کد خبر: 987670
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۶
پس از سه ماه انسداد سیاسی در لبنان، سرانجام نخست‌وزیر مکلف این کشور وزرای کابینه خود را معرفی کرد و این لیست که از همه طیف‌های سیاسی در آن حضور دارند، به تأیید رئیس‌جمهور رسیده است. با این حال، مقامات غربگرا و معترضان باز هم ساز مخالفت خود را علیه ترکیب کابینه کوک کرده و همسو با امریکا و عربستان سعودی، دولت جدید را از پیش شکست خورده اعلام کردند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به‌رغم کارشکنی برخی جریان‌های سیاسی در لبنان، حسین دیاب، نخست‌وزیر این کشور سه شنبه شب پس از توافق با رهبران فراکسیون‌ها در پارلمان، لیست کابینه خود را اعلام کرد. به گزارش شبکه المنار، حسان دیاب بعد از تشکیل کابینه جدید این کشور تأکید کرد که لبنان در مرحله حساسی از تاریخ خود به سر می‌برد. وی تأکید کرد: «دولت جدید شامل افراد متخصص و شایسته بوده و حضور متوازنی از زنان نیز در آن وجود دارد و دولت جدید، دولت حزبی محسوب نمی‌شود. کابینه جدید تلاش می‌کند خواسته‌های معترضان لبنانی را محقق کند. این دولت در راستای ایجاد قانون جدید انتخابات کار خواهد کرد که وحدت ملی را تقویت می‌کند». وی همچنین بر ضرورت حمایت از ارتش لبنان برای تقویت ثبات این کشور تأکید کرد. دیاب تصریح کرد: «من به بازگرداندن اموال به یغما رفته و حمایت از فقیران پایبند هستم و از مردم می‌خواهم که به رشد و شکوفایی کشور کمک کنند». تعداد وزرای کابینه جدید با شخص دیاب، ۲۰ نفر و برای اولین بار در تاریخ دولت‌های لبنان شامل شش زن است. شش وزیر در این دولت وابسته به التیار الوطنی الحر، جبران باسیل و رئیس‌جمهور، دو وزیر وابسته به حزب‌الله، دو وزیر وابسته به حزب جنبش امل، دو وزیر وابسته به سلیمان فرنجیه، رئیس حزب طیار المرده، دو وزیر وابسته به طلال ارسلان، رئیس حزب الدیمقراطی اللبنانی، چهار وزیر وابسته به حسان دیاب، یک وزیر وابسته به اللقاء التشاوری و یک وزیر وابسته به حزب طاشناق است.

دولت سابق لبنان به نخست‌وزیری سعد حریری ۳۰وزیر داشت که به دلیل اعتراض‌ها کابینه جدید کوچک‌تر شده است. وزرای کابینه جدید لبنان اولین جلسه خود را به ریاست میشل عون، رئیس‌جمهور این کشور برگزار کردند و عون بر ضرورت کار در زمینه جلب اعتماد مردم لبنان و جامعه بین‌الملل تأکید کرد. به گزارش پایگاه العهد، هدف از این جلسه تشکیل کمیته‌ای جهت آماده کردن بیانیه وزارتی است. پس از آماده شدن بیانیه وزارتی که در واقع نقشه راه دولت لبنان محسوب می‌شود پارلمان تشکیل جلسه می‌دهد تا نمایندگان نظر خود درباره اعطای رأی اعتماد به دولت جدید را بیان کنند. میشل عون در ابتدای جلسه روز گذشته خطاب به وزرا اعلام کرد: «باید اعتماد لبنانی‌ها را جلب کنید و برای تحقق اهداف چه در زمینه مطالبات حیاتی و چه در زمینه وضعیت اقتصادی بکوشید». روزنامه الاخبار در گزارشی با اشاره به ترکیب کابینه لبنان گزارش داد، به‌رغم همه حرف‌های گفته شده مبنی بر اینکه این دولت تکنوکرات (فن‌سالار) خواهد بود، اما دولتی از افراد متخصص تشکیل شد.

ساز ناکوک غربگرایان
برخی مقامات سیاسی لبنان که همواره به دنبال جنجال‌آفرینی و ایجاد بی‌ثباتی سیاسی هستند، این بار نیز هم‌صدا با امریکا و عربستان سعودی، کابینه جدید را به باد انتقاد گرفتند. منابع وابسته به حزب القوات اللبنانیه، به ریاست سمیر جعجع، در گفتگو با الجمهوریه مدعی شدند، این دولت خلاف خواست مردم تشکیل شده و القوات معتقد است «سرنوشت تشکیل هر دولتی به همان شیوه سابق، شکست خواهد بود». جریان‌های غربگرای لبنان از جمله سمیر جعجع و سعد حریری، نخست‌وزیر سابق این کشور که بیشتر به دنبال تأمین اهداف واشنگتن و عربستان سعودی در لبنان هستند، تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده‌اند تا دولت وابسته به غرب روی کار بیاورند. از سوی دیگر، اولین واکنش معترضان خیابانی به تشکیل دولت جدید، آمدن به خیابان‌ها، بستن مسیر‌های اصلی در بیروت و آتش‌زدن لاستیک‌های خودرو بود. آن‌ها در برابر ورودی پارلمان در میدان النجمه، تجمع و اعلام کردند، دولت جدید دولت تکنوکرات نیست بلکه دولتی سیاسی است که وزرای آن نقاب‌های افراد متخصص را به چهره زده‌اند. برخی از معترضان لبنانی که از سوی امریکا و رژیم سعودی پشتیبانی مالی می‌شوند با هرگونه دولتی در لبنان مخالف هستند و تلاش می‌کنند با ادامه اعتراضات، بحران سیاسی در این کشور همچنان تداوم داشته باشد. ماه گذشته یکی از مقامات کاخ سفید در سخنانی مدعی شده بود، تا زمانی که امریکا با ایران به توافق نرسد، اعتراضات در عراق و لبنان ادامه خواهد یافت و واشنگتن از معترضان در این کشور‌ها حمایت خواهد کرد. در ماه‌های اخیر اخبار زیادی درباره حمایت مستقیم امریکا و عربستان سعودی از معترضان عراقی و لبنانی منتشر شده است و تعدادی از جریان‌های نفوذی که در داخل معترضان نفوذ کرده‌اند، با آتش زدن ادارات دولتی و تحریک مردم برای اعتصاب‌های گسترده، سعی در ایجاد ناامنی در لبنان و عراق دارند. امریکا و عربستان به دنبال تضعیف قدرت حزب‌الله در لبنان هستند و به همین منظور در کنار دامن زدن به اعتراضات، فشار‌های اقتصادی را به دولت لبنان افزایش داده‌اند تا بتوانند برنامه‌های خود را عملی کنند. این درحالی است که گروه‌های وابسته به حزب‌الله در انتخابات پارلمانی سال گذشته، بیشترین کرسی‌ها را کسب کردند و کنار زدن این جنبش مردمی، به راحتی امکان‌پذیر نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار