کد خبر: 985805
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۵
سرويس زنان جوان آنلاين: مطالعه جایگاه و نقش زن در تمدن‌ها و جوامعی که اوضاع اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی‌شان بررسی می‌شود، روش و شیوه پذیرفته شده‌ای است که مورد تأیید حقوقدانان و جامعه‌شناسان قرار دارد. ماهیت و فراز و فرود مقام و منزلت و شرایط اجتماعی و حقوقی زن در جامعه، بی‌شک در شکل‌گیری تمدن‌ها، تغییر و تحول حکومت‌ها و ظهور و سقوط دولت‌ها نقشی انکار‌ناپذیر دارند. زن ملاک و معیار سنجش بود یا نبود پاکی و نیک‌خواهی، وجود یا عدم وجود فساد و تباهی، اخلاق بهنجار یا پلشتی رفتار و پیشرفت یا پسرفت در تمامی جوامع بشری از آغاز تا امروز بوده است. زن هم به عنوان برجسته‌ترین و مؤثرترین عنصر و عامل ترقی و تکامل و هم به عنوان پایاترین و وحشتناک‌ترین عامل اضمحلال و سقوط اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی یک جامعه به شمار رفته است. رعایت یا عدم رعایت حقوق زن و نوع و ماهیت حضور او در جامعه، محک سنجش و برآورد میزان پیشر‌فتگی یا عقب ماندگی فرهنگ‌ها و تمدن‌های جهان درگذشته و حال است. در بحث جامعه‌شناسی حقوق زن، نیت آن است که با شناخت رابطه تاریخی شرایط اجتماعی تمدن‌ها با حقوق زن و خانواده و رابطه تحولات پرشتاب و سریع جامعه امروز با حقوق زن و خانواده، راه‌حل‌های کاربردی در چارچوب «اصول اساسی» نظام ارزش‌سالار اسلامی- علوی یافته شود و علل ناکامی جوامع اسلامی در استقرار نظام اسلامی و انطباق آن بر شرایط جامعه خود، تا حد امکان مطالعه و بررسی شود.
کتاب «جامعه‌شناسی حقوق زن» توسط زنده‌یاد دکتر محمدحسن بردبار پژوهش و نگارش شده است. این نوشتار حاصل سال‌ها کنکاش و بررسی موشکافانه روی جامعه‌شناسی حقوق زن است که توسط نگارنده گردآوری شده است. این کتاب در ۱۷ فصل تدوین شده است.
فصل اول، جامعه‌شناسی حقوق زن در دوران طبیعت‌سالاری است. فصل ۲ حقوق زن در نظام مالکیت‌سالاری را مورد بحث قرار می‌دهد، فصل ۳ نظام مالکیت‌سالاری در جوامع باستان (سومر)، فصل ۴ نظام مالکیت‌سالاری در جوامع باستان (مصر)، فصل ۵ نظام مالکیت‌سالار در جوامع باستان (بابل و آشور)، فصل ۶ حقوق زن در نظام مالکیت‌سالار جهان باستان (یونان باستان)، فصل ۷ حقوق زن در جوامع مالکیت‌سالار جهان باستان (روم) فصل ۸ حقوق زن در جوامع مالکیت‌سالار جهان باستان (هند)، فصل ۹ حقوق زن در جوامع مالکیت‌سالار جهان باستان (ایران باستان) را مورد واکاوی قرار می‌دهد. فصل ۱۰ به حقوق و تکالیف زن در جامعه پیش از صنعت غرب می‌پردازد و فصل ۱۱ حقوق و تکالیف زن در جامعه صنعت‌سالار است. فصل ۱۲ هم اثر انقلاب صنعتی بر حقوق و تکالیف زنان را مورد بررسی قرار می‌دهد. فصل ۱۳ تحولات خانواده و ازدواج در نظام صنعت‌سالاری و فصل ۱۴ به شکل‌گیری نظام ارزش‌سالاری می‌پردازد. فصل ۱۵ حقوق و تکالیف زن در نظام ارزش‌سالاری است. فصل ۱۶ پذیرش نظام ارزش‌سالاری توسط مردم ایران است و در فصل آخر هم به نتیجه‌گیری و حقوق و تکالیف زن در عمل پرداخته شده است. این کتاب در ۳۸۰ صفحه در سال ۹۳ به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار