کد خبر: 989349
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۰
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: سالانه ۵۵ هزار نفر در ایران به دلیل ابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند؛ در عین حال ۵۰ درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری است.
رضا ملک‌زاده، با اشاره به نقش رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی در زمینه پیشگیری از سرطان گفت: حدود چهار سال است که برنامه کنترل سرطان در کشور راه‌اندازی شده است. در سال ۲۰۱۸، ۱۸ میلیون مورد سرطان در دنیا داشته‌ایم که پیش‌بینی می‌شود، این رقم در سال ۲۰۴۰ به ۳۰ میلیون نفر برسد.

وی گفت: در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۲۵ هزار مورد سرطان در کشور داشتیم که این رقم در سال ۲۰۲۵ به ۱۵۰ هزار مورد خواهد رسید.

به گفته ملک‌زاده طی ۱۰ سال آینده سالانه ۵ هزار مورد سرطان جدید اضافه خواهد شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر ۲۵۰ هزار بیمار سرطانی در کشور داریم و هر سال ۵۵ هزار نفر به دلیل بیماری سرطان جان خود را از دست می‌دهند، این در حالی است که ۵۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه ۱۲۰ هزار مورد جدید مبتلا به سرطان در کشور تشخیص داده می‌شوند، اظهار داشت: نیمی از سرطان‌ها قابل تشخیص و پیشگیری هستند.

وی گفت: در سال ۹۴ در هر دو جنس زن و مرد شاهد ۳۸۰ هزار مرگ و میر بودیم که از این تعداد ۵۱ هزار نفر به دلیل ابتلا به سرطان جان خود را از دست داده‌اند.

ملک‌زاده عنوان کرد: از ۱۲۲ هزار مرگ زودرس زیر ۷۰ سال در کشور، ۳۴ هزار نفر به دلیل ابتلا به سرطان می‌میرند و همچنین آمار مرگ و میر خیلی زودرس ناشی از سرطان ۱۱ هزار مورد گزارش شده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه ملی ثبت سرطان در کشور به طور دقیق و نظام‌مند راه‌اندازی شده است، گفت: ما می‌توانیم از این طریق تعداد مبتلایان را شناسایی کنیم، به طوری که در سال ۲۰۱۶ برای ۱۰۰ درصد جمعیت ایران پایش و از لحاظ بیماری سرطان کنترل شده است و می‌توانیم اعلام کنیم که یکی از نظام‌های ثبت سرطان قوی در جهان را در اختیار داریم.

ملک‌زاده تصریح کرد: شیوع سرطان در کشور ما به نسبت دنیا کمتر است و شایع‌ترین سرطان در زنان و مردان، سرطان سینه گزارش شده است و سرطان‌های پروستات، پوست، معده و کلون در رده‌های بعدی قرار دارند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: ۲۷ درصد سرطان‌ها در کشور ما را سرطان دستگاه گوارش به خود اختصاص می‌دهد. سرطان معده اولین سرطان شایع در مردان ایرانی است که ۱۱ درصد این بیماری را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: سرطان کولورکتال دومین سرطان شایع در بین سرطان‌های گوارشی و ۹ درصد سرطان‌های ایران را به خود اختصاص داده است.

ملک‌زاده با بیان اینکه ۳۴ مرکز تحقیقات سرطان در کشور ما در حال فعالیت هستند، عنوان کرد: خوشبختانه روند درمان و کنترل این بیماری در کشور ما از شرایط مناسبی برخوردار است، همچنین محققان کشور ما توانسته‌اند بیش از ۱۰ هزار مقاله درخصوص انواع سرطان‌ها را منتشر کنند. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: روند مقایسه انتشار مقالات سرطان نشان می‌دهد که کشور ما رتبه اول منطقه را به خود اختصاص داده است و همچنین ۱۰ دانشگاه برتر کشور دارای بیشترین مقالات انتشار شده در موضوع سرطان هستند. وی با بیان اینکه واکسن HPV در کشور ما تولید شده است، گفت: امیدواریم این واکسن پس از طی‌کردن نتایج تحقیقاتی از سال آینده به واکسیناسیون کشوری افزوده شود. از سال ۱۳۷۰ نیز واکسیناسیون علیه هپاتیت B در کشور ما آغاز شده که همین موضوع نقش به‌سزایی در کنترل بیماری سرطان دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: آسپرین ۸۰ میلی‌گرم از جمله دارو‌های مؤثر در پیشگیری از سرطان به شمار می‌رود و برای افرادی که مشکلات گوارشی و معده ندارند، می‌توانند با مصرف روزانه یک عدد از این دارو احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهند، اما مصرف این دارو باید بین ۵ تا ۱۰ سال انجام شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار