کد خبر: 981634
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰
فیلم‌هایی که در گام دوم انقلاب باید دید (۱)
فیلم پیشخدمت ساخته «لی دنیلز» در سال ۲۰۱۳، زندگی «سیسیل گینز» پیشخدمت سیاهپوست کاخ سفید را روایت می‌کند که قریب به ۳۰ سال در کاخ سفید مشغول به خدمت بوده است. او در این سال‌ها هشت رئیس‌جمهور امریکا از آیزنهاور تا رونالد ریگان را به چشم می‌بیند و از نزدیک در جریان مسائل بسیاری همچون جنگ ویتنام و جنبش‌های حقوق مدنی قرار می‌گیرد.
سرویس فرهنگ‌وهنر جوان آنلاین: شکی نیست که فیلم‌‎ها و فراتر از آن هنر همپای کتاب‌ها می‌توانند معرفت‌بخش باشند. از همین‌رو برای فهم بسیاری از بخش‌ها و بحث‌های بیانیه گام دوم نیازی نیست حتماً پای سخنرانی یا کتابی بنشینیم؛ گاهی فیلم‌ها حرف‌ها را برایمان بهتر روایت می‌کنند. فیلم پیشخدمت (THE BUTLER) از همین دست آثار است. این فیلم که ساخته «لی دنیلز» در سال ۲۰۱۳ است، زندگی «سیسیل گینز» پیشخدمت سیاهپوست کاخ سفید را روایت می‌کند که قریب به ۳۰ سال در کاخ سفید مشغول به خدمت بوده است. سیسیل که نقش او را فارست ویتاکر بازی می‌کند، از سال ۱۹۵۷ تا ۱۹۸۶ در کاخ سفید است و در این سال‌ها هشت رئیس‌جمهور امریکا از آیزنهاور تا رونالد ریگان را به چشم می‌بیند و از نزدیک در جریان مسائل بسیاری همچون جنگ ویتنام و جنبش‌های حقوق مدنی قرار می‌گیرد.
 
سیسیل که از کودکی به عنوان برده در مزرعه پنبه‌کاری سفیدپوست‌ها کار می‌کرده، با سختی‌های بسیاری مواجه بوده است. پدر سیسیل در سال‌هایی که سیاهان با وجود پایان برده‌داری در ایالات متحده همچنان تحت فشار سفیدپوستان قرار داشتند، در مقابل چشمان او با ضرب گلوله اربابشان که قصد تجاوز به مادرش را داشته، کشته می‌شود. او پس از این به کار در درون خانه و سپس چند سالی به پیشخدمتی در هتلی بزرگ رو می‌آورد و با مهارت‌هایی که در مهمان‌داری کسب می‌کند به حضور در کاخ سفید دعوت می‌شود.
 
سیسیل با همه سختی‌هایی که در طول زندگی‌اش دیده معتقد است پیشرفت در زندگی تنها با فرمانبری، تلاش سخت و کار شبانه‌روزی حاصل می‌شود، اما فرزند او لوئیس که نمادی از نسل جوان سیاهان امریکایی در سال‌های ۶۰ و ۷۰ است، پس از کتک خوردن از گروهی نژادپرست، معتقد به ایستادگی در برابر نژادپرستی و شرکت در جنبش «پلنگ‌های سیاه» می‌شود و راهی متفاوت از پدرش در پیش می‌گیرد که سرانجام نیز به زندانی شدن او می‌انجامد. برخی معتقدند روایت لی دنیلز از مشاجره‌های سیسیل و لوئیس در خانه، تضاد‌های خانوادگی جامعه امریکایی را در دهه ۶۰ و ۷۰ به تصویر می‌کشد. با دیدن این فیلم که حکایتگر گوشه‌ای از جنایات سفیدپوستان امریکایی در حق سیاه‌پوستان است، متوجه خواهیم شد چرا رهبر انقلاب از غربی‌ها در بیانیه گام دوم تحت عنوان «سردمداران گمراهی و ستم» یاد کرده است. 
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
yousef khiarak
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
0
0
ما در کنار رهبر انقلاب ایستاده ایم
امریکای جهانخوار با سیاه پوستان خیلی بد تا کرده و اونها از انگلیس که امپراتوری خباثت راه انداخته بوده یاد گرفتن
بنابراین مرگ بر انگلیس
مرگ بر امریکا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار