کد خبر: 989105
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
بازگشت 77 واحد پرواربندی به چرخه تولید در کردستان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: از محل تبصره ماده 18 استانی 77 واحد پرواربندی بره و گوساله راکد و نیمه فعال در استان فعال‌سازی شد.

سیداحمد زکریایی‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار جوان در سنندج، اظهار کرد: اجرای طرح گوشت قرمز با پیش‌بینی 13 هزار تن در برنامه 5 ساله و اشتغال‌زایی 7 هزار و 200 نفر و تثبیت اشتغال بیش از 15 هزار نفر در استان هدف‌گذاری شده است.

وی تصریح کرد: علیرغم اینکه اعتبارات مد نظر اجرای این طرح چه تملک و داریی و چه تسهیلات بانکی تامین نشده است؛ اما با استفاده از اعتبارات و کمک‌های که در سطح استان انجام شد 9 پروژه در سطح استان تعریف شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: برش استانی و شهرستانی طرح توسعه دامپروری یا همان گوشت قرمز در استان تدوین شده و برنامه زمان‌بندی ابلاغ و تمام کارهای اداری آن انجام گرفته است.

زکریایی‌نژاد افزود: از نظر اعتبار هم با توجه به تبصره 18 استانی که برای استان‌ها پیش‌بینی شده است، شاهد افزایش یک‌هزار و 410 تن تولید با ایجاد و فعال‌سازی واحدهای پرواربندی در استان بودیم.

وی گفت: 64 درصد از برنامه و هدف‌گذاری امسال در بحث اجرای طرح پیشران تولید گوشت قرمز در استان تحقق پیدا کرده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان  تصریح کرد: در بخش دامپروری یکی از مهم‌ترین نیازها که نهاده اصلی برای دامپروری است تامین تسهیلات بانکی است که خوشبختانه در بحث تسهیلات روستایی، بخش دامپروری یکی از مهم‌ترین محورهای بود که بیشترین جذب را داشت.

افزایش 19 هزار تن تولید گوشت در کردستان

 زکریایی‌نژاد عنوان کرد: این مهم بیش از 19 هزار تن به تولید گوشت استان در این بخش اضافه کرد و ضمن ایجاد 24 هزار ظرفیت برای یک‌هزار نفر نیز ایجاد اشتغال شده است.

وی با تاکید براینکه از محل تبصره ماده 18 استانی 77 واحد پرواربندی بره و گوساله فعال سازی شد، اذعان کرد: با وجود اینکه اعتبارات خاصی که قرار بود برای طرح پیشران گوشت قرمز مصوب شود تحقق پیدا نکرد، اما شاهد تحقق 64 درصدی برنامه بودیم.

پرداخت 17 میلیارد تومان تسهیلات

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان  از ایجاد 276 فرصت شغلی و بیش از 2 هزار تثبیت شغل با بهره‌گیری از تسهیلات ماده 18 در استان کردستان در این بخش خبر داد و گفت: 17 میلیارد تومان از این محل تسهیلات پرداخت شده است.

به گفته  زکریایی‌نژاد، متوسط وزن هر لاشه دام کشتار شده در کشتارگاه‌های استان در سال گذشته 192 کیلو بوده، امسال به 222 کیلو افزایش پیدا کرده است.

وجود 6 هزار راس دام سنگین در پرواربندیها

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان  خاطرنشان کرد: مقدار کاهش که در گوشت قرمز داشتیم معادل 4 هزار و 200 راس دام سنگین است و الان حدود 6 هزار راس دام سنگین با وزن های مختلف در پرواربندی های سطح استان وجود دارد.

 زکریایی‌نژاد افزود: اگر مصرف گوشت در استان با میزان مصرف سال گذشته برابری می‌کرد، الان مازاد دام زنده در دام پروری‌ها وجود نداشت.

وی گفت: افزایش وزن دام در استان نشان می‌دهد که دامپرور به دنبال افزایش قیمت است و به همین دلیل مجبور است مدت زمان نگهداری دام را در واحد پرواربندی افزایش دهد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان سال گذشته را سال خوبی در زمینه پرداخت تسهیلات در زیر بخش‌های امور دام استان دانست و افزود: تمامی تلاش معاونت بهبود تولیدات دامی این است که امورات مربوط به بهره‌برداران و متقاضیان را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهد.

 وی خاطرنشان کرد: برنامه عملیاتی و اجرایی طرح افزایش تولید گوشت قرمز با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و واحد اصلاح نژاد تدوین شده است.

تولید 4613 تن گوشت در کشتارگاه‌ها

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اذعان داشت: در 9 ماهه سال گذشته 4 هزار و 613 تن تولید گوشت درکشتارگاه‌های استان داشته‌ایم که این میزان در 9 ماهه امسال با کاهش 20 درصدی، 3 هزار و 681 تن بوده است که این نشان می‌دهد مصرف گوشت در استان کم شده است.

 زکریایی‌نژاد اذعان کرد: در بحث طیور در 9 ماهه امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 18 درصد افزایش تولید در استان داشته‌ایم.

خروج 70 درصد مرغ تولیدی به صورت زنده از استان

وی با بیان اینکه 30 درصد از مرغ‌های تولید شده در کشتارگاه‌های داخل استان ذبح  و 70 درصد به صورت مرغ زنده از استان خارج می‌شود، عنوان کرد: کردستان در بحث طیور گوشتی قطب است، اما باید با بهادادن به این بخش و ایجاد کشتارگاه‌های مدرن به جای اینکه مرغ زنده را به سایر استان‌ها بفرستیم گوشت مرغ صادر کنیم که این موضوع ضمن ایجاد ارزش افزوده درآمد بیشتر را برای تولیدکنندگان به دنبال خواهد داشت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان  اظهار کرد: امسال یکی از سال‌های بسیار خوب برای استان در بحث طیور بود به گونه‌ای که 92 درصد واحدهای تولیدی فعال بود و این شرایط خاصی برای صنعت طیور استان ایجاد کرده است.

 زکریایی‌نژاد تصریح کرد: از یک‌ماه گذشته با کاهش قیمت مرغ مواجه هستیم که یکی از مهم‌ترین دلایل آن خروج 70 درصد تولیدات این بخش به صورت زنده از استان است که باید تمهیدات لازم و جدی در این زمینه اندیشیده شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: در سال گذشته با توجه به حمایت‌هایی که سازمان جهاد کشاورزی کردستان از مرغداران استان با توزیع نهاده‌ها به عمل آورد، حدود ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام گرفت.

انتهای پیام/

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر