کد خبر: 989953
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷
نایب‌رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط ‌زیست شورای شهر اصفهان:
فریده روشن گفت: مشارکت زنان از مهم‌ترین ملزومات جهت دستیابی به توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و بدون مشارکت زنان امکان تحقق توسعه پایدار وجود ندارد، وعدم توجه به مشکلات زنان و مشارکت مؤثر آن‌ها به معنای نادیده گرفتن بخشی از جامعه و در نتیجه تبعیض و بی‌عدالتی است، درحالی‌که توسعه‌ای پایدار است که مراتب تبعیض و بی‌عدالتی را از بین برده باشد.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ، نایب‌رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط‌زیست شورای شهر اصفهان در گفت‌وگو یی اظهار کرد: موقعیت زنان در جامعه عمیقاً تحت تأثیر شرایط و سطوح توسعه در کشورها است، هرچه کشورها توسعه‌یافته‌تر باشند، شکاف بین توسعه‌یافتگی زنان و مردان کاهش می‌یابد.

فریده روشن ادامه داد: امروز نگاه جهان بیش از قبل به‌سوی زنان معطوف شده و دلیل این امر هم اهمیت تحقق توسعه اجتماعی، تسریع فرآیند توسعه اقتصادی و محقق شدن عدالت اجتماعی است.

وی بابیان اینکه اگر به زن به‌عنوان نیروی فعال سازنده نگریسته شود، قطعاً روند توسعه و افزایش کمی و کیفی نیروی انسانی جوامع افزایش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: یکی از موارد نشان‌دهنده توسعه‌یافتگی یک کشور، اندازه‌گیری میزان اهمیت و اعتبار زنان در آن کشور است که بخشی از این اعتبار به جایگاه شغلی زنان در جامعه برمی‌گردد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه در کشور ما موانع متعدد در مسیر ارتقاء شغلی زنان وجود دارد، تصریح کرد: بخشی از این موانع ناشی از فرهنگ مردسالارانه و باورهای کلیشه‌ای در مورد زنان و مردان است که این نگرش‌ها عمدتاً به‌صورت تاریخی منجر به این شده که زنان در موقعیتی فرودست قرار گیرند. اما در سال‌های اخیر با تلاش‌های صورت گرفته زنان توانسته‌اند برخی موانع را برداشته و در مسیر تحقق عدالت گام بردند. برای مثال زنان در حوزه آموزش و پژوهش و بر عهده گرفتن مشاغل و مناصب اداری واردشده‌اند و با حضور در اجتماع، در راستای مشارکت در اداره امور فعالیت می‌کنند.

روشن ادامه داد: می‌توان گفت هم‌اکنون زنان در جایگاهی قرارگرفته‌اند که امکان حذف آن‌ها دیگر به‌راحتی فراهم نیست و با نشان دادن توانایی‌های خود در بر عهده گرفتن مسئولیت‌های اجتماعی، سعی در شکستن قفل شیشه‌ای و موانع موجود دارند.

وی اظهار کرد: اعضای دوره پنجم شورای اسلامی شهر اصفهان و به‌ویژه دو عضو زن حاضر در این دوره، با اعتقاد به عدالت و برابری اجتماعی، اذعان به اهمیت موضوع و باور به توانمندی زنان شاغل در شهرداری‌ها، سعی در شناسایی و ارتقاء شغلی زنان شاغل در سیستم مدیریت شهری اصفهان، با توجه به توانمندی‌ها و شایستگی‌های آن‌ها را داشته‌اند. تاکنون تلاش‌های صورت گرفته به ارتقاء سمت ۶۵ نفر از زنان شاغل در شهرداری انجامیده؛ زنانی که علی‌رغم توانایی، عمدتاً با سقف شیشه‌ای برای ارتقای شغلی مواجه بوده‌اند.

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: ۵۱ نفر از زنانی که در سمت کارشناس مشغول به فعالیت بودند،  به سمت‌های مسئول واحد (۴۶ نفر)، رئیس اداره (۳ نفر) و  معاون شهردار منطقه (۲ نفر) ارتقاء سمت یافتند.

روشن با اشاره به اینکه ۹ نفر از زنان که قبلاً سمت مسئول واحد را داشتند، اکنون در سمت‌های شهردار منطقه(۱ نفر)، معاون شهردار منطقه(۵ نفر) و رئیس اداره (۳ نفر) مشغول خدمت‌رسانی به شهر اصفهان می‌باشند، افزود: یک نفر از زنان از سمت معاون مدیر به مدیر ارشد ارتقا یافت و دو نفر از کارمندان اکنون به‌عنوان معاون شهردار و رئیس اداره ارتقاءیافته‌اند. همچنین دو نفر از بانوان با توجه به قابلیت‌ها و توانمندی‌هایشان در سمت مدیرعامل سازمان و معاون شهردار مشغول فعالیت هستند.

وی با یادآوری اینکه خوشبختانه در این دوره اولین شهردار منطقه زن اصفهان پس از پیروزی انقلاب اسلامی و اولین مدیرعامل زن منصوب‌شده و عملکردشان نیز تاکنون قابل دفاع است، گفت: باوجود تلاش‌های صورت گرفته، نتیجه را مطلوب نمی‌دانیم و امیدواریم موانع ارتقاء زنان در جامعه را برداشته و راه را برای توسعه همه‌جانبه کشور هموار کنیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر