کد خبر: 980157
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۴
چرا درباره تکرار ترور رابین هشدار می‌دهند؟
ایگال عمیر آن هنگام که ماشه اسلحه‌اش را به‌سوی اسحاق رابین می‌چکاند، فریاد زد: «به امر خداوند تو را می‌کشم.» او بعد‌ها در دادگاه مدعی شد که فرمان قتل رابین از جانب خداوند برای او آمده بود و مأمور بدین کار بوده است.
محسن طاهری
سرویس بين الملل جوان آنلاين: «شبتای شاویت» رئیس پیشین موساد در خلال سال‌های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۶، در توییتی نوشته است: «به عنوان یک شخص باتجربه که شاهد قتل یک نخست‌وزیر بودم، وقتی روزنامه‌ها را مطالعه می‌کنم نمی‌توانم این احتمال را از ذهنم دور کنم که «ایگال عمیر» دیگری در میان ما باشد. نگویید که هشدار داده نشده بود.»
ایگال عمیر که بود، چه کرد و شاویت چرا چنین هشداری داده است.

عصر روز شنبه چهارم نوامبر ۱۹۹۵ اسحاق رابین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ترور شد. این خبر سرخط تمامی تلکس‌های خبرگزاری‌های جهان قرار گرفت و همگان منتظر موج گسترده‌ای از دستگیری‌های فلسطینیان برای یافتن عامل ترور بودند، اما زمانی که پلیس و دستگاه امنیتی این رژیم عامل این ترور را جوانی اسرائیلی با نام ایگال عمیر عنوان نمود یک سؤال جدی در اذهان پیش آمد که چرا یک اسرائیلی به نخست‌وزیری شلیک کرده است که پیمان اسلو را امضا نموده و برنده جایزه صلح نوبل شده است.
ایگال عمیر آن هنگام که ماشه اسلحه‌اش را به‌سوی اسحاق رابین می‌چکاند، فریاد زد: «به امر خداوند تو را می‌کشم.» او بعد‌ها در دادگاه مدعی شد که فرمان قتل رابین از جانب خداوند برای او آمده بود و مأمور بدین کار بوده است.

«ایگال عمیر» ترورکننده اسحاق رابین بی‌سروپا و دیوانه و آنارشیست نبود، بلکه پرورش‌یافته دستگاه پرورشی-تبلیغاتی صهیونیسم بود؛ او فرزند «ربی عمیر» و یک دانشجوی برجسته دانشگاه مذهبی «باراییدن» در نزدیکی تل‌آویو بود که آموزش‌های تلمود-توراتی را نیز گذرانده بود؛ ایگال عمیر سرباز برگزیده بلندی‌های جولان بود.
این رخداد را می‌توان بروز و ظهور آشکار جریانی سیاسی با تفکرات افراطی مذهبی در جامعه اسرائیل دانست که سال‌ها بعد به بازیگری تأثیرگذار در عرصه سیاسی این رژیم تبدیل شد.

تغییر ذائقه
رژیم صهیونیستی نزدیک به یک سال است که درگیر فرآیند انتخاباتی است و با وجود برگزاری دو انتخابات، هنوز هیچ یک از طرف‌ها موفق به تشکیل ائتلاف نشده است. ادامه این وضعیت، صهیونیست‌ها را در آستانه برگزاری سومین انتخابات قرار داده است.

با نگاهی به نتایج اولیه انتخابات (آوریل و سپتامبر سال ۲۰۱۹) رژیم صهیونیستی شاهد تغییرات ذائقه سیاسی جامعه صهیونیستی و تفاوت حضور اقشار جامعه صهیونیستی هستیم.
۱- با نگاهی جامعه‌شناختی به درون فضای سیاسی این رژیم به نظر می‌رسد در گذشته گروه‌های اقلیت به طور عمده به احزاب چپ‌گرای یهودی می‌پیوستند و اقلیت‌ها آرای خود را به نفع این قبیل احزاب به صندوق می‌انداختند. به طوری که از ابتدای تشکیل این رژیم تا سال‌های میانی دهه ۷۰ میلادی همواره دولت‌های چپ‌گرا به رهبری حزب کارگر متصدی اداره امور بودند، اما این وضع مدتی است که برهم خورده است و هم اقلیت‌های دینی و هم سیاسی با تشکیل احزاب کوچک‌تر و همچنین با بهره‌برداری از ساختار سیاسی موجود توانسته‌اند جای پایی در قدرت برای خود پیدا کنند و هنگام تشکیل کابینه گاه شاهد این موضوع هستیم که حزب پیروز به دلیل خودداری احزاب کوچک‌تر از پیوستن به آن نتوانسته‌اند کابینه تشکیل دهند.

نتایج پژوهش‌های مختلف و رویکرد افکار عمومی اسرائیل نشان می‌دهد که ۷۰ درصد اسرائیلی‌ها غیرمذهبی و بقیه مذهبی‌اند. آنچه موجب شده تا به حال این شکاف، جامعه را کاملاً دوقطبی نکرده و رویاروی هم قرار ندهد این است که در بین مذهبی‌ها تنها حدود ۸ درصد اولتراارتدوکس و متعصب و بقیه اهل تساهل و مدارا هستند.

در همین رابطه باید از یافته‌های دو تن از جامعه‌شناسان متخصص در این حوزه یاد کرد؛ یوسف سیل هاو و گئورک گلدبرگ از نام‌های آشنای این حوزه پژوهشی هستند. به زعم ایشان در درون جامعه یهودی، شاهد دو جبهه متمایز از هم هستیم؛ اکثریتی سکولاریستی و اقلیتی ارتدکس افراطی. این اقلیت اگرچه مظاهر، آداب و رسوم و ارزش‌های مدرن زندگی تازه را شدیداً منکرند ولی از فرآورده‌های بی‌طرف فناوری مدرن در زمینه اهدافشان نیز بهره می‌جویند. از نتایج این رویکرد می‌توان به استفاده این اقلیت از سیاست‌های افزایش جمعیت اشاره نمود که به طور متوسط با تأکید بر افزایش قوم یهود به نرخ زاد و ولد پنج فرزند در هر خانواده مذهبی در برابر یک تا دو فرزند در خانواده سکولار اشاره نمود. تأثیر این حرکت در انتخابات ۱۷ سپتامبر سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که احزاب کوچک مذهبی مانند شاس، اسرائیل خانه ما و اتحاد یهودیت توراتی با مجموع تصاحب ۲۵ کرسی از کنست نمونه بارزی از این تغییر ذائقه است. این احزاب با علم به تأثیر خود در تشکیل کابینه خواهان پست‌های کلیدی کابینه شدند. حزب شاس خواهان در اختیار داشتن وزارت آموزش و تربیت و اویگدر لبیرمن رهبر حزب اسرائیل خانه ما خواهان تصدی پست وزارت دفاع یا امور خارجه است که عدم تأمین نظر این احزاب را می‌توان از عوامل مؤثر شکست نتانیاهو در تشکیل دولت به شمار آورد. تلاش احزاب مذهبی مانند شاس در تصاحب وزارتخانه آموزش و تربیت را می‌توان در گفته‌های خاخام عوفادیا یوسف از رهبران این حزب جست‌وجو کرد که گفته است: هرکس فرزندان خود را به مدارس لائیک بفرستد حق ندارد وارد کنیسه شود و دعا و صلوات بفرستد.

۲- براساس نتایج انتخابات سپتامبر سال ۲۰۱۹ و مقایسه آن با انتخابات آوریل شاهد توفیق بیشتر راست‌گرایان افراطی هستیم. این پیشی گرفتن، نتیجه حضور پررنگ‌تر احزاب مذهبی نسبت به انتخابات گذشته است. به‌نظر می‌رسد سکولار‌ها نسبت به وضعیت سیاسی و میزان حضور مذهبی‌ها نگران شده‌اند، اما نتوانسته‌اند در انتخابات دوم توفیق کسب کنند.

۳- در انتخابات کنونی همان‌گونه که به آن اشاره شد، جامعه صهیونیستی آرای خود را بین احزاب مختلف و عمدتاً مذهبی تقسیم کرد و تمرکز باز هم از احزاب بزرگ رقیب گرفته شد، این به معنی یک نوع تشتت نگاه سیاسی در جامعه رژیم صهیونیستی است. تقسیم آرا بین احزاب کوچک‌تر نشان می‌دهد دیگر اکثریت جامعه صهیونیستی به احزاب بزرگی که پیش از این بر آن‌ها توافق کرده بودند نگاه مثبتی ندارند و به‌سراغ احزاب کوچک‌تر با وعده‌های متفاوت رفته‌اند. این مسئله نشان‌دهنده نوعی عدم اعتماد سیاسی به این احزاب بزرگ با مشی سکولار و تقرب این جامعه به احزاب کوچک مذهبی است.

۴- منابع صهیونیستی گفته‌اند گروه‌های زیادی از صهیونیست‌ها در تل‌آویو تجمع کرده و از بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل خواسته‌اند در پی اتهامات وارده به وی استعفا کند. این منابع افزودند حدود ۵ هزار اسرائیلی با تظاهرات در میدان هبیما، شعار‌هایی بر ضد نتانیاهو و حزب لیکود به ریاست وی سر داده و گفتند: «نتانیاهو! استعفا کن، اسرائیل اهمیت بیشتری دارد.» هفته گذشته نیز حدود ۱۵۰۰ صهیونیست از اردوگاه موسوم به دموکراتیک با برگزاری تظاهرات از نتانیاهو خواستند در پی ارائه اتهامات از سوی آویخای مندلبلیت مشاور حقوقی دولت علیه وی از نخست‌وزیری استعفا کند.

زبان نرم یا زبان «عمیر»؟
«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل این روز‌ها به‌واسطه گناهکار شناخته شدن در پرونده‌های فساد مالی، حال و روز چندان خوشی ندارد و علاوه بر مواجهه با احزاب سیاسی مخالف، با زمزمه‌هایی در داخل حزب لیکود برای کنار رفتن از قدرت مواجه شده است.

در همین رابطه روز دوشنبه «جدعون سعار» عضو ارشد حزب لیکود و رقیب سیاسی بنیامین نتانیاهو از برگزاری انتخابات درون حزبی لیکود در آینده نزدیک خبر داده است.
در پی صدور کیفرخواست علیه بنیامین نتانیاهو، فشار بر وی برای کناره‌گیری از قدرت بالا گرفته است.
جدعون سعار از معدود نمایندگان لیکود در پارلمان (کنست) است که به طور علنی می‌گوید نتانیاهو در انتخابات احتمالی آینده شانس پیروزی ندارد و حزب راست‌گرای لیکود باید رهبر جدیدی انتخاب کند.
رسانه‌های اسرائیل گزارش داده‌اند که انتخابات برای تعیین کادر رهبری لیکود ظرف شش هفته آینده برگزار می‌شود. تاریخ دقیق این رأی‌گیری هنوز رسماً اعلام نشده است.

از سوی دیگر برخی رسانه‌های اسرائیل گزارش داده‌اند که شماری از نمایندگان ارشد حزب لیکود در کنست در حال رایزنی برای برکناری بنیامین نتانیاهو هستند.
نتیجه حقیقی انتخابات سپتامبر ۲۰۱۹ تشتت آرا، تکثیر اختلاف اجتماعی و مذهبی و عدم ثبات سیاسی در رژیم صهیونیستی است. بالا گرفتن تفکرات مذهبی در جامعه اسرائیل و مشاهده نتایج آن در انتخابات کنست همگان را به یک گره کور به نام نتانیاهو ارجاع می‌دهد؛ گره‌ای که صهیونیست‌ها ناچار به حذف او شده‌اند با زبان نرم یا ایگال عمیر دیگر.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار