کد خبر: 987493
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۵
توقف یک میدان نفتی و آتش‌زدن یک خط لوله
با تشدید موج خرابکاری در جریان اعتراض‌های خیابانی در عراق و مسدود کردن خیابان‌ها و بستن ادارات و مراکز حیاتی کشور، منابع نفتی این کشور هم از خرابکاری‌ها در امان نبوده است و دیروز فعالیت یک میدان نفتی در استان واسط عراق متوقف شد. یک خط لوله نفتی هم به دلایل نامعلومی به آتش کشیده شد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: اعتراضات جدید در شهر‌های عراق که با حمایت سازماندهی شده امریکا انجام می‌شود بیش از پیش جنبه آشوب و خشونت به خود گرفته است. جریان‌های نفوذی که بین معترضان عراقی نفوذ کرده‌اند پس از به آتش کشیدن ساختمان‌ها و ادارات دولتی در هفته‌های اخیر، این بار به آتش زدن منابع نفتی این کشور روی آورده‌اند تا از لحاظ اقتصادی به این کشور ضربه بزنند. روزنامه الصباح عراق روز سه شنبه در گزارشی از توقف تولید میدان نفتی «الاحدب» واقع در استان «واسط» و در نتیجه توقف فعالیت نیروگاه انرژی «الزبیدیه» به دلیل خرابکاری برخی گروه‌های حاضر در صفوف تظاهرات‌کنندگان عراقی در این استان خبر داد. این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه در اداره میدان نفتی «الاحدب» نوشت که فعالیت‌های میدان نفتی الاحدب، اخیراً به دلیل بسته شدن برخی جاده‌ها و خیابان‌های منتهی به این میدان در جریان تظاهرات‌ها و اعتراضات خیابانی، اغلب مستمر نبود. در پی ناکامی مدیریت این میدان نفتی در متقاعد کردن معترضان برای بازکردن خیابان‌های منتهی به این میدان، تصمیم گرفته شد که تولید در این میدان نفتی کاملاً متوقف شود تا راهکاری برای حل مشکل مسدود ماندن خیابان‌های منتهی به این میدان ارائه شود. به گفته این منبع آگاه، «توقف تولید در میدان نفتی الاحدب، موجب توقف فعالیت در نیروگاه گازی و برقی الزبیدیه خواهد شد که سوخت مورد نیاز خود را از این میدان نفتی تأمین می‌کرد و کارگاه تولید گاز مایع نیز تعطیل خواهد شد؛ لذا طرف‌های مسئول باید تضمین‌های لازم را برای ازسرگیری فعالیت شرکت چینی مسئول استخراج نفت از این میدان ارائه کنند و روند فعالیت در این میدان نفتی را تسهیل کنند». از سوی دیگر، دیروز یکی از خطوط لوله نفت عراق در شمال استان «ذی‌قار» دچار حریق شد که تحقیقات درباره دلیل آن، آغاز شده است. پایگاه خبری «الغد» با انتشار این خبر به نقل از یک منبع نوشت: «تیم آتش‌نشانی در ذی‌قار، آتش‌سوزی در خط لوله‌های نفتی واقع در شهرستان شطره را مهار کردند و دلیل این آتش‌سوزی که دود زیادی از آن بلند شد، مشخص نیست و تحقیقات برای مشخص شدن عامل این آتش‌سوزی ادامه دارد.»

در پی تشدید اقدامات خرابکارانه در جریان اعتراض‌های خیابانی عراقی که از اول اکتبر، ابتدا به طور مسالمت‌آمیز آغاز شد و به تدریج طبق یک برنامه سازماندهی شده همسو با منافع امریکا در برخی موارد به خشونت و هرج و مرج کشیده شد، فرضیه خرابکاری در این خطوط نفتی بسیار محتمل است. بیش از سه ماه از تظاهرات‌های مردم عراق در اعتراض به فساد سیاسی و اجتماعی، سهم‌خواهی‌های حزبی، بیکاری، فقر، نقصان و ناکارآمدی دولت‌های متوالی در بخش خدمات‌رسانی می‌گذرد و در این مدت، گزارش‌های متعددی از خرابکاری افراد نفوذی در صفوف تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز و به خشونت کشاندن این اعتراض‌ها ثبت شده است. خشونت‌ها و خرابکاری‌های اخیر در عراق درحالی انجام می‌شود که امریکا برای اینکه به حضور خود در این کشور ادامه دهد، سعی دارد با راه‌اندازی پروژه آشوب و ایجاد ناامنی در شهر‌های عراق، عراقی‌ها را از تصمیم خروج نیرو‌های امریکایی منصرف کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا اخیراً در واکنش به تصمیم پارلمان عراق برای بیرون راندن اشغالگران، مدعی شده بود که در صورت اجرای این طرح، واشنگتن تحریم‌های شدیدی علیه عراق اعمال خواهد کرد.

شروع خروج امریکا
با وجود پافشاری مقامات واشنگتن برای باقی ماندن در خاک عراق، مسئولان عراقی تدابیر لازم را برای خروج نیرو‌های خارجی در دستور کار قرار داده‌اند. عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق از آغاز اقدام عملی دولت برای اخراج نظامیان امریکایی از خاک این کشور خبر داد. علی الغانمی در گفتگو با پایگاه خبری «بغداد الیوم»، گفت: «تصمیم پارلمان مبنی بر اخراج نیرو‌های امریکایی از کشور، برای دولت الزام‌آور و تصمیمی ملی است که بنا بر مقتضیات و منفعت عمومی کشور اتخاذ شده است. زیرا حضور این نیرو‌ها و جنایات آنان علیه رهبران و رزمندگان حشدالشعبی، غیر قابل قبول است». این نماینده پارلمان با بیان اینکه دولت عملاً اقدامات لازم را برای تدارک اخراج نیرو‌های امریکایی از عراق آغاز کرده است، گفت: «سال میلادی جاری، شاهد پایان حضور نیرو‌های امریکایی در عراق به طور کلی خواهیم بود». این عضو پارلمان عراق وقوع درگیری میان نیرو‌های امریکایی و نیرو‌های عراقی را بعید دانست و ضمن هشدار هرگونه درگیری امریکا با نیرو‌های عراقی تأکید کرد: «امریکا به خوبی از خطر این اقدام برای هزاران سربازش در چند پایگاه موجود در عراق آگاه است». فرماندهان حشدالشعبی در هفته‌های اخیر بار‌ها هشدار داده‌اند که اگر امریکا از طرح پارلمان عراق برای خروج از این کشور سرپیچی کند، برای بیرون راندن اشغالگران به زور متوسل می‌شوند. در همین راستا، دیروز خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع امنیتی عراق گزارش داد: «سه موشک کاتیوشا در نزدیکی سفارت امریکا در منطقه سبز در مرکز بغداد اصابت کرد». یک منبع امنیتی دیگر هم گفت: «اصابت موشک‌ها منجر به خسارات مالی شده، اما گزارشی از تلفات انسانی منتشر نشده است». منابع پلیس عراق به خبرگزاری رویترز گفتند: «سه موشک از منطقه الزعفرانیه در خارج از بغداد شلیک شده بود که دو مورد آن به نزدیکی سفارت امریکا اصابت کرد». این حمله چهارمین حمله در نوع خود از زمان شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و ابومهدی المهندس، نایب رئیس سازمان حشدالشعبی در حمله پهپادی امریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
عبدالله اللهیار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
0
0
اینها کور خوانده اند اینها میخواهند به گویند که اگه خارجیها ی غربی امریکایی از عراق خارج شوند صنعت نفت آنها بی کارشناس و تولیدشان متوقف میگردد،حتی این خوابها را برای صنایع نفت و گاز ایران هم کشیدن و طراحی کردن ، که در داخل ایران هم به خیال خام خودشان اعتصاب راه بیاندازند و غیره ، و حتی میخواهند که به وسیله عوامل نفوذی خودشان سپاه را هم از اجرای پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی دور کنند ، اما با توکل به پروردگار متعال این عملشان اگه در عراق اجرا به کنند ، بازار کار متخصص ایرانی سریعا" میتوانند نیروهای عراقی را آموزش و جای غربیها را در تمام صنایع عراق پر کنند .در کلیه بخشها شکی نه دارم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار