کد خبر: 980846
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۲
بی‌کفایتی صندوق اعتباری هنر در حمایت از هنرمندانی که نیازمند چتر حمایت بیمه هستند، باعث شد تا دبیر شورای عالی تهیه‌کنندگان در نامه‌ای سرگشاده به وزیر ارشاد، از وی بخواهد به وضعیت این صندوق و مشکلاتی که برای هنرمندان به وجود آمده است، رسیدگی کند.
هادی عسگری
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: وزیر ارشاد قول رسیدگی به معافیت مالیاتی بخشی از هنرمندان دارای درآمد‌های میلیاردی را داده است. همین قول مساعد بهانه‌ای برای نامه‌نگاری سیدضیاء هاشمی دبیر شورای عالی تهیه‌کنندگان به وزیر ارشاد و مطرح کردن مسئله بغرنج بیمه هنرمندان شده است.

هنرمندان دغدغه بیمه دارند
در نامه هاشمی خطاب به وزیر ارشاد آمده است: «ضمن سپاس و تشکر از توجه، حسن نیت و پیگیری حضرتعالی در خصوص حل وضعیت مالیات هنرمندان، به استحضار می‌رساند کماکان دیگر دغدغه هنرمندان یعنی بحث مهم بیمه تکمیلی درمان پابرجاست. این مسئله در ماه‌های اخیر زحمت فراوان برای بیماران این قشر فراهم آورده که پیش‌تر نیز به صورت مکتوب خدمت‌تان اعلام شد و اصلاح و بهبود شرایط این مهم نیازمند دستور اکید و پیگیری مجدانه شماست.»

هاشمی می‌نویسد: «همانطور که مستحضرید گلایه‌های هنرمندان درباره عدم‌کارایی و بی‌درایتی صندوق اعتباری هنرمندان همچنان پابرجاست و وضعیت بیمه تکمیلی هنرمندان با مشکلات متعدد مواجه است. این صندوق با بی‌کفایتی، هنرمندان بیمار را با بوروکراسی دست و پاگیر، درگیر کرده است که هزینه‌های گزافی را به صندوق تحمیل می‌کند و انجام اموری را به هنرمندان متحمل می‌کند که عبث و جاهلانه است. در شرایطی که همه ارگان‌ها به سمت دولت الکترونیک رفته و کمتر با کاغذ سر و کار دارند، صندوق علاوه بر ثبت از طریق سامانه که خود با اشکالات متعدد همراه است، عزیزان بیمار را موظف به پست و تحویل مدارک می‌کند و اکثر باجه‌های پست از ارسال رایگان مدارک اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند. سؤال اینجاست تاوان بی‌کفایتی مدیران صندوق را چرا باید هنرمندان بیمار بدهند؟!»

دبیر شورای عالی تهیه‌کنندگان ادامه می‌دهد: «بسیاری از بیماران جامانده از ثبت‌نام کماکان بلاتکلیف هستند و بیمه سرمد و صندوق هیچ یک رسیدگی به این موضوع را در برنامه قرار نداده‌اند. متأسفانه مدیران صندوق به جای سامان‌بخشی به وضعیت بیمه‌گزار، بیمه‌شدگان که معمولاً درگیر پروسه درمان هستند را به زحمت انداخته و تنها به فکر کسب و کار‌های دیگر خود هستند و کارمندان صندوق هم به تبع مدیران برخورد مناسبی با هنرمندان ندارند.»

انتقاد‌ها مربوط به گذشته است
به دنبال انتشار چنین انتقاداتی، صندوق اعتباری هنر که متولی حمایت از هنرمندان است در بیانیه‌ای از عملکرد خود دفاع کرد. در بخشی از این بیانیه با اشاره به انتقاد هنرمندان و رسانه‌ها آمده است: «عمده موضوعات مطرح شده در فضای رسانه‌ای مرتبط با عدم‌پرداخت خسارت‌های سال گذشته می‌باشد که صندوق مسئولیتی در این رابطه نداشته و نماینده قبلی خانه سینما در امور بیمه درمان تکمیلی مسئول پیگیری اسناد درمانی و احقاق حقوق بیمه‌شدگان هستند، با این وجود طی ماه جاری صندوق با همکاری خانه سینما و شرکت‌های بیمه رازی و سرمد نسبت به تعیین تکلیف و پرداخت هزینه‌های معوق سال‌های گذشته اقدام نمود. در سال ۹۸ با توجه به تفاهم انجام شده با خانه سینما مسئولیت دریافت، پیگیری و پرداخت خسارت‌های اهالی سینما بر عهده صندوق اعتباری هنر می‌باشد و صندوق در این رابطه تمام تلاش خود را در بررسی اسناد، هماهنگی با شرکت بیمه و پرداخت به موقع انجام خواهد داد.»

اینکه چرا باید مسئله معافیت هنرمندان به این شکل مطرح شود و در نتیجه آن مالیات ندادن بخش سلبریتی پررنگ شود، می‌تواند به عنوان یک بحث حاشیه‌ای رسانه‌ای در روز‌هایی که اعتراض‌ها به گرانی بنزین در جامعه وجود داشت، مطرح شود، اما اکنون مواجهه جامعه هنرمندان با معافیتی که دولت آن را تبلیغ می‌کند، جالب توجه است.

مالیات ندادن اوج بی‌عدالتی است
حامد عنقا نویسنده و تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با «تسنیم» درباره ماجرای معافیت مالیاتی هنرمندان، تصریح می‌کند: «من به شدت موافق مالیات پرداخت کردنم چراکه نهایت ظلم و نهایت تبعیض در عدالت اجتماعی است که برخی از مشاغل با حقوق‌های پایین، مالیات بدهند و شخصی که ماهانه چند صدمیلیون درآمد دارد از مالیات معاف شود، این اوج بی‌عدالتی است، اما کارکرد مالیات در جوامع به این شکل است که دولت‌ها به عنوان متولی، مالیات را می‌گیرند که بخشی از خدمات اجتماعی را ارتقا بدهند پس معنی‌اش این است که من درآمد چند صدمیلیونی دارم باید مالیات بدهم و خدمات اجتماعی ایجاد شود که آن آدمی که در حوزه فرهنگ و هنر ماهی ۳ میلیون تومان درآمد دارد، به واسطه این اخذ مالیات، امتیازاتی را دریافت کند، البته آن دستمزد‌های کلان و هنگفت شامل یک یا ۲ درصد هنرمندان می‌شود.»

بازی انتخاباتی با مالیات!
عنقا در پاسخ به این سؤال که چرا دولت در این شرایط دست به چنین اقدامی زده است، می‌گوید: «بالاخره نزدیک انتخابات است و بخش عمده‌ای از این ماجرا به بازی‌های انتخاباتی برمی‌گردد. باید بپذیریم برای بازی‌گردانان سیاسی، هنرمندانی بهره‌وری تبلیغی دارند که جزو همین یک یا ۲ درصد جامعه هنری‌اند؛ همان چهره‌هایی که همیشه برای دولت‌ها مهمند، یعنی وقتی که دولت می‌گوید هنرمند معاف شود، نگاهش به آن یک یا ۲ درصد هنرمندی است که درآمد میلیاردی دارند چراکه آن‌ها با حرف، حضور و پست‌های اینستاگرامی مردم را پای صندوق رأی می‌آورند و به حمایت سمت و سوی خاصی که لازم است ترغیب می‌کنند. واقعیت این است که بخشی از بازی معافیت مالیاتی در این معادلات سیاسی تعریف می‌شود.»

نه بیمه دارم نه بازنشستگی!
در همین زمینه پژمان بازغی در گفتگو با «آنا» در واکنش به طرح معافیت مالیاتی هنرمندان و همچنین ساز و کار اجرایی آن می‌گوید: اولاً بگویم من موافقم که همه از جمله هنرمندان، مالیات بدهند، اما این موافقت مشروط بر این است که اگر من هنرمند یا بازیگر، مالیاتی هم می‌دهم لااقل در قبالش خدماتی هم به من بدهند.

وی می‌افزاید: «مشکل من این است که هیچ خدماتی در قبالش نمی‌گیرم، شما بروید و وضعیت من بازیگر را ببینید چنان‌که نه بیمه‌ای دارم و نه مشمول بازنشستگی می‌شوم و نه سندیکا و صنف حمایتی و غیره‌ای هست که مرا تحت پوشش قرار دهد. با این مسئله که می‌خواهند کمبود خزانه دولت را از بنزین و مالیات و این‌ها پر کنند، هیچ مشکلی ندارم و در همه دولت‌های متمدن نیز این کار را می‌کنند، مشکل عدم ارائه خدمات مناسب در قبال پرداخت مالیات است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار