کد خبر: 987824
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۵
گفت‌وگوی «جوان» با حسن رحیمی، قهرمان سابق کشتی آزاد جهان و عضو مؤسسه خیریه علی ابن ابیطالب (ع)
ورزشکاران در قبال مردم وظایف اجتماعی هم دارند. بسیاری از مناطق محروم سیستان و بلوچستان رها شده‌اند و هر کسی نمی‌تواند به این مناطق ورود کند، ولی مردم کشورمان ورزشکاران و قهرمانان‌شان را دوست دارند و با آن‌ها زندگی می‌کنند
شیوا نوروزی
سرويس ورزشی جوان آنلاين: مردم سیل‌زده سیستان و بلوچستان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. سختی‌های زندگی در مناطق محروم این استان پس از سیل ویرانگر چندین برابر شده است. با اینکه مسئولان برای حل مشکلات وارد عمل شده‌اند، اما در این روز‌های سخت حضور ورزشکاران و مدال‌آوران در این مناطق، مردم محروم را به آینده امیدوار می‌کند. اخیراً جمعی از کشتی‌گیران و قهرمانان این رشته در قالب خیریه امام علی (ع) و به سرپرستی رسول خادم رئیس پیشین فدراسیون کشتی، به مناطق محروم کشور می‌روند و ضمن دستگیری از آن‌ها کمک‌های مردمی را نیز به دست آن‌ها می‌رسانند. حسن رحیمی، قهرمان کشتی آزاد جهان و آسیا و همچنین نفر سوم المپیک ریو یکی از کسانی است که با پایان دوران قهرمانی‌اش مسئولیت اجتماعی‌اش را از یاد نبرده است.

هموطنان ما در سیستان و بلوچستان اسیر سیل ویرانگر هستند. چه عاملی باعث شد که شما و قهرمانان دیگر ورزشی به کمک مردم سیل‌زده بشتابید؟
مؤسسه خیریه علی ابن ابیطالب (ع) با مدیریت رسول خادم فعالیت می‌کند و کمک‌های مردمی برای مناطق محروم و کم‌برخوردار در این مؤسسه جمع‌آوری می‌شود. معتقدم قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی در قبال مردم خود یک‌سری وظایف اجتماعی دارند که با توجه به روحیات‌شان باید آن‌ها را انجام دهند. من و چند نفر از قهرمانان کشتی از جمله کمیل قاسمی، احسان لشکری، اصغر بذری، عباس طحان و... به همراه چند نفر از هنرمندان در این خیریه فعالیت می‌کنیم.

شرایط مردم سیل‌زده جنوب‌شرق ایران چگونه است؟
درخصوص وضعیت سیستان و بلوچستان باید تأکید کنم که مردم این منطقه در شرایط خیلی سختی به سر می‌برند. من تجربه حضور در مناطق سیل‌زده گلستان، لرستان و فارس و همچنین مناطق زلزله‌زده کرمانشاه را داشتم منتها شرایط سیستان و بلوچستان حاد است و مردم به شدت تحت فشار هستند. آن‌ها قبل از اینکه سیل هم بیاید با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کردند. یک سال و نیم است که ما در این منطقه فعالیت می‌کنیم و در این مدت سعی کردیم وسایل و اقلام مورد نیاز بانوان و به ویژه کودکان را به دست‌شان برسانیم چراکه اغلب کودکان و بانوان در این مناطق از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند. این اواخر یک پزشک هم در بین ما حضور داشته چراکه هر بار که به این منطقه محروم می‌رویم بیماران زیادی به ما برای کمک مراجعه می‌کنند. خدمت به مردم را وظیفه خودمان می‌دانیم. در این سفر‌ها نه دوربینی با خودمان می‌بریم و نه رسانه‌ای. تنها با گوشی‌های خودمان چند عکس گرفتیم و در صفحات شخصی‌مان منتشر کردیم آن‌هم تنها به این خاطر که این عزیزان دیده شوند و مسئولان فکری به حال مشکلات آن‌ها بکنند. مثل حوا رئیسی، دختربچه‌ای که گاندو (تمساح ایرانی) دستش را قطع کرد؛ بعد از ۲۰ روز بی‌خبری و بی‌توجهی به او، وقتی به این منطقه رفتیم به حوا سر زدیم و شخصاً پیگیر مراحل درمانی‌اش شدم. به لطف خدا دست مصنوعی این دختر بچه سیستانی روی بازویش نصب شده است.

خیلی از ورزشکاران اهمیتی به مسئولیت اجتماعی‌شان نمی‌دهند. با چه انگیزه‌ای حضور در فعالیت‌های خیرخواهانه به یکی از برنامه‌های اصلی زندگی‌تان تبدیل شده است؟
همان‌طور که گفتم ورزشکاران در قبال مردم وظایف اجتماعی هم دارند. بسیاری از مناطق محروم سیستان و بلوچستان رها شده‌اند و هر کسی نمی‌تواند به این مناطق ورود کند، ولی مردم کشورمان ورزشکاران و قهرمانان‌شان را دوست دارند و با آن‌ها زندگی می‌کنند. آن‌ها ورزشکاران را از خودشان می‌دانند به همین خاطر قشر ورزشی راحت‌تر می‌توانند در این مناطق حضور پیدا کنند. وقتی کنار این عزیزان قرار می‌گیریم آن‌ها حس می‌کنند که تنها نیستند. درواقع وظیفه اجتماعی یک قهرمان این است بعد از پایان دوران قهرمانی و حتی در طول دوران قهرمانی باید در کنار مردم قرار بگیرد چراکه ورزشکاران الگوی جامعه هستند، آن‌ها هستند که باید نشان دهند با اینکه عکس‌هایشان در کل کشور روی بیلبورد‌ها رفته و همه آن‌ها را می‌شناسند باز هم در کنار مردم‌شان هستند، درد‌های آن‌ها را می‌دانند و در حد توان‌شان به مردم کمک می‌کنند.

استقبال هموطنان مناطق محروم از حرکت خودجوش و جهادی شما چگونه بود؟
اول که به این مناطق رفتیم مردم خیلی به ما اعتماد نمی‌کردند و خیال می‌کردند گروه ما نیز مثل برخی مسئولان فقط برای گرفتن عکس و وعده دادن آمده است، اما وقتی دیدند هر هفته به آن‌ها سر می‌زنیم، کمک‌های مردمی را توزیع می‌کنیم و پیگیر خواسته‌هایشان هستیم نظرشان تغییر کرد. ریال به ریال کمک‌های جمع‌آوری شده را به دست نیازمندان واقعی رساندیم. جا دارد از مردم کشورم تشکر کنم، هموطنان ما همیشه کنار هم بوده‌اند به ویژه در شرایط سخت. در حال حاضر مردم آن مناطق دیگر ما را جزئی از خودشان می‌دانند.

تمرکز گروه شما تنها روی مناطق محروم سیستان و بلوچستان است یا به مناطق دیگر هم سر می‌زنید؟
در حال حاضر روی مناطق محروم سیستان، زاهدان، چابهار و روستا‌های اطراف آن‌ها تمرکز کرده‌ایم. علاوه بر این یک روستایی هست به نام ممبین در شهر ایذه خوزستان که کمیل قاسمی پیگیر مسائل این بخش است. علاوه بر این سر زدن به مناطق مرزنشین خراسان رضوی را نیز در برنامه داریم. سعی کرده‌ایم در مناطق مختلف پخش شویم و به هر جا که نیاز بیشتری دارند کمک‌رسانی کنیم.

بین اعضای گروه خیریه‌ای که تشکیل شده به غیر از کشتی‌گیران سایر ورزشکاران هم حضور دارند؟
از سایر رشته‌ها کسی حضور ندارد، ولی چند نفر از هنرمندان با ما همکاری می‌کنند.

انتشار اخبار کمک‌رسانی کشتی‌گیران به مردم مناطق محروم و سیل‌زده چه تأثیری در ترویج هرچه بیشتر روحیه پهلوانی بین ورزشکاران دارد؟
خیریه ما حُسنی که دارد این است زیاد دنبال دیده شدن و تبلیغات نیست. تلاش می‌کنیم بی سروصدا و بدون دوربین به مناطق برویم و کمک‌رسانی کنیم. هر کس بخواهد و مشتاق باشد می‌تواند در کنار ما حضور داشته باشد و خودش را نشان دهد. مهم این است که با نیت خالص پای کار بیایند نه اینکه دنبال عکس گرفتن و دیده شدن باشند. همین که سختی‌ها و کمبود‌های مردم به گوش مسئولان برسد برایمان کافی است.

حضور چهره‌های ورزشی بین مردم می‌تواند نگاه مردم به ورزش و ورزشکاران را تغییر دهد.
اکثر ورزشکاران ایران از قشر متوسط و پایین‌تر هستند به همین خاطر درد و رنج مردم را بهتر حس می‌کنند. مشکلات حاکم بر تمرینات و ورزش کشور باعث می‌شود درک بهتری داشته باشند. وقتی یک ورزشکار قهرمان جهان می‌شود یا مدال المپیک می‌آورد نباید فقط به فکر خودش باشد. او هم روزی یکی از مردم عادی جامعه بوده و مشکلات روزمره را به عینه دیده. باید وظایف اجتماعی‌اش را انجام دهد. در واقع باید کار‌هایی که مسئولان انجام نمی‌دهند یا نمی‌توانند انجام دهند را برعهده بگیرد. در سیل لرستان من این مسئله را به چشم خودم دیدم؛ بی‌توجهی به آن مناطق آن‌قدر زیاد بود که مردم هیچ‌کس را کنار خود نمی‌پذیرفتند. اگر می‌فهمیدند ما مسئول هستیم برخورد دیگری با ما می‌کردند. در این شرایط افرادی مثل ورزشکاران و قهرمانان هستند که می‌توانند در کنار مردم باشند. از قدیم ورزشکاران به ویژه کشتی‌گیران در روز‌های سخت کنار مردم بوده‌اند، چه در زمان آقاتختی و چه امروز که جامعه کشتی مسئولیت اجتماعی‌اش را فراموش نکرده است. اینکه شاید برخی ورزشکاران و چهره‌های شناخته شده ورزش مسئولیت‌شان را انجام نمی‌دهند شاید روحیه این کار را ندارند. جدا از بحث کمک‌های مالی، حضور یک ورزشکار در جمع مردم قوت قلبی برای آنهاست. وقتی بین ساکنان مناطق محروم، سیل‌زده و زلزله‌زده می‌رویم و متوجه می‌شوند ورزشکار هستیم واقعاً خوشحال می‌شوند. فوتبال شرایط متفاوتی دارد، برخی از فوتبالیست‌های ما یک دفعه به همه چیز می‌رسند، برخی هم درگیر مسائل تیم‌شان هستند و برخی از فوتبالیست‌ها نیز انصافاً ثابت کرده‌اند مردم‌شان را از یاد نمی‌برند. در کل حضور ورزشکاران تأثیر فوق‌العاده‌ای بین مردم دارد و نگاه‌شان را به ورزش تغییر می‌دهد.

کمک‌های مردمی را چگونه جمع‌آوری می‌کنید؟
از طریق صفحات مجازی که داریم این کمک‌ها را جمع‌آوری کنیم. هر کس که ما را می‌شناسد یا خیرین چه در داخل کشور و چه خارج از کشور درحد توان‌شان به مؤسسه خیریه امام علی (ع) کمک می‌کنند. تا زمانی که خدا یاری‌مان کند به این مسیر ادامه می‌دهیم. در تلاشیم برای کپرنشینان منزل مسکونی و مدرسه بسازیم و لوله‌کشی آب را انجام دهیم. هر کسی از اعتبار و آبرویش مایه می‌گذارد تا شرایط زندگی برایشان آسان‌تر شود. متأسفانه اوضاع زندگی مناطق محروم آن‌قدر دشوار است که فعلاً باید برای تأمین امکانات اولیه شان تلاش کنیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار