کد خبر: 984544
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۱
نظری بر اثر تاریخی- پژوهشی «تاکتیک‌های مبارزاتی امام خمینی»
محمدرضا کائينی
سرویس تاریخ جوان آنلاین: حجم گسترده فضاسازی رسانه‌های معاند در تحریف اندیشه و سیره رهبرکبیر انقلاب اسلامی، اقتضا دارد که این مهم بیش از گذشته از سوی مراکز تاریخی و اسنادی مورد توجه و پژوهش قرار گیرد. در میان این مؤسسات و در باب این موضوع، به نظر می‌رسد که مرکز اسناد انقلاب اسلامی نسبتاً کامیاب بوده و در‌این‌باره، آثاری متنوع را راهی بازار کتاب ساخته است. در زمره عناوین منتشره این مرکز در این مقوله «تاکتیک‌های مبارزاتی امام خمینی» جایگاهی ویژه را به خود اختصاص داده است. دکتر حسین احمدی، نویسنده اثر در دیباچه خویش بر این کتاب، سبک پرداخت موضوع را به شرح ذیل تشریح ساخته است: «بخش اول این نوشته در قالب سه فصل به بررسی ویژگی‌های مهم قیام این مرجع عالیقدر اختصاص یافته است و در این بخش تأثیر تربیت دینی و خصوصیات شخصیتی و عرفانی امام و نقش ایشان به‌عنوان یک احیاگر دینی مورد توجه قرار گرفته و کارکرد رهبری وی در سه زمینه تدوین ایدئولوژی، فرمانده مبارزه و بنیانگذاری یک نظام سیاسی جدید بررسی شده است. بخش دوم تحقیق که با عنوان دامنه و گستره مبارزاتی امام در سه فصل ارائه شده، در واقع بیان‌کننده استراتژی مبارزاتی ایشان در یک فاصله زمانی از ابتدای ورود به میدان مبارزه تا تبعید به فرانسه است. گو اینکه در لابه‌لای سطور این بخش نیز از برخی تاکتیک‌ها و راهبرد‌های رهبری آن بزرگوار سخن به میان آمده است. بخش سوم نوشته نیز که در حقیقت هسته اصلی تحقیق را شامل می‌شود، در چهار فصل به توصیف، تبیین، تفسیر تاکتیک‌ها، راهکار‌ها و راهبرد‌های مبارزاتی امام در چهار حوزه فرهنگ، سیاست، اقتصاد و عرصه نظامی پرداخته است. در پایان توجه و عنایت به چند نکته ضرورت دارد:
الف) در گام اول باید اذعان کرد که سخن گفتن از شخصیتی بزرگ و والامقامی، چون امام کاری دشوار است، زیرا نویسنده باید برای ترسیم زوایای مختلف شخصیت ایشان دارای فراست و دقت فراوان باشد. حال اگر بخواهیم از شیوه مبارزه و تاکتیک مبارزاتی او سخن بگوییم، کار مشکل‌تر خواهد شد، زیرا تحلیل و تفسیر اعمال و رفتار حضرت امام (ره) نیازمند احاطه و تسلط بر علوم مختلف انسانی است و باید اعتراف کرد که هندسه شخصیتی و فکری و روحی ایشان معنایی خاص و منحصربه‌فرد دارد که طرح و بیان و تأویل آن آسان نخواهد بود.
ب) نگارنده، خود اولین منتقد خویش است، زیرا بر این باور است که این نوشته در حد توان علمی و بضاعت فعلی و فکری او با فرصت و امکانات اندک تهیه و تدوین شده است، لذا می‌تواند در فرصت‌های آتی با توجه و دقت بیشتر به نوشته بهتری تبدیل شود.
ج) در این نوشته از آثار و منابع و مأخذ زیادی استفاده شده که متعلق به افراد و گروه‌های اجتماعی از طیف‌های مختلف فکری و سیاسی بوده است. نگارنده نیز از اطلاعات و تحلیل‌های آنان تنها بر مبنای اصول علمی و اسلوب نوشتاری بهره برده است. این سخن به معنای آن است که استفاده موردی از کتب و مقالاتی که در ارجاعات پایانی صفحه و کتابنامه از آنان نامی برده شده، به معنای تأیید تمام مطالب آن نوشته یا کتاب از سوی نگارنده این تحقیق نیست.
د) مخاطب نگارنده در این تحقیق همه گروه‌ها و اقشار اجتماعی بوده، لذا تا جایی که امکان دارد تلاش شده است نوشته نثری ساده و روان داشته باشد و از استعمال کلمات و واژگان اختصاصی و فرنگی خودداری شود تا همه کسانی که به امام خمینی (ره) و اندیشه و آرمان ایشان عشق می‌ورزند، بتوانند از آن بهره ببرند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار