کد خبر: 990370
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۰
فرماندهی مرکزی نیرو‌های امریکایی موسوم به سنتکام گفته که گزارش‌ها درباره خروج نظامی امریکا از ۱۵ پایگاه در عراق دقیق و صحیح نیست.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  مشاور رئیس‌جمهور امریکا هم تأکید کرده که نیرو‌های امریکایی در حال حاضر از عراق عقب‌نشینی نمی‌کنند و واشنگتن خبر عقب‌نشینی را تأیید نکرده است. در مقابل، سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق هشدار داده که اگر مصوبه پارلمان عراق درباره خروج نیرو‌های امریکایی عملی نشود، دست زدن به «راهکار‌های اجباری» برای اخراج امریکا را حق خود می‌داند.

«علی الغانمی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق روز دو شنبه در جمع خبرنگاران از آغاز خروج نظامیان امریکایی از عراق خبر داد و گفت که امریکا، خروج از عراق را آغاز کرده و نیروهایش عملیات خروج از ۱۵ پایگاه نظامی را کلید زده‌اند. به گزارش شبکه العهد، این نماینده عراقی گفته که «حضور امریکایی‌ها در دو پایگاه منحصر شده است؛ نخست در اربیل و دوم در پایگاه عین‌الاسد در الانبار (غرب عراق)». به گفته الغانمی «امریکایی‌ها اصرار دارند در این دو پایگاه (اربیل و عین‌الاسد) باقی بمانند، ولی فشار مردم و پارلمان عراق بر خروج آنان از تمامی پایگاه‌ها تأکید دارد.» سخنان الغانمی‌شش هفته بعد از آن بیان شد که پارلمان عراق ۱۵ دی (۵ ژانویه ۲۰۲۰) با تصویب طرحی از امریکا و تمام نیرو‌های خارجی که بخشی از اتحاد ضد داعش هستند خواست عراق را ترک کنند. حدود ۵ هزار و ۲۰۰ سرباز امریکایی در پایگاه‌های نظامی عراق برای مقابله با داعش مستقر هستند که بخشی از نیرو‌های بین‌المللی ائتلاف ضد داعش را تشکیل می‌دهند. روز سه‌شنبه، به فاصله یک روز بعد از انتشار سخنان الغانمی، «ب ریوردان»، مسئول رسانه‌ای سنتکام اعلام کرد که گزارش‌ها درباره خروج نظامی امریکا از ۱۵ پایگاه در عراق دقیق و صحیح نیست. به گفته ریوردان، هیچ تغییری در وضعیت نیرو‌های امریکایی در عراق به‌وجود نیامده است. همزمان، گابریل سوما، مشاور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا نیز در گفتگو با شبکه تلویزیونی سومریه‌نیوز عراق گفت: «تا زمانی که دولت امریکا خبر عقب‌نشینی را تأیید نکرده به معنای آن است که نیرو‌های امریکایی هیچ‌عقب‌نشینی از عراق ندارند.» سوما گفت: «نیرو‌های امریکایی بر اساس توافق با بغداد و برای کمک به عراق در نبرد با داعش حضور دارند.» پیش از سخنان عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، رسانه‌های عراقی هم از قول بدر الزیادی، عضو دیگر این کمیسیون نقل کردند که گفته «سه کشور (فرانسه، آلمان و استرالیا) از فرماندهی عملیات مشترک در عراق خواسته‌اند جدول زمانی برای عقب‌نشینی نیروهای‌شان تنظیم کند.»‌البته تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق چنین دریافتی از طرف فرانسه، آلمان و استرالیا را هم تکذیب کرد و گفت: «خبر‌های منتشر شده در خصوص درخواست سه کشور از فرماندهی عملیات مشترک برای تعیین جدول زمانی جهت خروج نیروهای‌شان از عراق بی‌اساس هستند.»

رویکرد دولت عراق چیست؟
چند روز قبل، آسوشیتدپرس از قول سه مقام عراقی که نام‌شان فاش نشده نوشت که دولت بغداد به ارتش این کشور اعلام کرده است که هیچ کمکی را از سوی ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به رهبری امریکا نپذیرند و همکاری با نیرو‌های امریکا را به حداقل برسانند. با این حال، برخی منابع می‌گویند که در داخل دولت عراق درمورد نحوه خروج امریکایی‌ها اختلاف نظر وجود دارد. با این حال، به نظر می‌رسد با تداوم وضعیت تعلیق در مورد سرنوشت نیرو‌های امریکایی در عراق، صبر گروه‌های مقاومت عراقی در حال لبریز شدن است. سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق در رابطه با منتشر نشدن برنامه‌ای از سوی امریکا برای خروج از عراق، هشدار داد که راهکار‌های اجباری در این رابطه حق عراق است. محمد محیی، سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق در گفتگو با المیادین بر لغو تفاهم‌های نظامی بین دو کشورتأکید کرده و گفته است: «لغو توافقنامه چارچوب استراتژیک بین بغداد و واشنگتن و بازنگری در حجم و اندازه سفارت امریکا در بغداد ضروری است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار