کد خبر: 988184
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰
علاوه بر توزیع مواد غذایی، آب‌معدنی، کنسرو، پوشاک، لوازم بهداشتی، واحد‌های پخت غذا هم برپا شده و روزانه بیش از ۳ هزار پرس غذای گرم در اختیار سیل‌زدگان قرار می‌گیرد. گروه‌های پزشکی هم با آمبولانس به روستا‌ها مراجعه کرده و نسبت به درمان و توزیع دارو اقدام می‌کنند
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: وقتی سیل روستا‌های هرمزگان را یکی پس از دیگری درمی‌نوردید و پیش می‌رفت، کسی فکر نمی‌کرد تا این حد خسارات و صدمات زیادی برجای بگذارد. بر اساس گزارش‌های اولیه بارندگی و سیلاب در شرق هرمزگان بی‌سابقه بود به طوری که ۴۸ روستای بخش گافر و پارامون بشاگرد و ۹ روستای شهرستان جاسک و بخشی از مناطق شهرستان سیریک در محاصره سیلاب قرار گرفتند. اما از همان لحظات اول مخابره این خبر بود که نیرو‌های سپاه و بسیج برای یاری رساندن به سیل‌زدگان راهی این استان شدند و حالا بعد از گذشت حدود دو هفته از آن روز‌ها هنوز هم این نیرو‌ها که گروه‌های جهادی هم به آن‌ها پیوسته‌اند در روستا‌های سیل‌زده حضور دارند و مشغول خدمت به هموطنان هستند. به گفته ساکنان این مناطق، امدادگران سپاه و بسیج به صورت شبانه‌روزی در حال خدمات‌رسانی و بازگشایی راه‌ها هستند و با تأمین نیاز‌های سیل‌زدگان، روزانه اقلام زیادی را بین آن‌ها توزیع می‌کنند.

با اینکه سیل هرمزگان فقط به بخش شرقی آن آسیب رساند و خرابی‌هایی بر جای گذاشت، اما بشاگرد از جمله مناطقی بود که در سیل اخیر بیشترین ویرانی را متحمل شد و تقریباً تمام روستا‌های این منطقه کوهستانی از دسترس خارج و زیرساخت‌های جاده‌ای در بیش از ۴۰ روستا به کل نابود شده است.

راه‌های خاکی که تنها مسیر ارتباطی به روستا‌ها بود به باتلاقی از گل و لای تبدیل شد و مردم در روستا‌های سیل‌زده، بدون آذوقه و امکانات رفاهی و گرمایشی حبس شدند. تجهیزات راهداری از جمله بولدوزر‌ها و کامیون‌ها که انگشت‌شمار هم بودند در راه‌های باتلاقی فرومی‌رفتند و با این حال بازگشایی مسیر‌ها غیرممکن بود. به دلیل همزمان بودن سیل هرمزگان با سیلاب استان‌های دیگر و تمرکز کمتر رسانه‌ها به شرق هرمزگان، کمک‌های مردمی کمتر به این سمت روان شد و در همان ابتدا این تنها سپاه پاسداران بود که با همکاری هلال احمر به روستا‌های نیازمند کمک می‌رساند. سبزپوشان سپاه پاسداران و نیرو‌های مردمی بسیج، از جمله یاری‌کنندگان مردم بشاگرد در سیل بوده و هستند که با دست خالی به صورت شبانه‌روزی در حال خدمات رسانی در این منطقه هستند.

پاسداران که از همان شروع سیلاب تیم‌های خود را با پای پیاده به روستا‌ها فرستاده بودند تا پس از بازرسی وضعیت بحرانی مردم، خدمات لازم را به آن‌ها ارائه کنند، هنوز هم در کنار مردم هستند و به جرئت می‌توان آن‌ها را اصلی‌ترین ناجیان روستانشینان در این بحران دانست. نیرو‌های سپاه و بسیج، نه فقط در هرمزگان و مناطق سیل‌زده آن، بلکه در تمام ایران به صورت آماده‌باش در حال جمع‌آوری کمک‌های مردمی هستند تا با سرعت تمام آن‌ها را به دست سیل‌زدگان برسانند. از ادامه این کار تا رفع تمام مشکلات ساکنان مناطق سیل‌زده همین بس که فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از همان روز‌های اول وقوع سیل که برای بازدید به جمع اهالی روستای آخران بخش گافر رفته بود و گفت تمام امکانات و ظرفیت‌های سپاه درجهت برطرف شدن مشکلات ناشی از سیل بسیج خواهد شد، این بار در سفر اخیرش به جاسک، باز هم حرف‌هایش را تکرار و تأکید کرد سپاه با حداکثر توان در خدمت مردم این مناطق است و تا آخر در کنار آن‌ها خواهد ایستاد.

وقتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرق این استان رفته بود تا بازدیدی از مناطق سیل‌زده آن داشته باشد با بیان اینکه ما به عنوان سپاه همه امکانات‌مان را بسیج می‌کنیم تا سریع‌تر شرایط بازگشت به زندگی عادی مردم سیل‌زده فراهم شود، گفت: «نیروی دریایی سپاه، سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان، گروه‌های جهادی، استاندار، فرماندار و سایر نهاد‌ها و دستگاه‌های دولتی پای کار مردم حضور دارند، اما باید کار سریعی آغاز شود تا برخی روستا‌ها که اسکان جدیدی نیاز دارند، جانمایی انجام و به سرعت ساخت منازل آغاز شود.»
سردار حسین سلامی با تأکید کرد: «سپاه در بحت ساخت و ساز و مرمت خانه‌های آسیب‌دیده نیز مشارکت خواهد داشت و تا تجهیز و تأمین اثاث و وسیله زندگی مردم نیز در کنار مردم هستیم و تا آخر پای این مردم ایستاده‌ایم.»

ارائه خدمات درمانی، بدون نیاز به دفترچه بیمه
در کنار تمام اقدامات نیرو‌های سپاه و بسیج و گروه‌های جهادی، سازمان‌های دیگر هم سیل‌زدگان را تنها نگذاشتند و با حضور در منطقه و ارائه خدمت به آن‌ها سعی کردند تا قدری از آلامشان بکاهند. در همین رابطه مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان با بیان اینکه سیل‌زدگان جاسک و بشاگرد بدون نیاز به دفترچه بیمه سلامت، خدمات درمانی دریافت می‌کنند، گفت: «بیمه‌شدگان بیمه سلامت هرمزگان ساکن در شهرستان‌های جاسک و بشاگرد که در سیل اخیر، دفترچه‌شان مفقود شده است، می‌توانند برای دریافت خدمات درمانی به بیمارستان‌های این دو شهرستان مراجعه کنند.»
علی علیزاده، ادامه داد: «پیرو هماهنگی‌های قبلی صورت گرفته در ستاد بحران شهرستان جاسک، به بیماران سیل‌زده با کد ملی و یا اعلام مشخصات‌شان، خدمات درمانی سرپایی و بستری ارائه می‌شود. این بیمه‌شدگان جهت اخذ دفترچه المثنی بیمه سلامت به دفاتر پیشخوان دولت در شهرستان‌های بشاگرد و جاسک مراجعه کنند.
وی به سیل‌زدگان شرق هرمزگان این اطمینان را داد که بیمه‌شدگان بیمه سلامت بدون هیچ‌گونه دغدغه‌ای می‌توانند خدمات مورد نیازشان را دریافت کنند و هیچ‌گونه محدودیتی برای دریافت خدمات توسط سیل‌زدگان فاقد دفترچه بیمه سلامت در مراکز درمانی این شهرستان‌ها وجود ندارد.

پس از جاری شدن سیل در شرق هرمزگان بود که نمایندگان بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در منطقه حاضر و هر یک از این ارگان‌ها بخشی از بازسازی زیرساخت‌ها و منازل مردم را عهده‌دار شدند.
در همین راستا بنیاد مستضعفان، شرکت فولاد کاوه وابسته به این نهاد انقلابی را به‌عنوان معین خود در مناطق سیل‌زده شرق هرمزگان برگزید تا کار بازسازی منازل مردم را عهده‌دار شود. همچنین قرار است یک درمانگاه تخصصی و فوق‌تخصصی توسط آستان قدس و بنیاد برکت به مردم سیل‌زده جاسک هدیه شود.

خدمات‌رسانی طلاب در کنار جهادگران
حضور گروه‌های جهادی در مناطق سیل‌زده باعث دلگرمی ساکنان این مناطق شده و در این میان طلاب هرمزگانی هم به یاری سیل‌زدگان جاسک رفتند.
مدیر روابط عمومی‌مرکز مدیریت حوزه علمیه استان هرمزگان از حضور طلاب این استان در مناطق سیل‌زده شرق هرمزگان خبر داد و گفت: «حدود ۶۰ نفر از طلاب سراسر کشور که از این تعداد ۳۰ نفر از طلاب، اساتید و کادر مدیران حوزه علمیه شهرستان جاسک بودند برای امدادرسانی در مناطق سیل‌زده جاسک حضور یافتند.»
حجت‌الاسلام داریوش حسن‌زاده با بیان اینکه طلاب حوزه علمیه شهرستان جاسک علاوه بر اینکه در کنار نیرو‌های سپاه، بسیج و نیرو‌های مردمی و جهادی به ارائه خدمات امدادی و بهداشتی می‌پردازند، ادامه داد: «این افراد با حضور در منازلی که نیاز به لایروبی داشتند به لایروبی و خارج کردن آب و گل‌ولای به بیرون از منازل پرداختند و خدمات قابل‌توجهی ارائه دادند.»

وی با اشاره به اینکه اقلام کمک‌های مردمی نیز توسط دو خودرو به برخی روستا‌ها منتقل می‌شود و این اقلام به‌صورت مستقیم دست مردم می‌رسد، تصریح کرد: «در حال حاضر آب و گل‌ولای از منازل خارج شده، اما بیشترین دغدغه مردم این است که خانه‌های آنان نیاز به بازسازی دارد.» حجت‌الاسلام حسن‌زاده اضافه کرد: «مناطق سیل‌زده شرق هرمزگان اکثراً سنی‌نشین بودند، اما در این روز‌های بحرانی شیعه و سنی در کنار هم برای کمک به مردم سیل‌زده برادرانه در کنار هم قرار گرفتند.» وی با تأکید بر اینکه طلاب و مردم شیعه به‌صورت خودجوش انسانیت را به منصه ظهور رساندند، گفت: «در آیات و روایات فراوان نیز بسیار تأکید شده که هر زمان احساس کردیم همنوعمان نیاز به کمک دارد باید به سمت وی رفته، کمکش کنیم و تنهایش نگذاریم.»

این در حالی است که به گفته مسئول بسیج سازندگی سپاه استان هرمزگان در حال حاضر بیش از ۷۵۰ نفر در قالب ۳۲ گروه جهادی و در ۹ روستای جاسک و بیش از۱۰ روستای بشاگرد مشغول خدمت‌رسانی هستند. محمدرضا آران با اشاره به اینکه گروه‌های جهادی از ساعات اولیه بحران در این مناطق حضور پیدا کردند و با بیان اینکه لایروبی خانه‌ها انجام شده و با استفاده از امکانات لجستیکی سپاه و قرارگاه خاتم‌الانبیا بسیاری از مسیر‌های روستایی بازگشایی شده، ادامه داد: «علاوه بر توزیع مواد غذایی، آب‌معدنی، کنسرو، پوشاک، لوازم بهداشتی، واحد‌های پخت غذا هم برپا شده و روزانه بیش از ۳ هزار پرس غذای گرم در اختیار سیل‌زدگان قرار می‌گیرد. گروه‌های پزشکی هم با آمبولانس و دارو به روستا‌ها مراجعه کرده و نسبت به درمان و توزیع دارو اقدام می‌کنند.»

وی تصریح کرد: «مشکل برق در اغلب روستا‌ها حل شده است. البته در بعضی روستا‌ها مشکل آب آشامیدنی وجود داشت که با اعزام تانکر‌های حمل آب شرب، آبرسانی به این روستا‌ها در حال انجام است.»
مسئول بسیج سازندگی هرمزگان عنوان کرد: «مجموعه بسیج و سپاه با استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی در سریع‌ترین زمان ممکن در زمینه خدمت‌رسانی شروع به فعالیت کرده‌اند و با حضور این بسیجیان فعالیت‌های جهادی شتاب بیشتری به خود گرفته است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار