۱۳۷۴ و در راستای اجرای بند «ب» ماده ۴ اساسنامه بنیاد تعاون بسیج در جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به بسیجیان و خانواده آن‌ها شروع به فعالیت کرد، اکنون بعد از حدود ۲۵ سال، خدمات آن تمام آحاد جامعه را در برگرفته و می‌تواند در عرصه‌های مختلف سلامت کشور گام‌های بزرگی بردارد. به بهانه هفته بسیج در گفتگو با دکتر عیسی مالمیر مدیرعامل این مؤسسه، از اقدامات این مجموعه بیشتر آگاه می‌شویم.

خدمات این مؤسسه چطور به جامعه هدف ارائه می‌شود؟
اگر قرار باشد در مورد فعالیت‌ها و اقدامات مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان صحبت شود ابتدا باید به احداث، راه‌اندازی و مدیریت درمانگاه‌ها، ارائه خدمات جامع بیمه‌ای، تعامل با مراکز درمانی غیر وابسته جهت ارائه خدمت به جامعه هدف، هدایت گروه‌های جهادی به مناطق کم‌برخوردار و از همه مهم‌تر به طرح رویش امید اشاره کنیم. اما در این مجال باید اعلام کنم که ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی به بسیجیان و آحاد مردم در ۴۹ مرکز درمانی وابسته و چهار مرکز درمانی مشارکتی که شامل سه مرکز عمومی در شهر‌های مشهد، فیروزآباد و کازرون و یک بخش سنجش تراکم استخوان در بندرعباس است به منظور توسعه خدمات و تسهیلات درمانی مستقیم و غیرمستقیم به محرومان جامعه و بسیجیان و خانواده آنان صورت می‌گیرد.

یعنی از ۴۹ مرکز درمانی، تعداد ۴۶ مرکز توسط مؤسسه احداث و راه‌اندازی شده است؟
همین طور است. در راستای برنامه‌های احداث، خرید و توسعه زیرساخت‌های بهداشتی درمانی و تجهیز آن‌ها تاکنون بالغ بر ۱۲۲ هزار متر مربع فضای درمانی در سطح کشور احداث و راه‌اندازی شده است که موجبات اشتغالزایی بیش از ۱۶۰۰ نفر را به طور مستقیم و غیر مستقیم فراهم کرده است. باید تأکید کنم که احداث و راه‌اندازی ۴۶ مرکز درمانی عمدتاً در نقاط محروم کشور و در ۲۵ استان و در شهر‌های مختلف صورت گرفته که این مراکز شامل ۳۵ مرکز درمانی عمومی، دارای بخش‌های عمومی، تخصصی و پاراکلینیکی، ۱۰ کلینیک تخصصی دندانپزشکی، همچنین یک مرکزجراحی نامحدود دارای بخش‌های جراحی عمومی، گوش و حلق و بینی، ارولوژی، ارتوپدی، چشم، زنان و زایمان، پوست و مو و دو مرکز نیز خدمات مشاوره شامل بخش‌های مشاوره ازدواج، خانواده، تحصیلی، مذهبی، شغلی و مشاوره اطفال، اختلالات یادگیری اطفال ارائه می‌کنند.

آیا به فکر اضافه کردن این مراکز هستید؟
تصمیم مؤسسه در جهت ارائه بهترین خدمات در نزدیک‌ترین مراکز به نیازمندان و بیماران است. به همین خاطر ۱۸ مرکز درمانی دیگر در ۱۴ استان کشور در حال احداث یا آماده بهره‌برداری است که چهار مرکز درمانی در همین هفته (هفته بسیج) و ۱۰ مرکز درمانی دیگر تا دهه مبارک فجر افتتاح و چهار مرکز نیز تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

مؤسسه در رابطه با اعزام گروه‌های جهادی با هدف ارائه خدمات بهداشت و درمان به ساکنان مناطق کم‌برخوردار هم فعال است. این گروه‌ها تاکنون به چند نفر خدمات‌رسانی کرده‌اند.
در برنامه اعزام گروه‌های جهادی به مناطق محروم کشور با هدف ارتقای سلامت در نقاط کم‌برخوردار، فراگیر کردن بسیج در اقشار، اقوام، مذاهب و جغرافیای کشور و ایجاد پیوند و همبستگی بین بسیج و آحاد مردم و بخصوص نیازمندان، از سال ۱۳۹۵ با اعزام ۲۸۰ گروه جهادی به مناطق محروم کشور به بیش از ۱۵۸ هزار نفر از هموطنان خدمات پزشکی و دندانپزشکی، توزیع بسته‌های آموزشی، خدمات مشاوره و روانشناسی خانواده، خدمات ارائه شده است؛
 
و در زلزله کرمانشاه و سیل بهاری که به چندین استان صدمات زیادی وارد شد هم پزشکان و امدادرسانان بهداشت و سلامت مؤسسه حضور داشتند؟
بله. در پی وقوع حادثه تلخ و مصیبت‌بار زمین‌لرزه در غرب کشور در سال ۱۳۹۶ و با وقوع سیل ویرانگر در استان‌های خوزستان، لرستان و گلستان با ابلاغ مقام معظم رهبری در خصوص یاری رساندن به مردم مناطق آسیب دیده، این مؤسسه با اعزام گروه‌های جهادی به این مناطق به حدود ۳ هزار نفر از هموطنان آسیب دیده خدمات پزشکی و دندانپزشکی ارائه کرده و در کنار آن به توزیع اقلام مورد نیاز و لوازم اولیه پرداختند.

اضافه کنم، همزمان با آغاز رزمایش بزرگ اقتدار عاشورایی بسیج، در سراسر کشور مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان نیز نسبت به حضور به موقع در نقاط مورد هدف طرح کرامت و ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی در مناطق محروم و حاشیه‌نشین شهر‌ها با هدف کاهش بخشی از مشکلات و کمک به ارتقای سطح سلامت محرومان در شهریور ماه ۱۳۹۷ با همکاری بیش از ۱۰۰۰ نفر کادر درمانی بسیجی در ۴۵ مرکز درمانی وابسته و اعزام ۶۰ تیم پزشکی و دندانپزشکی به مناطق محروم کشور موفق به ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی به ۴۷۴۰۰ نفر از مردم به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد ریال شد.

در مورد طرح رویش امید توضیح بدهید. کاری که به شدت مورد توجه قرار گرفته و جزو کار‌های بزرگ مؤسسه به شمار می‌آید؟
این مؤسسه در رابطه با حمایت از زوج‌های نابارور بسیجی، طرح رویش امید را اجرایی کرد. با توجه به بند چهار سیاست‌های جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر ارتقای پویایی و بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری و با عنایت به اینکه توسعه جمعیت، مسئله‌ای بنیادین در امر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آینده کشور است، حل مشکلات و موانع رشد جمعیتی از جمله حل مشکل ناباروری می‌تواند تأثیر بسزایی در افزایش نرخ رشد جمعیت ایفا کرده و آینده‌ای روشن را برای کشور به ارمغان آورد. در راستای تحقق اهداف مذکور بود که مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان طرح رویش امید را به منظور حمایت از زوج‌های نابارور و با هدف توسعه دسترسی همه افراد به خدمات درمان ناباروری در دستور کار خود قرار داد تا ضمن ارتقای سلامت زوجین سایر ابعاد سلامت آنان مثل مسائل اجتماعی، روانی و معنوی خانواده نیز ارتقا یابد. در این راستا در آذر ماه سال ۹۵ همزمان با هفته مبارک بسیج قراداد همکاری با مرکز درمان ناباروری شهید صدوقی یزد و در سال‌های ۹۶ و ۹۷ با مراکز رویان تهران، جهاد دانشگاهی کرمانشاه و مرکز ناباروری میلاد مشهد منعقد گردید. هدف از این طرح افزایش نرخ رشد جمعیت، برقراری دسترسی عادلانه به خدمات درمان ناباروری جهت زوج‌های نابارور بسیجی، کاهش پرداخت هزینه‌های درمان ناباروری از سبد هزینه‌ای خانوار و بهبود کیفیت ارائه خدمات به زوج‌ها می‌باشد.

قرارداد شما برای ارائه خدمات به اینگونه زوجین در طول سال چقدر است؟
سالانه حدود ۱۵۰۰ زوج بسیجی از طریق این طرح توسط مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان به مراکز ناباروری طرف قرارداد معرفی می‌شوند که از آذر ماه سال ۱۳۹۵ تاکنون بیش از ۶ هزار زوج بسیجی جهت سیرمراحل درمان به این مراکز مراجعه کرده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار