کد خبر: 990748
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۲
همزمان با اقدام مجلس سنای امریکا که طی آن قطعنامه مشروط کردن استفاده از نیروی نظامی علیه ایران به کسب مجوز کنگره تصویب شد، وزیر خارجه امریکا مجدداً خواستار تمدید ممنوعیت فروش سلاح به ایران شد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در چنین شرایطی و در ادامه سناریوی ایران‌هراسانه، نیروی دریایی امریکا مدعی کشف و بازداشت یک کشتی حامل موشک‌های ایرانی در دریای عرب شد. از مهم‌ترین دلایل تلاش کنگره برای صدور چنین قطعنامه‌ای درک توان ایران در پاسخگویی قاطع به تهاجمات امریکاست که در ماجرای انتقام ترور سردار سلیمانی و حمله موشکی به عین‌الاسد نمود عینی داشت و دروغ ترامپ در لاپوشانی تلفات سربازان امریکا روز به روز آشکارتر شده است و در مباحثات اعضای کنگره به صراحت به میان آورده شد. هرچند سنا می‌داند که ترامپ این قطعنامه را وتو خواهد کرد.

بعدازظهر پنج شنبه در سنای امریکا قطعنامه‌ای با ۵۵ رأی موافق و ۴۵ رأی مخالف تصویب شد که در آن تصریح شده است کنگره هیچ وضعیت جنگی را نسبت به ایران اعلام نکرده است و مجوز قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران هم به تصویب نرسیده است. این قطعنامه همچنین مجوز ۲۰۰۱ برای استفاده از نیروی نظامی علیه عاملان حمله ۱۱ سپتامبر و مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه عراق در سال ۲۰۰۲ را محملی برای مجوز استفاده از زور علیه ایران نمی‌داند. این قطعنامه با اشاره به اینکه خصومت بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، لغو اختیارات جنگی را به معنای عدم استفاده از نیروی نظامی در زمانی که خصومت یا وضعیت تهدیدآمیز قریب‌الوقوع وجود داشته باشد، ندانسته است. به موجب این قطعنامه، نیرو‌های مسلح ایالات متحده در خارج از قلمرو، دارایی‌ها و سرزمین‌های آن بدون اینکه از سوی کنگره اعلام وضعیت جنگی یا مجوز قانونی خاص داده شده باشد، باید از سوی رئیس‌جمهور جمع آوری شوند. این قطعنامه می‌افزاید: درگیری خصومت آمیز با ایران با توجیه کامل کنگره و عموم مردم امریکا پس از بحث و گفتگو و رأی‌گیری در کنگره امکان‌پذیر خواهد بود. در این قطعنامه تأکید شده است: رئیس‌جمهور باید استفاده از نیرو‌های مسلح ایالات متحده را برای خصومت علیه جمهوری اسلامی ایران یا هر بخشی از دولت یا ارتش آن خاتمه دهد، مگر اینکه کنگره به صراحت اعلام جنگ کند یا مجوز ویژه‌ای برای استفاده از نیروی نظامی علیه ایران داده شده باشد. پیش از تصویب نهایی این قطعنامه، برخی سناتور‌ها درخواست اصلاحاتی را ارائه دادند که یکی از آنها، موضوع حمله ایران به عین‌الاسد و لاپوشانی دولت امریکا از میزان خسارات و تلفات وارده به نیرو‌های امریکایی است.

تأثیرانتقام ایران
بر اساس این بند، اعضای مجلس سنا تأیید کردند که برخلاف گزارش‌های اولیه در خصوص صدمه ندیدن هیچ‌کس در جریان حمله تلافی‌جویانه ایران به پایگاه نظامی عین‌الاسد در عراق، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای ارتش امریکا دچار آسیب مغزی شده‌اند. اعضای سنا با ۵۴ رأی منفی و ۴۶ رأی مثبت، بند پیشنهادی سناتور جمهوریخواه تام کاتن را رد کردند که در صورت تصویب، عملیات نظامی فعلی امریکا علیه آنچه که به عنوان «سازمان‌های تروریستی و بخشی از نیرو‌های نظامی یا دولت ایران» از آن یاد شده است، از قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی رئیس‌جمهور امریکا در قبال ایران، مستثنی می‌شد.

تشکر پلوسی و اشاره به دروغ ترامپ
رئیس مجلس نمایندگان امریکا با تشکر از همراهی مجلس سنا با تصویب طرح کاهش اختیارات جنگی رئیس‌جمهور این کشور در قبال ایران گفت، تصمیم سهل‌انگارانه دولت بدون مشورت با کنگره، جان امریکایی‌ها را به خطر انداخت. به نوشته پایگاه اینترنتی رئیس مجلس نمایندگان امریکا، پلوسی در جلسه تصویب طرح کاهش اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران گفت: «امروز با این تصویب لایحه اختیارات جنگی، مجلس سنا نیز به مجلس نمایندگان می‌پیوندد تا اولین مسئولیتی که به‌عنوان اعضای کنگره داریم را پاس بداریم؛ حفظ امنیت امریکایی‌ها.» پلوسی افزود: «تصمیم سهل‌انگارانه رئیس‌جمهور درخصوص تنش‌زایی با ایران بدون مشورت با کنگره، جان نظامیان، دیپلمات‌ها و دیگر امریکایی‌ها را به خطر می‌اندازد. با این حال، چند هفته است که دولت، به‌خاطر اقداماتی که انجام داده و نداشتن راهبرد، که تهدیداتی را برای نظامیان ما ایجاد کرده است، کنگره و مردم امریکا را در ابهام قرار داده است. بیش از ۱۰۰ نفر از نظامیان ما علایم آسیب مغزی را دارند که نتیجه حمله انتقام‌جویانه ایران است و باز هم، رئیس‌جمهور آن را انکار کرده و آن را «سردرد» و جراحاتی «نه چندان جدی» می‌داند.»

تمرکز بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا روز جمعه بار دیگر خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در سازمان ملل متحد شد. پمپئو در صفحه شخصی خود در توئیتر، با به اشتراک گذاشتن تصویری ادعایی، ایران را به ارسال سلاح به یمن متهم کرد. وی در ادامه ادعا‌های خود افزود: «این نمونه دیگری از تداوم سرپیچی بزرگ‌ترین حامی دولتی تروریسم، یعنی جمهوری اسلامی ایران، از شورای امنیت سازمان ملل است.» وزیر خارجه امریکا، که کشورش بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات رژیم سعودی در جنگ تحمیلی پنج‌ساله علیه مردم یمن است، نوشت: «جهان باید خشونت ایران را رد کرده و همین الان برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در سازمان ملل اقدام کند.» شامگاه پنج شنبه هیئت امریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای خواستار جلوگیری از اتمام تحریم‌های تسلیحاتی این سازمان علیه ایران شده بود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۶
0
0
طبق برخی اخبار داخلی و پرتکرار که ایران خیلی وقته می گن از نظر تسلیحاتی خودکفا شدیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار