کد خبر: 987873
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۵
یک بیماری ویروسی جدید که این بار از سرزمین اژد‌های سرخ سر برآورده است، ویروس کروناست که نخستین بار در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان، یکی از شهر‌های بزرگ چین گزارش شد و حالا به امریکا هم رسیده است!
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: همین مسئله هم نگرانی‌هایی را در سطح دنیا برانگیخته و کشور‌های مختلف را به فکر پیشگیری از ورود این ویروس انداخته است. در ایران هم هر چند حتی یک مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش نشده، اما روابط نزدیک تجاری و گردشگری با چشم بادامی‌ها، وزارت بهداشت را بر آن داشته تا تمهیدات ویژه‌ای را برای پیشگیری از بروز این بیماری در کشور اتخاذ کنند. کنترل مسافران ورودی از چین در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) از نظر علائم ابتلا به گونه جدید ویروس کرونا یکی از این اقدامات است.

سازمان بهداشت جهانی همزمان با گسترش ویروس مرموز «کرونا» به شهر‌های بیشتری در چین، خواستار برگزاری نشست اضطراری برای بررسی این بحران شد. تئودور آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت روزگذشته در عین حالی که شیوع ویروس جدید را در چین وضعیتی اضطراری دانست، تأکید کرد: «شیوع این ویروس هنوز وضعیتی اضطراری برای بهداشت جهانی محسوب نمی‌شود، اما ممکن است که این اتفاق بیفتد.»

کمیسیون بهداشت ملی چین تأیید کرده که این ویروس نوعی ذات‌الریه ایجاد می‌کند که قابل انتقال از یک فرد به فرد دیگر است.

به گزارش یورونیوز، تاکنون بیش از ۸۰۰ نفر در چین به ویروس جدید کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۲۵نفر جان خود را از دست داده‌اند.

این ویروس به امریکا هم رسیده است، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری امریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که ویروس خطرناک کرونا بیش از ۳۰۰ نفر را در آسیا آلوده کرده است، در ایالت واشنگتن دی‌سی گزارش شده است. براساس این اطلاعیه بیمار ایالت واشنگتن، مردی ۳۰ ساله است که به تازگی به شهر ووهان سفر کرده است.

کرونا چیست؟
کرونا یک بیماری ویروسی است. این ویروس‌ها پیشتر جزو ویروس‌های معمولی سرماخوردگی به حساب می‌آمدند، اما در سال ۲۰۰۳ میلادی نوعی از ویروس کرونا در چین شناسایی شد که عامل ایجادکننده بیماری سارس بود. این ویروس، ظرف مدت کوتاهی در ۲۷ کشور دنیا گسترش پیدا کرد و به وضعیت اضطراری بهداشتی با اهمیت بین‌المللی تبدیل شد. ویروس کرونا در آن سال به سرعت و ظرف ۱۰هفته کنترل شد و حدود هفت سال پیش هم گونه جدیدی از ویروس کرونا (کرونا ویروس مرس) پیدا شد که این گونه جدید در کشور‌های خاورمیانه مثل عربستان، امارات متحده‌عربی، عمان و قطر منجر به ایجاد بیماری شده بود. البته در آن سال، مواردی از این ویروس در تعداد دیگری از کشور‌ها مثل ایران هم شناسایی و برنامه مراقبتی آن هم تهیه شد، حالا دوباره سر و کله این ویروس پیدا شده است. حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در مورد نشانه‌های این بیماری می‌گوید: «تب و علائم حاد تنفسی از نشانه‌های این بیماری است که باتوجه به شدت بیماری می‌تواند با علائم دیگری مانند تنگی نفس و نارسایی تنفسی همراه باشد. در برخی بیماران نیز علائم گوارشی مانند شکم درد و اسهال نیز مشاهده می‌شود.»

بیماری مبهم!
آنطور که محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: «هنوز اطلاعات درباره این بیماری کامل نیست و راه انتقال آن هم به طور قطعی مشخص نشده است. آنچه تاکنون مشخص شده، این است که اکثر افراد مبتلا به این ویروس، به یک بازار فروش محصولات دریایی مراجعه کرده‌اند و حتی این ویروس می‌تواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.»

به گفته وی، هنوز ابهامات فراوانی درباره این بیماری مطرح است و تخمین‌زده می‌شود که بین هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار نفر در چین به این گونه جدید ویروس کرونا مبتلا شده باشند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در عین حال به مردم اطمینان خاطر می‌دهد: «روش تشخیص این بیماری مشخص‌شده و آلمانی‌ها کیت تشخیص این بیماری را تهیه کرده‌اند و در ایران نیز اقدام کرده‌ایم تا کیت تشخیصی را تهیه کنیم و آزمایشگاه مرجع سلامت از هر نظر برای شناسایی ویروس کرونا ۲۰۱۹ مجهز است.»

هنوز وضعیت اضطراری اعلام نشده
حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ مورد مشکوک و مثبتی از ویروس کرونا در کشور نداشته‌ایم، می‌گوید: «طبق قوانین بین‌المللی سلامت یا IHR، کشور‌ها باید هشداری از سوی سازمان جهانی بهداشت تحت عنوان نگرانی بین‌المللی در زمینه تهدید سلامت عمومی دریافت کنند که درخصوص این بیماری مرموز، هنوز هشداری دریافت نشده است.»

وی با اشاره به مراودات میان ایران و کشور‌های شرق آسیا به ویژه چین تأکید می‌کند: «پرواز مستقیم به کشور چین تنها از فرودگاه امام خمینی (ره) صورت می‌گیرد، به همین خاطر با همکاری مسئولان فرودگاه و سازمان هواپیمایی با مشارکت دانشگاه علوم‌پزشکی تهران به عنوان مسئول پایگاه بهداشت مراقبت مرزی این فرودگاه، قرار است طبق هماهنگی‌های صورت گرفته توصیه‌های بهداشتی لازم پیش از خروج از کشور به مسافرین این کشور داده شود.»

به گفته عرفانی افرادی هم که با پرواز مستقیم از چین به ایران مورد مراقبت بیماری‌های فعال در زمینه بیماری‌یابی انجام می‌گیرند، آموزش‌های لازم به آن‌ها داده می‌شود.

وی درخصوص تمهیدات اندیشیده شده برای ورود مسافرین از سایر مبادی مرزی مانند مبادی دریایی، زمینی شامل ریلی و جاده‌ای هم تأکید می‌کند: «از آنجا که ممکن است به شکل غیرمستقیم مراوداتی از این مبادی مرزی صورت گیرد، تمهیدات لازم اندیشیده شده تا مراقبت‌های لازم انجام شود تا به این ترتیب شاهد ورود بیمار و شیوع آن نباشیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار