کد خبر: 989518
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۵
هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها در حالی که رئیس‌جمهور خواستار تحلیل، ارزیابی و ریشه‌یابی این معضل از آن‌ها بود، یک گزارش خبری از رخداد‌های سیل ارائه داده‌اند!
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: حدود ۱۰ماه از مأموریت «هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها» می‌گذرد و بررسی‌های این هیئت با بودجه ۵ میلیارد تومانی نه تنها هنوز نهایی نشده بلکه سیلاب مجدد سیستان و بلوچستان را هم در برگرفت.

سؤال‌های بی‌جواب
پایان فروردین امسال رئیس‌جمهور با بیان اینکه مردم حق دارند پاسخ‌های علمی، معتبر و دقیق درباره ابعاد مختلف این سیلاب‌ها، میزان آمادگی کشور در مقابل سیل، شیوه مدیریت بحران، برآورد خسارات و شیوه جبران خسارات در برابر سیلاب را دریافت کنند، به محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران برای تشکیل «هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها» دستور داد تا طی شش ماه این هیئت بتواند اطلاعات مدنظر را در قالب گزارشی جامع تهیه و ارائه کند.

نیلی احمدآبادی و ۲۰ نفر هیئت علمی از دانشگاه‌های مختلف این هیئت پس از شش ماه کار و بازدید‌های میدانی به‌جای عرضه تحلیل، ارزیابی و ریشه‌یابی بحران تنها گزارشی از رخداد آنچه زندگی مردم را با خود برده بود، ارائه دادند.

تقصیر تغییر اقلیم است
پس از اینکه سیلاب مردمان سیستان و بلوچستان را هم درگیر کرد، اما هنوز خبری از ارائه گزارش نهایی به رئیس‌جمهور نبود تا اینکه اوایل بهمن دومین گزارش هیئت به رئیس‌جمهور هم عرضه شد.

جلسه ارائه گزارش عملکرد این هیئت با حضور اصحاب رسانه برگزار شد تا در کنار رئیس‌جمهور، اصحاب رسانه نیز مردم را در جریان گزارش‌های آماده شده، قرار دهند. ظاهراً گزارش کامل، جامع و هیچ‌کدام از سؤالات رئیس‌جمهور بدون جواب نمانده بود، اما وقتی ماجرا شرح داده شد به خوبی نمایان بود که راه‌حلی اساسی از گزارش بیرون نخواهد آمد چراکه طبق صحبت رئیس و اعضای هیئت مهم‌ترین یافته گزارش، بحث «تغییر اقلیم» بود!

مردم باید عادت کنند
تغییر اقلیم همان موضوعی که چپ‌گرا‌ها از کنفرانس پاریس تاکنون بر آن پافشاری و از آن برای پیشبرد اهداف‌شان استفاده می‌کنند. یکی از اعضای این هیئت به موضوع جالب‌تر دیگری هم اشاره کرد. رحیمیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در نشست خبری هیئت گزارش سیلاب‌ها با اصحاب رسانه گفت: «با توجه به تغییر اقلیم مردم باید نسبت به رخداد حوادثی همچون سیل عادت کنند، باید حوادثی برای ما عادی تلقی شود و سازگاری، تاب‌آوری خود را نسبت به آن‌ها در زندگی افزایش دهیم.»

تکرار تفکر کنفرانس پاریس
در این ۱۰ ماهی که از عمر این هیئت می‌گذرد، بیش از ۷ هزار صفحه گزارش سیلاب آماده شده (که هرکسی حوصله حتی برگه زدن آن را هم ندارد)، اما ما همچنان در قدم اول هستیم و سیل دوم هم سیستان و بلوچستان را برد؛ یعنی این همه فعالیت، دریافت ۸۰ درصد بودجه به گفته این هیئت (یعنی حدود چهار میلیارد از کل مبلغ تعیین شده) و... هیچ نتیجه‌ای جز همان تفکر کنفرانس پاریس دربرنداشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار