کد خبر: 987871
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
حسن رشوند
دیروز عراق یکپارچه با یک فراخوان عمومی از سوی مقتدی صدر و رهبران جریان مقاومت میلیونی به خیابان‌های بغداد آمدند تا خروج اشغالگران امریکایی را از خاک کشورشان فریاد زنند. دیروز حتی رسانه‌های مخالف استقلال عراق همچون العربیه نیز نتوانستند راهپیمایی میلیونی عراقی‌ها و شعار‌های صریح آن‌ها مبنی بر خروج امریکایی‌ها را نادیده بگیرند. دیروز جمعه «عزت» و «سربلندی» ملت عراق بود. حضور فسادانگیز و منحوس امریکا در غرب آسیا و ضرورت پایان یافتن آن در عراق و منطقه با بیانات ۱۸ دی ماه رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابو المهدی المهندس کلید خورد و ایشان که به‌درستی این روز‌های پرخروش ملت عراق را پس از رفتار‌های شنیع امریکایی‌ها می‌دیدند، بر «اتمام حضور نیرو‌های امریکایی در منطقه» به عنوان راه حل این معضل تأکید داشتند و با اشاره به حضور فسادبرانگیز امریکا در این منطقه فرمودند: «آن‌ها در این منطقه جنگ آوردند، اختلاف آوردند، فتنه آوردند، ویرانی آوردند، خراب شدن زیربنا‌ها را آوردند... این منطقه قبول نمی‌کند حضور امریکا را در کشور‌های منطقه؛ ملّت‌های منطقه قبول نمی‌کنند، دولت‌های برخاسته از ملت‌ها قبول نمی‌کنند؛ بدون تردید.»

طی یک سال گذشته، موضوع فسادانگیز حضور امریکایی‌ها در منطقه، یکی از محور‌های مورد تأکید ایشان در دیدار‌های دیپلماتیک بوده است. در دیداری که در اوایل سال ۹۸ با نخست وزیر عراق داشتند، با اشاره به روند تحولات این کشور، به این مسئله پرداختند که اساساً دولت امریکا دموکراسی در عراق و استقلال این کشور را به ضرر منافع خود می‌داند: «امریکایی‌ها برخلاف اظهارات لفظی خود، دموکراسی و مجموعه فعالان سیاسی کنونی عراق را به ضرر خود می‌دانند... امریکایی‌ها و دنباله‌های آن‌ها در منطقه، با تبدیل شدن عراق با چارچوب دموکراسی فعلی و شخصیت‌ها و جریان کنونی در رأس کار، مخالفند و آن را به ضرر منافع خود می‌دانند.» و بر همین اساس خروج نظامیان امریکایی از این کشور را مطرح کردند: «دولت عراق باید کاری کند که نظامیان امریکایی هرچه زودتر از عراق خارج شوند.» تأکید بر تفرقه‌افکنی امریکایی‌ها بین ملت‌ها و کشور‌های اسلامی از نکات کلیدی مورد توجه ایشان در دیدار‌های دیپلماتیک بوده است. مشخصاً ایشان در دیدار با جمعی از مسئولان نظام و سفرای کشور‌های اسلامی به این موضوع اشاره کردند: «هر جایی که یک روز سیاست‌های انگلیس و امروز امریکا در کشور‌های اسلامی وارد شد، پا گذاشت، از این فتنه‌انگیزی‌ها به وجود آمد؛ هم بین کشور‌های اسلامی اختلاف ایجاد می‌کنند، نفرت و نقار ایجاد می‌کنند، هم در یک کشور.»

از سوی دیگر، رهبرانقلاب در دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به شکست امریکا در منطقه اشاره کردند و فرمودند: «امریکایی‌ها قصد داشتند با استفاده از شرایط به وجودآمده در آن زمان در کشور‌های عربی، ضربه وارده در مصر و تونس را در سوریه و با سرنگونی حکومت طرفدار مقاومت جبران کنند، اما اکنون کاملاً شکست خورده‌اند.» و با استناد به آن «مهار امریکا» را امکانپذیر دانستند: «امریکا یک خطر برای بشریت است و امکان مهار آن نیز وجود دارد.» موضوعی که در دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز به نوعی، مورد تأکید قرار گرفته بود: «اتحاد و همکاری کشور‌های اسلامی قطعاً زمینه‌ساز حل مشکلات منطقه خواهد بود و به همین دلیل استکبار و در رأس آن امریکا از همکاری و نزدیکی کشور‌های اسلامی و شکل‌گیری یک قدرت اسلامی نگران است.»

از دیروز حرکت بی‌نظیر و باورنکردنی ملت عراق با شعار «نفی اشغالگری» و «نه به امریکا» آغاز شده است و عراق را وارد مرحله جدیدی از تاریخ خود کرده است. اما در این زمینه چند نکته وجود دارد:

۱- این اقدام ارزشمند عراقی‌ها را باید پیش از همه، سیاست راهبردی مورد تأکید و پیگیری رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در «اخراج امریکا» از «منطقه غرب آسیا» دانست؛ سیاستی که ضرورت آن به تأمین منافع ملی کشور‌های منطقه بازمی‌گردد، چرا که از نگاه امام خامنه‌ای، حضور و دخالت امریکایی‌ها در غرب آسیا عامل بحران‌آفرینی، بی ثبات‌سازی، ناامنی و اختلاف است و این مسئله با همکاری متقابل ملت‌ها و دولت‌های این منطقه می‌تواند پایان یابد.

۲- این روز‌ها تحولات مهم و سرنوشت‌ساز ناشی از اقدام تروریستی دولت امریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابو المهدی المهندس گام مهمی در تسریع تحولات و بیداری و همگرایی هرچه بیشتر ملت‌ها محسوب می‌شود. تحولی که می‌تواند پیروزی و دستاوردی تاریخی و اساسی را برای ملت‌ها و شکست و ضربه‌ای بنیادین برای نظام سلطه و دولت امریکا رقم زند. ۳-عنوان اصلی شعار راهپیمایی قیام روز جمعه مردم عراق، ثوره العشرین الثانیه ۲۰۲۰ است و به خوبی می‌دانیم که انقلاب ۱۹۲۰ عراقی‌ها در آن مقطع موجب خروج اشغالگران انگلیسی از این کشور شد. بنابراین به نظر می‌رسد خروش یکپارچه ملت عراق در روز جمعه، انقلاب دوم مردم عراق با هدف اخراج غده سرطانی امریکا از این کشور باشدکه از سوی گروه‌های مقاومت این کشور و مردم عراق رقم خورده است. ۴- مهم این است که بدانیم منطق اصلی انتقام سخت، اخراج امریکایی‌ها از تمام منطقه است و صورت عینی و عملی آن، گاهی به شکل سیلی موشکی فرزندان سپاهی ملت ایران به عین الأسد پایگاه امریکایی‌ها در عراق و گاهی نیز در بستر حرکت نرم میلیونی مردم عراق و در ادامه آن، ملت‌های منطقه رقم خواهد خورد. این فرآیند به فضل خداوند قطعاً تکمیل خواهد شد و به‌زودی باید منتظر گسترش و فراگیری آن در کل منطقه خواهیم بود. ۵- راهپیمایی دیروز مردم عراق در خیابان‌های بغداد در واقع وزن‌کشی خیابانی بین دو جریان طرفداران حضور امریکایی‌ها که بعضاً در ماه‌های اخیر با آشوبگری در عراق اهداف اشغالگران را دنبال می‌کردند با جریانی ضد امریکایی و اشغالگری در این کشور بود. حضور میلیونی دیروز مردم عراق نشان داد که جریان امریکایی فاقد پشتوانه واقعی مردمی در این کشور است. ۶- اکنون که مردم عراق در راهپیمایی روز جمعه مخالفت صریح خود را با هرگونه اشغالگری امریکایی‌ها نشان دادند، حالا دست مراجع برای حمایت از چنین مردمی کاملاً باز شده است و انتظار می‌رود حلقه بعدی این حرکت پر خروش و مطالبه عمومی مردمی، با حمایت قاطع مرجعیت عراق مواجه شود. ۷- یقیناً اگر جوشش خون مظلوم و مبارک حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس و ضرب شست موشکی سپاه به عین الأسد نبود، قیام به یاد ماندنی و بنیان برافکن امریکایی‌ها هیچ‌گاه با چنین عظمتی رخ نمی‌داد. امریکا از این پس هر روز جلوه‌ای از تجلی قدرت مردم منطقه را مانند تازیانه‌ای بر پیکر زبون استکباری خویش مشاهده و لمس خواهد کرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
0
0
جناب رشوند تو خیال خودت اینجوری فکر کن . خیلی خیلی برایت زود است که بخواهی در این موارد نقد و تحلیل داشته باشی . یعنی دیدگاه درستی از مسایل نداری.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۰
0
0
یکی مثل سردارباعزت وشجاع ماخونش هم نظام راتقویت می کند!یکی هم همه چیزکشوررابه دشمن پیشکش می کنند و اسمش راتعامل بادنیامی گذارد!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار