کد خبر: 985950
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲
سردار سلامی:
از روز شنبه و زمانی که ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی علت سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراینی را خطای انسانی پدافند هوایی اعلام کرد، بررسی دلایل این اتفاق و جلوگیری از تکرار آن مطالبه جدی فرماندهی کل قوا، نهاد‌های مختلف و همچنین افکار عمومی کشور تبدیل شد. حضور سردار سلامی در مجلس آغازی برای پاسخ به مطالبه جدی است.
مهدی پورصفا
سرویس سیاسی جوان آنلاین: سردار حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به واکنش ایران به ترور سردار شهید سلیمانی گفت: آنچه می‌گویم خدا را شاهد می‌گیرم چیزی است که از قلب من جاری می‌شود و از اعتقادات و درد‌ها و تجربیات من از این ماجراست. من از میدان یک پیروزی شگفت‌انگیز و بی‌نظیر که ملت ایران در تاریخ حیات خود کسب کرده است، می‌آیم. از جایی که امریکا این بار مستقیم و آشکارا از ایران بزرگ شکست خورد. هر چند غبار‌های حادثه غم‌انگیز سقوط هواپیما هنوز امکان نداده است ابعاد این پیروزی که جهان را به اعجاب واداشت، شناسایی شود. بعد‌ها می‌توان درباره آن دقیق‌تر سخن گفت.

فشار افکار عمومی برای انتقام بسیار سنگین بود

وی با اشاره به فشار افکار عمومی و حضور در تشییع جنازه گفت: فشار افکار عمومی برای انتقام بسیار سنگین بود. ما هم مثل همه شما و بیش از شما تحت تأثیر این حادثه قرار داشتیم. ما یکی از بهترین برادران‌مان را از دست داده بودیم. یک اسطوره و تکیه‌گاه بزرگ، اما وقتی مردم را می‌دیدیم ما با احساس متفاوتی مواجه می‌شدیم. سلامی اظهار کرد: ما از یک‌طرف تحت فشار سرعت‌العمل برای انتقام بودیم، باید اقدام متقابل را چسبیده به حادثه انجام می‌دادیم. حادثه برای ما غافلگیرکننده بود و امریکا آمده بود حرف خود را به ملت بزند و ملت ایران را برای همیشه بشکند و دست‌های ما را ببندد و قبض ید کند و نشان دهد که مسیر تقابل ما با او یکسویه است.

جنگ با امریکا در میدان تکنولوژیک جنگ نقطه‌هاست

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: فکر کنید ما باید به سرعت پاسخ می‌دادیم، در عین حال که دشمن می‌گفت عکس‌العملش در مقابل پاسخ ما سنگین خواهد بود. در اینکه باید عکس‌العمل‌مان مقتدرانه می‌بود هیچ گزینه دیگری نداشتیم. غیراز آن اگر انجام می‌شد به ادامه این رفتار به مقیاس وسیع تا رسیدن به جنگ گسترده مسیر دیگری نمی‌ماند. سلامی با تاکید بر اینکه ما بزرگ هستیم، عنوان کرد: برای این عملیات طراحی‌ها باید دقیق انجام می‌شد. غلبه بر امریکا از نظر فناوری و تکنولوژی صورت می‌گرفت، چون این یک نبرد تکنولوژیک، تاکتیکی و استراتژیک بود. امریکا نباید موشک‌های ما را می‌زد و اگر موشک‌ها به هدف نمی‌رسید، دقیق نبود یا ویران نمی‌کرد، می‌دانید چه اتفاقی می‌افتاد؟

وی در ادامه تأکید کرد: ما باید اطلاعاتی از نقاط هدف به دست می‌آوردیم. ما می‌خواهیم از یک جنگ بزرگ با یک جنگ جلوگیری کنیم و این تنها راه ماست.

امریکایی‌ها تمام قد آماده بودند

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای این عملیات خاطرنشان کرد: ما از روز جمعه تا شب چهارشنبه همه چیز را آماده کردیم و برای چندین مرحله جنگ با احتمال گسترش دامنه به صورت دقیق برنامه‌ریزی کردیم.

فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه از دید ما هیچ چیز هنوز تمام نشده است، افزود: ما به خدا تکیه کرده‌ایم و این عملیات بزرگ انجام شد. شب عملیات هم، چون می‌گفتیم انتقام می‌گیریم و وقتی من به عنوان یک فرمانده نظامی این موضوع را اعلام کردم این مشخص بود که تمام سیستم‌های پروازی، پدافندی و جنگ الکترونیک روی آسمان بود. یعنی امریکایی‌ها تمام قد آماده بودند.

سلامی با اشاره به انتخاب پایگاه عین الاسد گفت: ما این بار بر مبنای گرفتن تلفات انسانی هدف‌گذاری نکردیم و واقعاً هدف ما کشتن سربازان دشمن نبود و اهمیتی نداشت. آنجا تجهیزات راهبردی دشمن نگهداری می‌شدند ولی باید نقطه به نقطه زده می‌شد.

فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه با اشاره به حمله ایران با پایگاه عین‌الاسد، یادآور شد: این شکستن یک اعتبار جهانی و خرد کردن آن و مچاله کردن آن بود، تخریب فیزیکی هم فقط برای این بود که بگوییم این قدر برتری داریم که هر نقطه‌ای را بخواهیم می‌زنیم و این اتفاق افتاد. سلامی ادامه داد: بالستیک وقتی نقطه زن می‌شود یعنی انتهای تکنولوژی، و ما این فناوری را پیدا کردیم، دو موشک به صورت طبیعی قبل از رسیدن به عراق در ایران فیل شد و بقیه بدون آسیب هدف‌ها را مورد اصابت قرار دادند.

به سامانه پدافندی خبر پرواز موشک کروز داده بودند

سلامی گفت: در دریا هم تمام توانمندی‌های‌مان را آماده کرده بودیم و مدام آن را ارتقا می‌دادیم.

فرمانده کل سپاه در تشریح موضوع هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری، خاطرنشان کرد: ماجرای سقوط هواپیما به این شکل بود که ما در بالاترین حد آماده‌باش بودیم، چون تهدید متقابل ما هوایی و موشکی بود و در این شرایط پدافند‌ها قلب مقابله بودند. وی ادامه داد: به سامانه‌های ما خبر پرواز تعدادی موشک‌های کروز را داده بودند و همه خود را برای انهدام موشک‌ها و هواپیما‌های دشمن آماده کرده بودند. سرلشکر سلامی تأکید کرد: خبر پرواز کروز‌ها به اپراتور داده شده بود و برای لحظاتی ارتباط او با SOC قطع شده بود، درعین حال او روی صفحه رادار به این یقین رسیده بود که این یک تهدید جدی است.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه موقعیت پرواز هواپیما نسبت به این سامانه به گونه‌ای بود که این پرواز نزدیک شونده محسوب می‌شد، اظهار داشت: معمولاً وقتی هواپیما‌ها هم‌راستا با سامانه‌ها قرار می‌گیرند، سطوح مقطع آن‌ها کوچک می‌شود، اپراتور در فضای جنگی با تصور اینکه هدف کروز است، شلیک می‌کند و تصور می‌کند که یک کروز را منهدم کرده است.

وی گفت: برادران ما از همزمانی شلیک و سقوط هواپیما مشکوک شده بودند و من این را می‌گویم که خدا گواه است ما خودمان منشأ ایجاد این فرضیه شدیم که ممکن است موشک ما اصابت کرده باشد، آن هم به دلیل همزمانی و اگر ما خود مبدأ شکل‌گیری این فرضیه نبودیم، هیچ‌کس نمی‌توانست متوجه شود

روایت سلامی از لحظات اولیه حادثه

فرمانده کل سپاه تصریح کرد: به ما خبری رسید که ما به این پدیده مشکوک هستیم و به برادران گفتیم بیشتر بررسی کنند، چون یک تردید جدی وجود داشت که، چون هواپیما پر از سوخت است، اگر یک موشک پدافندی به آن بخورد، مشتعل و منفجر می‌شود، اما تصاویر نشان می‌داد که این هواپیما در حال سقوط به سمت زمین است.

وی گفت: با بررسی‌های بیشتر، احتمال اصابت این فرضیه بیشتر می‌شد، اما ما هرگز تا غروب چهارشنبه اطمینان پیدا نکردیم، به همین دلیل هم ستاد کل نیرو‌های مسلح یک تیم از متخصصان را تعیین کرد و آن‌ها هم شروع به بررسی ماجرا کردند.

سرلشکر سلامی ادامه داد: حتی جعبه سیاه هم بازخوانی نشد، اگر می‌خواستیم همه چیز را بررسی کنیم، شاید مدت‌ها طول می‌کشید، اما در چند روز به این مسئله رسیدیم و خود ما کمک کردیم به اثبات این مسئله، تا اینکه تیم کارشناسی به این نتیجه رسید که در اثر خطا‌هایی که صورت گرفته این هواپیما سقوط کرده و شروع به تنظیم بیانیه و اطلاع‌رسانی کردیم. در حالی که فرمانده ما که در جنگ بود و ما که در میدان قرار داشتیم، هنوز و همین الان هم معرکه را پایان یافته اعلام نکردیم.

آرزویی جز تکه‌تکه شدن به پای ملت نداریم

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه ما در جنگ با امریکا بوده و هستیم و خود را سرباز و فدایی ملت، می‌دانیم، اظهار داشت: خدای بزرگ را به شهادت می‌گیرم که دوست داشتم داخل این هواپیما بودم و با آن بمیرم ولی شاهد این ماجرای غم‌انگیز نباشیم. همه می‌دانیم که سپاه یک بار کامل شهید شده، من جان فرزندانم را گواه می‌گیرم که هیچ آرزویی جز اینکه با برادرانم به پای این ملت تکه تکه و قربانی شویم نداریم. وی با بیان اینکه ما خطا کردیم و تعدادی از هموطنان در اثر خطای ما به شهادت رسیدند، اما غیرعمد بوده و شرمنده هستیم و جبران می‌کنیم، گفت: اجازه نمی‌دهیم یک نفر از مردم ما کوچک‌ترین آسیبی ببیند، ما محکم و استوار هستیم، زانو نمی‌زنیم و مطمئن باشید تا ما هستیم اجازه نخواهیم داد تار مویی از سر مردم ما کم شود.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه ما برای این حادثه مصمم‌تر شدیم به هر شکل جبران کنیم، عنوان کرد: داستان رجزخوانی امریکا برای ایران تمام شده است، ایران بلند شده و سر بر افراشته و همه جهان قدرت ایران را می‌بینند.

وی با اشاره به ایرادات وارده در موضوع اطلاع‌رسانی این حادثه، اظهار داشت: عزیزان هواپیمایی کشوری با معیار‌های خود در حال بررسی بودند، آن‌ها افراد صادقی بودند. ما وقتی یقین پیدا کردیم اطلاع‌رسانی کردیم با این حال حاضریم هر تصمیمی هرچه که باشد را بپذیریم و تسلیم به اراده ملت عزیز و بزرگ ملت ایران هستیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار