کد خبر: 988001
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۳
در کنار تمام مشکلات زیست‌محیطی تالاب میانکاله، خبر تلف شدن ۸۰۰ قطعه پرنده مهاجر در این منطقه هم آمد.
سجاد مرسلی

سرویس ایران جوان آنلاین: سال‌هاست که تالاب میانکاله و خلیج گرگان درگیر مشکلات و معضلاتی شده‌اند. معضلاتی که موجب شده دیگر کسی از درد‌های این خلیج و تالاب حرف نزند و گویی مرگ این‌ها محتمل‌تر است تا احیا و بازگشتشان به روز‌های خوش قبل. اگر از مشکلاتی مثل آلودگی و لایروبی نشدن و خشک شدن و از بین رفتن اکوسیستم اطراف و تولید گرد و غبار ناشی از نرسیدن آب به این خلیج و تالاب فاکتور بگیریم، حالا اتفاقی افتاده که هیچ مسئولی توضیحی در مورد علت وقوع آن ندارد و آن هم تلف شدن حدود ۸۰۰ قطعه پرنده مهاجر در منطقه میانکاله است.

طی این سال‌ها حرف و حدیث در مورد تالاب میانکاله زیاد بود. از حرف‌های معاون دفتر زیستگاه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست که سه سال پیش گفته بود: «مشکل اصلی میانکاله در خشکی است نه دریا» گرفته تا همین چند روز پیش که معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور، باز هم دستورات کلی داد و گفت: «دستگاه‌ها مشکلات زیست‌محیطی تالاب میانکاله و خلیج گرگان را جدی بگیرند.» از بی‌اثر بودن این اقدامات دستوری همین بس که در جلسه‌ای که ۱۱ مردادماه سال ۹۵ در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل شد ضمن ارائه راهکار‌های کوتاه‌مدت احیای میانکاله، آقای جهانگیری و اعضای جلسه تأیید کردند که سازمان حفاظت محیط‌زیست مسئولیت کمیته احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله را برعهده دارد. بنابراین لازم است بعد از تعیین شاخص‌ها و معیار‌های اکولوژیک سه‌گانه بر اساس نظر این سازمان عمل شود. بعد از آن جلسه و به خاطر ناهماهنگی بین اعضای کمیته احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله هیچ کاری صورت نگرفت و امور مربوط به کمیته احیای تالاب میانکاله به‌درستی پیش نرفت. علت اصلی هم مشارکت نکردن دستگاه‌های متولی در این موضوع بود. حالا بعد از گذشت نزدیک به چهار سال از آن روز‌ها باز هم معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور که به ریاست خودش برگزار شد، حضور یافته و حرف‌هایی زده که هیچ فرقی با حرف‌های قبلی‌اش نداشت، اما تالاب بسیار فرق کرده و روز‌های سخت‌تری را نسبت به چهار سال قبل تجربه می‌کند.


احتمال عمدی بودن مرگ پرنده‌ها
اکنون در کنار تمام مشکلات زیست‌محیطی تالاب میانکاله، خبر تلف شدن ۸۰۰ قطعه پرنده مهاجر در این منطقه هم آمد. در همین رابطه رئیس سازمان دامپزشکی با تأیید تلف شدن حدود ۸۰۰ قطعه پرنده مهاجر در منطقه میانکاله مدعی شده در آزمایشات انجام شده، موردی از ابتلا به آنفلوآنزای فوق‌حاد در این پرندگان مشاهده نشد و، چون شکی هم به بیماری نیوکاسل وجود داشت، جواب آزمایشات در این زمینه هم منفی بود. علیرضا رفیعی‌پور با اشاره به اینکه تمامی پرندگان تلف‌شده، توسط اکیپ‌های مذکور دفن بهداشتی شده‌اند، به مهر گفته: «اگر این پرندگان دفن نمی‌شدند، مشکلات زیادی به‌وجود می‌آمد و ممکن بود اشاعه‌دهنده بیماری باشند.» نکته مهم اینجاست که رئیس سازمان دامپزشکی با تأکید بر اینکه هیچ موردی تا کنون مشاهده نشده در مورد احتمال عمدی بودن این قتل عام پرندگان گفت: «این هم یکی از احتمالات است که بررسی می‌شود.» حالا میانکاله مانده و مشکلات و معضلاتی که باید با دستورات بدون مطالعه حل شوند. درست مثل دستوری که مجلس در قالب یک قانون ارائه کرد و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در مورد آن گفت: «این سازمان لایروبی تنگه‌های چاپقلی، آشوراده و خزینی را مطابق ماده یک قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌های کشور مصوب اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی اقدامی در جهت تخریب غیرقابل جبران خلیج گرگان و تالاب میانکاله دانسته و با اجرای لایروبی مخالفت کرده است.» حال تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار