کد خبر: 987474
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۱
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه فعالان اقتصادی از رشوه و روابط ناسالم اداری گلایه‌مند هستند، گفت: برخی می‌گویند برخورد با یک یا دو نفر برخورد با فساد اقتصادی نیست، ما بار‌ها گفته‌ایم، اگر ساختار فسادزا اصلاح شود، حتماً شاهد کاهش فساد اقتصادی و ورودی پرونده به دستگاه قضایی خواهیم بود.
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: اولین همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید روز گذشته با حضور آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی پایتخت، جمعی از وزرا و مقامات کشوری و لشکری در سالن اجلاس سران برگزار شد. آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: تفکیک امنیت و اقتصاد امکان‌پذیر نیست، زیرا تولید و رونق اقتصادی در سایه امنیت شکل می‌گیرد. آیت‌الله رئیسی همراهی و همکاری همه بخش‌ها را برای ایجاد امنیت ضروری دانست و اظهار داشت:امروز مبارزه با جرائم پولشویی، مالیاتی، قاچاق کالا و نوعی از جرائم که تحت عنوان فساد اقتصادی نام برده می‌شود، ضرورت دارد؛ چراکه این‌ها برای رونق اقتصادی مضر است و باید حساسیت بخش‌های ما نسبت به اموری که فضای اقتصادی را آلوده کرده‌اند، بالا باشد؛ همچنین باید از عزیزان ما در ناجا نیز حمایت شود. هم از ناحیه دستگاه قضایی، هم از طرف کارآفرینان و فعالان اقتصادی و هم از طرف همه بخش‌ها تا فضا را فضایی امن و پرتحرک سازند. رئیس قوه قضائیه به خطبه‌های مقام معظم رهبری در نمازجمعه اشاره و اظهار کرد: ایشان فرمودند که باید با تلاش بیشتر کشور قوی شود. بر این اساس قوت در اقتصاد می‌تواند برطرف کردن موانع تولید و حمایت از تولید باشد. آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: قوت اقتصادی یک امر جدی است، و باید سرمایه‌های ملی، طبیعی و نیروی انسانی متراکم و جوان شناخته شود؛ شناخت این نیرو در توانمندی اقتصاد بی‌شک مؤثر است.

رئیس قوه قضائیه گفت: اقتصاد را شرطی کردن به شرطی که او نگاه کند، امضا کند، لبخند بزند خطاست؛ باید اقتصاد با تعامل همه کشور‌ها باشد؛ ما با همه کشور‌ها تعامل داریم غیر از آن‌هایی که با ما دشمنی می‌ورزند. نباید به دیگران اعتماد کرد، باید بر پای خود ایستاد؛ در عرصه‌های پیچیده که دشمنان تصور نمی‌کردند ما وارد و موفق شدیم و مدال آوردیم.

نقدینگی باید به سمت تولید برود
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد:می‌گویند نقدینگی در کشور به شکل نگران‌کننده‌ای بالا است، اگر به طرف تولید برود، نگرانی ندارد، اما ورود نقدینگی به بخش‌های دلالی و سوداگری است که ما را دچار مشکل می‌کند.

وی با انتقاد از واردات بی‌رویه و قاچاق کالا که موجب نگرانی و بی‌انگیزه‌کردن تولیدکنندگان و کارآفرینان می‌شود، تصریح کرد: هیچ کارآفرینی و هیچ سرمایه‌گذاری آماده برای رشوه نیست و علت رشوه، بوروکراسی اداری است که کار‌هایی را که دو روزه می‌تواند انجام دهد، دو ماهه انجام می‌دهد.

وی گفت: اگر مجوز‌های لازم برای بازاری و کاسب تسهیل شود، چه علتی دارد که رشوه بدهند. فعالان اقتصادی از رانت و رشوه و روابط ناسالم اداری گله‌مندند. آیت‌الله رئیسی گفت:ما دنبال این نیستیم که هر روز پرونده قضایی بیشتر شود، اگر نظام اداری سالم باشد کار به سهولت انجام می‌گیرد. آیت‌الله رئیسی اظهار داشت: برخی می‌گویند برخورد با یک یا دو نفر برخورد با فساد اقتصادی نیست، ما بار‌ها گفته‌ایم، اگر ساختار فسادزا اصلاح شود حتماً شاهد کاهش فساد اقتصادی و ورودی پرونده به دستگاه قضایی خواهیم بود.

نمی‌خواهند اقتصاد مستقل در ایران اسلامی شکل بگیرد
وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار داشت: غربی‌ها نشان دادند بیشتر تحت‌تأثیر نظام امریکایی هستند؛ اروپایی‌ها به دنبال این هستند که اقتصاد مستقل در ایران اسلامی شکل نگیرد و امریکایی‌ها نیز می‌خواهند کنترل و نظارت تولید در دست آن‌ها باشد؛ یعنی فضای اقتصادی دنیا را کنترل کنند، اما امروز در ایران اسلامی بنابر سخن راهبردی مقام معظم رهبری می‌خواهیم کاری نو را رقم بزنیم و اقتصادی تحت نظارت خود داشته باشیم.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در هر عرصه‌ای که ملت وارد شد به موفقیت دست یافتیم، خاطرنشان کرد: امروز کشور در یک جنگ اقتصادی، رسانه‌ای و روانی قرار دارد، اما با توانایی‌هایی که خدا به مردم و کشور عنایت کرده‌است می‌توانیم در عرصه تولید و فناوری شرایط را متفاوت کنیم.

برخورد با مفسدان اقتصادی در دستور کار پلیس
فرمانده نیروی انتظامی گفت: در حوزه برخورد با مفاسد اقتصادی اگر هم پرونده‌ای تشکیل شود برای ارتقای رونق تولید در کشور است.

از سوی دیگر، در ادامه سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی در همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید اظهار داشت: امروز بیشترین دغدغه مردم در حول موضوعاتی اقتصادی است و اگر از مردم سؤال شود چه توقعی از مجلس و رئیس‌جمهور دارید، بالاترین توقع و انتظارشان را ساماندهی وضع اقتصادی کشور اعلام می‌کنند.

وی با تأکید بر این مطلب که موضوع اقتصادی هم دغدغه مردم و هم خواست مقام معظم رهبری است، به هدف‌گذاری دشمن در این زمینه اشاره و تصریح کرد: دشمن هدف‌گذاری کرده تا کاری انجام شود تا ما نتوانیم به اهداف عالی برسیم و تصمیماتی می‌گیرند تا به اقتصاد ما ضربه‌زده و جنگ اقتصادی به راه بیندازند؛ البته بخشی از عملکرد مدیران ما نیز باعث شده تا با مشکلاتی روبه‌رو شویم، اما باید کاری کنیم که شعار مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید تحقق یابد.

منافع مالی و اهداف سیاسی در کار است
فرمانده نیروی انتظامی گفت: ورود کالای غیرمجاز و قاچاق به کشور از جمله مواردی است که باید با آن‌ها برخورد کنیم؛ چراکه دست‌هایی هستند که برای منافع مالی و اهداف سیاسی‌شان می‌خواهند به اقتصاد کشور ضربه بزنند و ورود بی‌رویه کالا به کشور از جمله اهداف آنهاست.

وی با تأکید بر این مطلب که اگر اقدامات مجاهدانه پلیس و همکاری سایر دستگاه‌ها وجود نداشت، مشکلات چند برابر می‌شد، تصریح کرد: پلیس در خدمت تمام فعالان اقتصادی و افرادی است که در اقصی نقاط کشور در حال خدمت هستند. تا با آرامش کامل به فعالیت خود بپردازند؛ ما سعی می‌کنیم وظایف خود را به خوبی انجام دهیم تا مانع نشویم و حامی باشیم.

سردار اشتری با انتقاد از نگاه بعضی‌ها به پلیس اظهار داشت: ما پلیس امنیت اقتصادی را در ناجا راه‌اندازی کرده‌ایم و با شبکه‌ها و مافیا‌های که به دنبال ضربه به اقتصاد کشور بوده و هستند با کمک دستگاه قضایی هوشمندانه و قاطعانه برخورد کرده‌ایم؛ برخورد با مفاسد برای ارتقای رونق تولید در کشور است.

اولتیماتوم پلیس به اخلال‌گران اقتصادی
همچنین، سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی پایتخت در همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید اظهار داشت: به دنبال یک نگاه هم‌افزا، وحدت‌بخش و یک حرکت جهادی و جدی در این مسیر هستیم که اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب را عملیاتی کنیم. وی با بیان این مطلب که ناجا به عنوان رکن اصلی استقرار نظم و امنیت کشور در کنار قوه قضائیه و دولت به دنبال ایفای نقش اساسی خود در این زمینه است، اظهار داشت: در صدد هستیم تا حمایتی همه‌جانبه از رونق تولید داشته باشیم و با یاری صنعتگران و مردم، اقتصادی درون‌زا، متکی بر غیرت و همت را با استفاده از خرد جمعی در راستای تولید ملی داشته باشیم.

سردار رحیمی به عده‌ای معدود که به دنبال سوءاستفاده و فساد هستند، هشدار داد که نیروی انتظامی در راستای وظایف قانونی خود با جدیت و اشراف کامل مقتدرانه و بنا بر قانون برخوردی قاطع خواهد کرد.

امنیت اقتصادی از الزامات رونق تولید است
از سوی دیگر سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا در این همایش با بیان اینکه هدف در جرائم اقتصادی کشف نبوده و هدف پیش‌بینی و پیشگیری است، به آمار پرونده‌های تشکیل شده در حوزه فساد اقتصادی پرداخت و اعلام کرد:در مجموع در ۹ ماهه گذشته ۶۸۰ درصد افزایش ریالی پرونده‌های اخلال در نظام اقتصادی داشته‌ایم. همچنین در کشف پرونده‌های پولشویی ۲۶۸ درصد رشد ریالی پرونده‌ها بوده و در پرونده‌های رباخواری نیز۱۵۳ درصد رشد داشتیم. وی گفت:در پرونده‌های زمین خواری ۱۹۵ درصد و در پرونده‌های مربوط به احتکار نیز ۵۹ درصد رشد داشته‌ایم. سردار مقیمی تصریح کرد: ارزش ریالی پرونده‌ها در حوزه قاچاق کالا ۵۵ درصد رشد داشته است؛ همچنین در پرونده‌های بیش از ۵۰۰ میلیون تومان نیز ۴۴ درصد و در پرونده‌های بیش از ۱۰۰ میلیون ۵۳ درصد رشد را شاهد بوده‌ایم.

سردار مقیمی گفت: متأسفانه جرائم اقتصادی وضعیت مطلوبی ندارد و آمار‌ها و تعداد پرونده‌ها این را نشان می‌دهد و باید بیشتر کار کنیم.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه از مبادی ورودی رسمی کشور هم قاچاق می‌آید و چرا نمی‌روید و به آن رسیدگی کنید، گفت: پلیس امنیت اقتصادی کشور در راستای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی از ابتدای سال شروع به فعالیت کرد.

وی درباره استقرار پلیس در گمرک نیز تصریح کرد: در حال حاضر مأموران پلیس امنیت اقتصادی در ۱۳ گمرک کشور مستقر شدند و در آینده این تعداد بیشتر نیز خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار