کد خبر: 989332
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۸
تخت‌های بیمارستانی کرمان به ۱۰ هزار می‌رسد
رسیدن برق به مناطق مختلف کرمان راه را برای ورود دیگر صنایع و خدمات باز کرد. در این شرایط بود که بخش خصوصی هم نظرش به سمت بهشت معادن ایران جلب و با سرمایه‌گذاری ۳۵ هزار میلیارد تومانی گام بزرگی به سمت تکمیل زنجیره فولاد و صنایع معدنی برداشته شد.
سيداحمد هاشمی اشكا
سرویس ایران جوان آنلاین: کافی است کمتر از ۵۰ سال به گذشته برگردیم. به دهه ۵۰ و منطقه کویرنشین کرمان. جایی که جزو مناطق فقیر و بسیار نیازمند ایران به شمار می‌آمد. اما حالا و بعد از گذشت ۴۰ سال از عمر حکومت اسلامی، با وجود برخی کمبودها، کرمانی‌ها آن‌قدر متحول شده‌اند که نتوانند امروزشان را با دوران پیش از انقلاب مقایسه کنند. از برق‌رسانی به روستا‌های کرمان و برخورداری از نعمت گاز گرفته تا خدمات بهداشت و درمان و سلامت. موضوعی که کرمان را به مرکز توریست سلامت در منطقه جنوب شرق تبدیل خواهد کرد و رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با اشاره به آن گفته: «تعداد تخت‌های بیمارستانی استان به بیش از ۱۰ هزار خواهد رسید.»

کرمانی‌ها بیش از هر کس دیگری می‌توانند از اوضاع زندگی خود و تغییراتی که در آن به وجود آمده است حرف بزنند. بر اساس آمار‌ها قبل از انقلاب فقط ۱۷۳ روستای کرمان می‌توانستند شب‌هایشان را روشن ببینند و بقیه روستانشینان در ظلمت می‌ماندند تا صبح فرابرسد، اما حالا این تعداد به بیش از ۴ هزار روستا رسیده و هموطنان زیادی از نعمت روشنایی برخوردار شده‌اند. در کنار روشن شدن روستا‌ها و یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک برق خانگی، کشاورزی و تجاری، حالا ۹۰۰ نیروگاه برق خورشیدی هم انرژی رایگان خود را به شبکه سراسری برق تزریق می‌کنند. همچنین در این استان ۷۰۰ واحد صنعتی و ۶۰۰ هزار مشترک خانگی و تجاری به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل هستند.

بازار‌های ۲۰ کشور جهان خواهان محصولات کرمان
رسیدن برق به مناطق مختلف کرمان راه را برای ورود دیگر صنایع و خدمات باز کرد. در این شرایط بود که بخش خصوصی هم نظرش به سمت بهشت معادن ایران جلب و با سرمایه‌گذاری ۳۵ هزار میلیارد تومانی گام بزرگی به سمت تکمیل زنجیره فولاد و صنایع معدنی برداشته شد. جالب است بدانیم با تولید ۱۰ میلیون تن شمش آهن به زودی کرمان قطب فولاد کشور خواهد شد.

هم اکنون در‌های بازار‌های ۲۰ کشور جهان بر روی کالا‌های صادراتی کرمان باز است و با ایجاد ۳۷۰۰ کیلومتر بزرگراه، آزادراه، راه اصلی، فرعی و روستایی، شمال و جنوب این استان به هم وصل و تردد و تجارت در آن‌ها جریان دارد. پیش از انقلاب اسلامی، یکی از مهم‌ترین نیاز‌های کرمانی‌ها در حوزه بهداشت و درمان بود که آمار بالای مرگ و میر مادران در هنگام زایمان بیانگر وضعیت اسف‌بار در این بخش را نمایان می‌سازد. ولی امروز و به لطف نگاه ویژه به این منطقه، بیش از ۹۰۰ خانه روستایی بیماران را در دور افتاده‌ترین نقاط استان پذیرش می‌کند و نزدیک به ۵ هزار تخت بیمارستانی به ۳ میلیون جمعیت استان خدمت‌رسانی می‌کند. تقاضای ساخت بیمارستان ۱۰ برابر شده است که پاسخی به نیاز است و خبر مهم‌تر اینکه کرمان به مرکز توریست سلامت در منطقه جنوب شرق تبدیل خواهد شد. در همین راستا رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به ۵ هزار تخت بیمارستانی موجود در کرمان گفته: «تعداد تخت‌های بیمارستانی به بیش از ۱۰ هزار خواهد رسید.»

دکتر حمید رشیدی‌نژاد با اشاره به سند ۱۴۰۴ و چشم‌انداز دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این سند تصریح کرد: «پیش‌بینی شده در سال ۱۴۰۴ تعداد تخت‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمان به ۵ هزار تخت برسد که ۳۰ درصد به بخش خصوصی و ۷۰ درصد به بخش دولتی افزوده می‌شود. ضمن آنکه در کل استان کرمان پیش‌بینی ۱۰ هزار تخت بستری در بخش درمان در نظر گرفته شده است.»
وی درباره عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کرمان در طول انقلاب اسلامی با بیان اینکه ارزوئیه، بافـت، بردسـیر، رابر، راور، زرند، شـهربابک، کرمان و کوهبنان ۹ شهرستان استان با جمعیت حدود یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۲۰۴ نفر هستند که امور مربوط به بهداشت و درمان آن‌ها بر عهده دانشگاه علوم پزشـکی کرمـان است، ادامه داد: «این دانشگاه دارای ۲۲ بیمارســتان با ۲۹۴۳ تخت فعال است که ۱۲ بیمارستان آن دانشگاهی، چهار بیمارستان خصوصی، یک بیمارستان خیریه و پنج بیمارستان مربـــوط بـــه ســـایر نهاد‌ها و ارگان‌ها می‌باشد.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۷۰۰ تخت بستری در سطح استان کرمان وجود داشت، که اکنون فقط در سطح دانشگاه علوم پزشکی ۲ هزار و ۹۴۳ تخت بستری فعال وجود دارد ادامه داد: «اکنون در سطح شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۲۲ بیمارستان وجود دارد ضمن آنکه در سطح دانشگاه نیز ۳۹۵ تخت بستری ویژه در بخش‌های سی‌سی‌یو، آی‌سی‌یو، آی‌سی یو نوزادان و آی سی یو اطفال در بیمارستان دانشگاهی و غیردانشگاهی فعال است.»
وی با بیان اینکه اکنون در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۱۲۷ تخت دیالیز وجود دارد، افزود: «در بخش سرپایی شیمی درمانی در حال حاضر ۴۸ تخت در کلینیک فوق‌تخصصی جوادالائمه، شش تخت در بیمارستان افضلی‌پور و هفت تخت در بیمارستان باهنر و در بخش بستری شیمی درمانی ۴۸ تخت آنکولوژی در بخش آنکولوژی بالغین بیمارستان باهنر و ۱۹ تخت آنکولوژی در بخش آنکولوژی اطفال بیمارستان افضلی‌پور فعال است.»

کرمان با وجود محرومیت‌ها و تجربه زلزله بم، پیشرفت‌های علمی و صنعتی قابل توجهی داشته. در بخش کشاورزی، بیش از ۵/۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی، گلخانه‌ای و باغی در استان تولید و روانه بازار‌های داخلی و خارجی می‌شود. این در کنار پسته کرمان است که مهم‌ترین کالای صادراتی غیر نفتی کشور به شمار آمده و سالانه حدود یک میلیارد دلار برای کشور ارزآوری دارد. در زمینه علمی هم تعداد دانشجویان در حال تحصیل در کرمان بیش از ۱۴۰ هزار نفر است و سال گذشته بود که برای اولین بار دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشگاه برتر جهانی شناخته شد. کرمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه میراث فرهنگی هم شاهد تحولات بسیار چشمگیری بود که توانست با همت مردم و مسئولان، پرچمدار ثبت آثار جهانی در کشور شود. اقلیم‌های متفاوت و وسعت گسترده، جاذبه‌های طبیعی چشم‌نواز و بدیعی را در کرمان خلق کرده است که برخی از آن‌ها آوازه و شهرت جهانی و ملی دارد و مقصد گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود.

ثبت آثار متعدد در فهرست جهانی، ثبت حدود ۷۰۰ اثر ملی، ثبت میراث جهانی صنایع دستی، مرمت و بازسازی بنا‌ها و آثار تاریخی، راه‌اندازی صد‌ها اقامتگاه گردشگری، اشتغال هزاران نفر در حوزه‌های مختلف ازجمله دستاورد‌های حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در طول چهار دهه استقرار نظام جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود. رشد ۱۰ برابری کارگاه‌های مرمتی میراث فرهنگی پس از انقلاب، خود انقلابی در صنایع دستی کرمان به شمار می‌آید به‌طوری‌که هم‌اکنون این منطقه به کارگاه بزرگ مرمت آثار میراث فرهنگی تبدیل شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار