کد خبر: 987593
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۵
شاید دیگر صحبت کردن از ظرفیت‌های موجود در استان‌ها آنقدر تکراری شده باشد که کسی توجهی به آن‌ها نکند. اما بی‌توجهی به این همه نعمت و داشته، هنری می‌خواهد که در مسئولان وجود دارد.
عليرضا آل قيس – استاد دانشگاه

سرویس ایران جوان آنلاین: صحبت در مورد صنعت گردشگری یعنی حرف زدن در مورد کل استان‌های ایران. عرصه‌ای که تک‌تک ایرانیان از ظرفیت‌های خدادادی و طبیعی و همچنین تاریخی و میراث کهن این مرز و بوم و خوب اطلاع دارند و مسئولان هم ترجیح می‌دهند روی داشته‌های موجود مانور بدهند و با تصمیمات نادرست و غیرعلمی و فرصت سوزی، به جای بهره‌برداری از ظرفیت‌ها فقط مشکلات را بیشتر و بیشتر کنند. اگر از تمام اتفاقات و کار‌های نکرده در این حوزه، چشم پوشی کنیم حالا مجلسیان تصمیمی گرفته‌اند که حتی وزارت گردشگری‌ها هم از آن بهت زده هستند و نمی‌دانند نمایندگان چرا و با کدام استدلال این چنین تیشه به ریشه نهال نحیف میراث و گردشگری کشور می‌زنند. وقتی خبر اخذ مالیات از مسافران خروجی منتشر و معاون گردشگری با تعجب گفت: «غافلگیر شدیم!»

گردشگری ایران جدای از کشور‌های دیگر است و هرگز این صنعتش محدود به چند استان و چند منطقه نمی‌شود. مهم نیست در کجای این کشور پهناور قرار داشته باشید. از استان‌های معتدل و سرسبز کرانه دریای خزر گرفته تا آذربایجان و اردبیل سرد و اصفهان و فارس و یزد تاریخی و قم و خراسان مذهبی و سیستان و کرمان کویری و استان‌های حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان که در هر فصلی زیبایی‌های خاص خودشان را دارند و قدرت پذیرایی از میلیون‌ها مسافر و گردشگر را.. 
شاید دیگر صحبت کردن از ظرفیت‌های موجود در استان‌ها آنقدر تکراری شده باشد که کسی توجهی به آن‌ها نکند. اما بی‌توجهی به این همه نعمت و داشته، هنری می‌خواهد که در مسئولان وجود دارد.


وزارتخانه هم غافلگیر شد
روز گذشته بود که خبر اخذ مالیات از مسافران خروجی منتشر شد و بعد از چند ساعت معاون گردشگری کشور با بیان اینکه در جریان این مصوبه نبوده‌ایم گفت: «واقعیت این است که ما هم غافلگیر شدیم!» ولی تیموری درباره اخذ مالیات از گردشگران خروجی که لایحه آن توسط نمایندگان مجلس به تصویب رسید، به مهر گفت: «گردشگر خروجی با گردشگر ورودی ما روند تعأملی دارد. اگر به هفت یا هشت کشور گردشگر می‌فرستیم دقیقاً آن کشور‌ها هم گردشگر به ایران می‌آورند. پس اگر ما از این طرف تعداد گردشگران خروجی‌مان به آن کشور مقصد را کم کنیم دیگر نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که از آن کشور، تعداد گردشگران ورودی که برای ما می‌فرستد را افزایش دهد. پس روند دو سویه‌ای هست و تعأمل ما را از حالت متوازن خارج می‌کند. اخذ مالیات از مسافران خروجی بر اساس نظر ما نبوده است. قطعاً ما هم در حال پیگیری هستیم. ما از قبل در جریان این موضوع نبوده‌ایم.» همین حرف‌ها کافیست تا میزان ناهماهنگی در میان تصمیم گیرندگان مشخص شود و اینکه چرا با وجود وزارتخانه‌ای به این عریض و طویلی و فراکسیون گردشگری مجلس که به اصطلاح، نمایندگان مشرف به این عرصه در آن حضور دارند، باید تصمیاتی اتخاذ و به قانون تبدیل شوند که جر ضربه زدن به صنعت گردشگری نتیجه دیگری نخواهد داشت.

گزارش گردشگری به سران ۳ قوه
این تصمیم مجلس در شرایطی بوده که اکثر ایرلاین‌های خارجی پروازهایشان را به مقصد ایران کنسل کرده و با این کار تقریباً ورود گردشگر خارجی به ایران به کمترین حد خود رسیده است. موضوعی که وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم با اشاره به آن گفته: «از وزارت خارجه خواستیم که سفرای کشور‌های مختلف بیش از پیش فعال شوند و با ایرلاین‌هایی که پروازهایشان را لغو کرده بودند، دوباره تماس برقرار کنند. همچنین رایزن‌ها و سفارتخانه‌ها در حوزه تبلیغات بیرونی متمرکزتر شوند تا با کمک همه بتوانیم دوباره به حالت نرمال برگردیم.» وقتی علی‌اصغر مونسان اعلام کرد: «گزارشی از وضعیت گردشگری به سران قوا ارسال شده و از روز شنبه اقدامات فوری را برای خارج شدن از این وضعیت آغاز می‌کنیم.» چرا باید مجلس قانونی را تصویب کند که نتیجه آن از هم اکنون مشخص است!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار