کد خبر: 990133
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷
یک کارشناس اقتصادی گفت: پول‌های موجود در بانک خود عامل تورم است، اما سرمایه گذاری در بورس مولد و باعث اشتغال می‌شود، بنابراین سرمایه گذاری در این بازار دو سر برد است و می‌تواند تا چهل درصد مشکل اقتصاد را حل کند.

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: هادی سلیمی زاده کارشناس اقتصادی دیشب در برنامه «پایش» که با موضوع «تسهیل تامین مالی تولید در بورس» روی آنتن رفت، با اشاره به بازدهی بالای بورس در چند ماه اخیر، گفت: در دنیا چند روش تامین سرمایه وجود دارد که شاخص‌ترین آن‌ها بازار بورس است.

وی تامین مالی کارخانه‌ها از طریق بانک‌ها امری نادرست و پر ضرر دانست و افزود: مردم را باید در امر تولید شریک کرد، چرا که روش کارآمدی است، چرا که سرمایه گذاری در تولید از طریق بازار بورس، به رونق تولید کمک می‌کند و همچنین بازار بورس در ۵ سال اخیر، پر بازده‌ترین بازار مالی کشور بوده است.

سلیمی زاده گفت: اولین کارکرد بورس، کنترل تورم در کشور است، سرمایه‌های مردم می‌تواند با در اختیار گرفتن سهام شرکت‌های مختلف، به اشتغالزایی و رونق تولید کمک کند و همین عامل از سوداگری و بهم ریختگی اقتصاد جلوگیری می‌نماید.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بورس می‌تواند قیمت ارز را نیز ثابت نگه دارد، افزود: در شرایط تحریم، بورس می‌تواند سرمایه در گردش تولید را فراهم کند که نتیجه آن توسعه واحد‌های تولیدی و اشتغال بیشتر است.

وی ادامه داد: حضور شرکت‌ها در بورس، امری قابل توجه است، سهام شرکت‌هایی که برای اولین بار در بورس عرضه می‌شود، برای مردم سود خوبی دارد و مردم می‌توانند با خرید آن‌ها ضمن کمک به تولید سود زیادی را نیز کسب نمایند.

سلیمی زاده با تاکید بر اینکه مشارکت مردم در خرید سهام‌های عرضه اولیه از ابتدای سال رشد ۳ برابری داشته است، گفت: حضور فزاینده مردم در بورس، نمایانگر سود دهی بالای این بازار نسبت سایرین است، به نحوی که بورس در سال ۹۸، بیش از ۱۵۰ درصد سود دهی داشته است.

این کارشناس اقتصادی گفت: البته همیشه بورس، صعودی نیست و در برخی اوقات نیز نزولی می‌شود که این افت و خیز طبیعت بازار‌های مالی است، خیلی مهم است مردم در سرمایه گذاری در سهام‌ها دقت بیشتری داشته باشند.

سلیمی زاده ادامه داد: بازار بورس، مکانی امن برای پس انداز و سرمایه گذاری بلند مدت است، حتی مردم می‌توانند از صندوق‌های سرمایه گذاری نیز استفاده کنند که سوددهی آن‌ها نیز مطمئن می‌باشد.

وی افزود: در دنیا صندوق‌های سرمایه گذاری، وجود دارد که وظیفه دارد سرمایه‌های مردم را در سهام‌های مختلف سرمایه گذاری نمایند، بنابراین به مردم پیشنهاد می‌شود تا زمانی که دانش بورسی ندارند به جای حضور مستقیم در بورس، در این صندوق‌ها سرمایه گذاری نمایند.

این کارشناس اقتصادی گفت: در کشور‌های پیشرفته، ۸۰ درصد نقدینگی کشور در بازار‌های بورس گردش دارد، اما در ایران سهم بازار بورس، فقط ۱۰ درصد نقدینگی کشور است.

وی در پایان افزود: پول‌های موجود در بانک خود عامل تورم است، اما سرمایه گذاری در بورس مولد و باعث اشتغال می‌شود، بنابراین سرمایه گذاری در این بازار دو سر برد است و می‌تواند تا چهل درصد مشکل اقتصاد را حل کند.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار