کد خبر: 980046
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۶
ایران سالانه با حدود ۸۰۰ هزار سانحه رانندگی، ۱۷ هزار کشته برجا می‌گذارد که این تلفات دو برابر آمار جهانی است. تصادفات رانندگی علاوه برآنکه سرمایه‌های انسانی را از بین می‌برد، اما ۲۰ برابر این آمار نیز مجروح، مصدوم و معلول بر جا می‌گذارد که این سوانح و تبعات آن هزینه‌های سنگین اقتصادی و مالی به فرد، خانواد و کشور تحمیل می‌کند.
بیژن سورانی
سرویس جامعه جوان آنلاین:  آمار فوتی‌های تصادفات در مهر امسال با ۱۵ درصد افزایش به هزار و ۶۷۰ نفر رسیده است.

حادثه خبر می‌کند و جاده‌های درون و برون‌شهری همچنان قربانی می‌گیرند. براین اساس روزانه ۵۵ نفر جان خود را در انواع سوانح رانندگی از دست می‌دهند. در این خصوص سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: هزار و ۶۷۰ نفر در مهر سال جاری در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با هزار و ۴۴۷ فوتی، ۴/ ۱۵ درصد افزایش یافته که از این تعداد از کل فوتی‌های حوادث رانندگی در کشور مهر امسال هزار و ۲۹۵ نفر مرد و ۳۷۵ نفر زن بودند. این گزارش حاکی است در این مدت استان‌های خوزستان با ۱۲۵، تهران با ۱۲۱ و فارس با ۱۰۷نفر بیشترین فوتی و استان‌های اردبیل با ۲۰، گلستان و چهار محال‌وبختیاری هر کدام با ۲۳ و کهگیلویه و بویراحمد با ۲۴ فوتی کمترین آمار تلفات حوادث رانندگی را داشته‌اند.

وقوع سالانه ٨٠٠ هزار تصادف در کشور
مناسب نبودن جاده‌های برون‌شهری، عدم رعایت قوانین و مقرارت رانندگی و استانداردنبودن خودرو‌ها و نظارت‌های ناکافی توسط دستگاه‌های متولی سبب شده تا تصادفات بیشترین هزینه‌هایش را بر جامعه ایرانی تحمیل کند. در این خصوص رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سالانه به طور متوسط ٨٠٠هزار تصادف در کشور رخ مى‌دهد، گفت: بیش از دو برابر آمار جهانی، قربانی تصادفات در کشور وجود دارد. علیرضا زالی تأکید کرد: بخش عمده‌ای از قربانیان تصادفات را جوانان تشکیل می‌دهد و این موضوع علاوه بر اینکه صدمات جسمی، روحی و روانى برای فرد و خانواده‌ها در پی دارد، بار اقتصادی شدیدى هم به کشور وارد می‌کند. وى گفت: ۸۰۰ هزار تصادف سالانه رقم بزرگی است که این ناشی از نبود فرهنگ رانندگی، ناایمن‌بودن راه‌ها و نامناسب بودن خودروهاست.

زالی با بیان اینکه بیش از ٩٠درصد تروما‌ها در حوزه ارتوپدى رخ مى‌دهد، اظهار کرد: بیشترین مشکلاتی که در بیمارستان‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، توأم بودن آسیب‌های سخت و نرم است که درمان‌های پیچیده‌ای می‌طلبد.

گفتنی است در مهر امسال هزار و ۱۳۱ نفر در مسیر‌های برون‌شهری، ۳۸۷ نفر در مسیر‌های درون‌شهری، ۱۲۲ نفر در مسیر‌های روستایی، شش نفر در راه‌های اختصاصی و ۲۴ نفر نیز در سایر مسیر‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

مجروحان ۲۰ برابر کشته‌های تصادفات
تصادفات فقط کشته و یتیم برجا نمی‌گذارد بلکه مصدومان سوانح رانندگی در کشور آمار بسیاری بالایی را به خود اختصاص می‌دهند؛ بعضاً تا ۲۰ برابر تلفات جاده‌ای. در گزارش سازمان پزشکی قانونی تأکید شده است: در هفت ماهه سال جاری جانباختگان حوادث رانندگی با رشد ۱/ ۲ درصدی مواجه بود که در این مدت ۲۲ هزار و ۲۸ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۱۰هزار و ۷۹۹ نفر بود که در همین مدت ۲۲۷ هزار و ۸۳۶ مصدوم حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند.

همچنین در مهر امسال ۳۲ هزار و ۸۰۸ مصدوم حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد ۲۳هزار و ۷۶۵نفر مرد و ۹ هزار و ۴۳ نفر زن بودند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴/ ۶ درصد افزایش یافته است. علاوه بر فوتی‌ها، مصدومان تصادفات هم هزینه‌های بسیار سنگینی بر کشور و خانواده تحمیل می‌کنند که جبران این هزینه‌ها بعضاً غیرممکن و در مواردی هم بسیار زمان‌بر است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار