کد خبر: 987594
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۵
با اینکه سیل سیستان و بلوچستان آنقدر خرابی داشت که بتواند اتفاقات و خسارات استان‌های دیگر از جمله هرمزگان را تحت‌الشعاع خود قرار داده و بیشتر نگاه‌ها را به سمت خود جلب کند، اما حالا از هرمزگان خبر می‌رسد استانداری درصدد است تا تعدادی از روستا‌هایی را که در معرض سیلاب قرار دارند را به منظور حفظ جان و امنیت ساکنانشان جابه‌جا کند.
سيداحمد هاشمی اشكا
سرویس ایران جوان آنلاین: با توقف بارش‌ها و فروکش کردن آب، تعیین تکلیف خانه‌های خسارت دیده و ساخت و ساز‌ها آغاز شد. با این حال چنین به نظر می‌رسد که در تعدادی از روستا‌ها نباید کاری انجام داد و بهترین تصمیم در جابه‌جایی آنهاست. در همین رابطه روز گذشته که معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان در نشست بررسی جابه‌جایی روستا‌های در معرض سیلاب حضور داشت، با تأکید بر اینکه باید بررسی‌های دقیق در مناطق سیل‌زده صورت گیرد، علت انتقال روستا‌ها را به منظور حفظ امنیت آن‌ها اعلام کرد. رضا مدرس بر تسریع در تعیین تکلیف خانه‌های خسارت دیده ناشی از سیلاب تأکید کرده و افزود: «اولویت در بازسازی مناطق سیل‌زده ساماندهی خانه‌های روستا‌های دهستان گابریک و دیگر مناطق خسارت دیده است.» وی با بیان اینکه باید در روند اجرایی بازسازی مناطق خسارت دیده سرعت بیشتری به خرج داده شود، گفت: «مدیران مربوطه باید هر چه سریع‌تر اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند. همچنین باید بررسی‌های دقیق در منطقه سیل‌زده صورت گیرد و اگر روستای نیاز به جابه‌جایی دارد با در نظر گرفتن شرایط آن اقدامات لازم صورت بگیرد.» مدرس خاطرنشان کرد: «انتقال روستا‌ها به منظور حفظ امنیت آنهاست و روستا‌های که ضرورتی برای جابه‌جایی آن‌ها وجود ندارد، تمهیدات لازم برای بازسازی آن‌ها اندیشیده خواهد شد.»

پرداخت تسهیلات بلاعوض برای بازسازی‌ها
چندین شهرستان هرمزگان خسارات زیادی از سیل متحمل شدند که جاسک یکی از آنهاست. براساس گزارش‌های منتشر شده این شهرستان حدود ۲ هزار میلیارد تومان خسارت دیده و حالا قرار است برای بازسازی مناطق صدمه دیده از سیل، تسهیلات ارزان‌قیمت و بلاعوض به سیل‌زدگان پرداخت شود. فرماندار شهرستان جاسک با بیان اینکه بیش از هزار میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مختلف این شهرستان وارد شده است، به ایسنا گفته: «پرداخت خسارت در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت و بلاعوض در بحث اشتغال و مسکن انجام می‌گیرد و از ۹ روستای شهرستان جاسک که تخلیه شده و در اسکان اضطراری بودند هنوز تعداد شش روستا در کمپ اسکان دارند و امدادرسانی و خدمات‌رسانی به آن‌ها در حال انجام است.» محمد رادمهر با اشاره به اینکه آب شبکه‌ای ۲۵ روستا نیز هنوز وصل نشده و به‌وسیله ۱۰ تانکر در حال آب‌رسانی به آن‌ها هستیم، ادامه داد: «همچنین روستا‌هایی که برق‌شان وصل نشده از طریق ژنراتور برق‌رسانی می‌شوند.» به گفته فرماندار شهرستان جاسک، اگر شرایط جوی اجازه دهد راه مناطق کوهستانی نیز بازگشایی و خدمات‌رسانی از طریق زمینی امکانپذیر خواهد شد.

کمک شیعه و سنی به سیل‌زدگان
با وجود تمام مشکلات ناشی از سیل، اما همبستگی هموطنان و بخصوص شیعه و سنی در کمک به سیل‌زدگان ستودنی است که در همین رابطه حدود ۶۰ نفر از طلاب سراسر کشور که از این تعداد ۳۰ نفر از طلاب، جزو اساتید و کادر مدیران حوزه علمیه شهرستان جاسک هستند برای امدادرسانی در مناطق سیل‌زده حضور دارند. مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان هرمزگان با بیان اینکه حوزه علمیه شهرستان جاسک در کنار نیرو‌های سپاه، بسیج و نیرو‌های مردمی و جهادی به ارائه خدمات امدادی و بهداشتی می‌پردازند، گفت: «این طلاب با حضور در منازلی که نیاز به لایروبی داشتند به لایروبی و خارج کردن آب و گل‌ولای به بیرون از منازل خدمات قابل‌توجهی ارائه دادند.» حجت‌الاسلام داریوش حسن‌زاده با اشاره به اینکه مناطق سیل‌زده شرق هرمزگان اکثراً سنی‌نشین هستند، اما در این روز‌های بحرانی شیعه و سنی در کنار هم برای کمک به مردم این مناطق، برادرانه در کنار هم قرار گرفتند، ادامه داد: «در حال حاضر آب و گل‌ولای از منازل خارج شده، اما بیشترین دغدغه مردم این است که خانه‌های آنان نیاز به بازسازی دارد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار