کد خبر: 979360
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۴
در جریان معاملات روز گذشته بازار بورس اوراق بهادار تهران شاخص کل با رشد ۱۶۰۰ واحدی توانست پس از شش هفته از مرز روانی ۳۱۰ هزار واحد عبور کند و به کانال ۳۱۱ هزار واحد راه یابد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: توجه به سهام معدنی‌ها و بانکی‌ها از نکات قابل ملاحظه بازار بود که به نظر می‌رسد مقوله ارز در آستانه ارائه بودجه به مجلس و مجوز افزایش سرمایه‌ها دلیل توجه به سهام گروه‌های مذکور باشد.

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته با افزایش ۱۵۸۶ واحد به رقم ۳۱۱ هزار و ۲۳۰ واحد رسید. شاخص کل با معیار هموزن ۵۰۷ واحد رشد کرده و به رقم ۹۲ هزار و ۸۸۱ واحد رسید. ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از یک میلیون و ۱۳۵ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران بورس بیش از ۵/ ۲ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۹۲ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۵۶۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

نماد‌های مپنا، ملی مس، بانک ملت، صنعتی و معدنی چادرملو، پتروشیمی نوری، در تقویت شاخص بورس اثرگذار بودند و نماد‌های خدمات انفورماتیک و مدیریت سرمایه‌گذاری امید در کاهش شاخص بورس مؤثر بودند.

نماد‌های پربیننده مربوط به بانک تجارت، به قیمت هر سهم ۴۴۳ ریال، بانک ملت ۵۷۷۵ ریال، بانک اقتصاد نوین ۲۹۸۵ ریال و نماد‌های ماشین‌سازی اراک، سایپا، ایران‌خودرو، پالایش نفت اصفهان بوده‌اند. یعنی معامله‌گران بورس بیشتر به صنایع خودرویی و صنعت بانکداری در بورس توجه داشته‌اند البته به پالایشگاه‌ها نیز بی‌توجه نبوده‌اند.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی در گروه‌های کالایی، دریافت سیگنال‌های مثبت از مذاکرات تجاری چین و امریکا و به دنبال آن رشد قیمت جهانی فلزات، سهام وابسته در بورس تهران مورد توجه معامله‌گران قرار گرفت.

گفتی است که پیش از این نماد‌های کالایی به دلیل فشار بازار جهانی و عدم اطمینان نسبت به روند آتی قیمت جهانی فلزات و دیگر مواد خام معاملات کم‌حجمی را تجربه می‌کردند.

«فملی» به عنوان یکی از نماد‌های بزرگ گروه فلزات با رشد نسبتاً معنادار قیمت حمایت قابل قبولی از شاخص کل به عمل آورد. این نماد در برخی از مقاطع معاملات رشد ۳ درصدی قیمت را هم ثبت کرد. از دیگر نماد‌های گروه‌های کالایی که با اقبال سرمایه‌گذاران روبه‌رو شدند، می‌توان دوقلو‌های سنگ‌آهنی را مثال زد که حضور پررنگی در تأثیرگذاری بر رشد شاخص داشتند.

نقدینگی در گروه‌های کوچک
از دیگر نکات برجسته دادوستد‌ها باید به توزیع نامتوازن نقدینگی بین صنایع مختلف اشاره کرد. هنوز بزرگان بورسی به نسبت سهم بازار از حجم معاملات برخوردار نمی‌شوند، جریان نقدینگی تمایل بیشتری به دادوستد در گروه‌های کوچک و متوسط دارد. صدرنشینی گروه دارو در جدول ارزش معاملات صنایع نشانه توزیع نامتوازن جریان پول در بین گروه‌های بورسی است. به نظر می‌رسد ابهام در مورد تخصیص یا عدم تخصیص دلار موسوم به ۴۲۰۰ تومانی به اقلام ضروری از جمله دارو عامل اصلی تحرک در این گروه و طیف سهام مشابه است.

دارویی‌ها هم جزو سهم‌های پرتقاضای بازار بودند و روند صعودی خود را بی‌وقفه ادامه دادند.

سهام خودرویی که حجم زیادی از کل معاملات را در اختیار گرفتند، دو روند متفاوت را در معاملات تجربه کردند. لیدر‌های این گروه، یعنی سایپا و ایران‌خودرو با وجود نوسان نسبتاً زیاد در پایان معاملات زیر فشار عرضه با افت قیمت مواجه شدند.

جو مثبت در سهام بانکی
بانکی‌ها نیز در جریان دادوستد‌ها به روند صعودی خود ادامه دادند. جو مثبت در این گروه از روز گذشته با رنج مثبت در بزرگ‌ترین بانک بورسی، یعنی بانک ملت شکل گرفت. همچنان مباحث پیرامون افزایش سرمایه این بانک مطرح است. در پایان معاملات در فرابورس ایران شاخص کل ۱۶ واحد رشد کرده و به رقم ۴ هزار و ۶۱ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از ۲۳۳ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران فرابورس بیش از ۶/ ۱ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۲۹۶ هزار معامله و به ارزش ۱۰۳۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند. نماد‌های توسعه مولد نیروگاهی برق جهرم، تولید نیروی برق دماوند، زاگرس، مدیریت انرژی امید تابان نور در تقویت شاخص فرابورس اثرگذار بوده‌اند و نماد‌های پتروشیمی مارون، نفت ایرانول و ذوب‌آهن در کاهش شاخص فرابورس اثرگذار بوده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار