کد خبر: 990871
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۴
حماسه مردم آمل آنقدر بزرگ بود که امام خمینی (ره) در آن زمان از آن تقدیر کرد و سردار محمد شعبانی استاد دانشگاه امام حسین (ع) و فرمانده وقت سپاه آمل در سال ۶۰ درباره حماسه ماندگار ششم بهمن گفته: «حضرت امام راحل با آن‌همه عظمت به‌عنوان رهبر انقلاب از حماسه مردم شریف آمل تقدیر می‌کند و این نشان از عظمت این حماسه است.»
سجاد مرسلی
سرويس ايران جوان آنلاين: ۸ سال دفاع مقدس و حضور دلاورمردان ایرانی از استان‌های مختلف در جبهه‌ها موجب شد تا نام مقدس شهید در تمام کوچه و خیابان‌های این مرز و بوم نقش ببندد و هر شهر و روستایی به تعداد شهدایش ببالد. برهمین اساس و بعد از پایان جنگ، درخواست ساخت موزه جنگ و حفظ آثار و یادگار‌های آن دوران از طرف شهرستان‌های مختلف مطرح شد و آمل در استان مازندران هم جزو آنهاست. در مورد این شهر فقط ذکر خاطره ششم بهمن ۱۳۶۰ کافیست. زمانی که سپاه آمل فقط ۲۳ پاسدار داشت، گروهی از منافقان از سمت جنگل در قسمت جنوب شهر، قصد تصرف آن را داشتند که مردم آمل در کمتر از یک روز و با تقدیم ۴۱ شهید و ده‌ها مجروح، با مقاومت خود به این غائله پایان دادند.

درست ۳۸ سال پیش یعنی بهمن ماه ۱۳۶۰ بود که حماسه‌ای عظیم در جنگل‌های مازندران به وقوع پیوست و منافقینی که فکر می‌کردند جنگل‌های خزری بهترین منطقه برای اجرای نقشه‌هایشان است، با ورود به جنگل‌های منطقه آمل هرگز از آنجا خارج نشدند. منافقینی که در محاسباتشان حماسه آملی‌ها را نادیده گرفته بودند و نمی‌دانستند شاید امن‌ترین منطقه، به قبرستانشان تبدیل شود. در ششم بهمن ۱۳۶۰ آملی‌ها کاری کردند کارستان. آن‌ها در مدت ۱۰ ساعت درگیری با منافقان ۴۱ شهید تقدیم انقلاب کردند تا خون پاک این شهدا نهال انقلاب را به درختی عظیم تبدیل کند. ولی حالا بعد از گذشت حدود چهاردهه از آن روزها، در آرزوی ساخت موزه مشاهیر و حماسه سازان خود، چشم انتظار مساعدت مسئولان مانده‌اند.

نا گفته نماند که طی این سال‌ها کار‌هایی انجام شد ولی هر کدام به بهانه یا مشکلی خورد و نتیجه نداد. مثل زمینی که چند سال پیش و با همکاری شهرداری و چند نهاد دیگر برای ساخت موزه در آمل در نظر گرفته شد، اما بعد از گذشت چند ماه عنوان شد که زمین موردنظر در حاشیه رودخانه قرار گرفته و همین یک جمله کافی بود تا ساخت موزه دوباره فراموش شود و همه چیز به خانه اول بازگردد. کمترین کارآیی موزه آمل این است که می‌تواند خاطرات حماسه‌آفرینی مردم دیار هزار سنگر را در دل خود ثبت و ضبط کند تا برای آیندگان به یادگار بماند.

مسئولان پای کار بیایند
حماسه مردم آمل آنقدر بزرگ بود که امام خمینی (ره) در آن زمان از آن تقدیر کرد. در همین رابطه سردار محمد شعبانی استاد دانشگاه امام حسین (ع) و فرمانده وقت سپاه آمل در سال ۶۰ درباره حماسه ماندگار ششم بهمن گفته: «حضرت امام راحل با آن‌همه عظمت به‌عنوان رهبر انقلاب از حماسه مردم شریف آمل تقدیر می‌کند و این نشان از عظمت این حماسه است.» وی با بیان اینکه منافقان تصور می‌کردند با تصرف آمل، جبه‌های قوی برای مقابله با انقلاب تشکیل خواهند داد، ادامه می‌دهد: «مردم وقتی متوجه حمله منافقان شدند به یاری سپاه آمدند و با ایثار و جان‌فشانی خود، آمل را به هزار سنگر تبدیل کردند.»

حالا آملی‌ها فقط موزه‌ای می‌خواهند که تمام آن خاطرات را برای همیشه حفظ کنند و کم کاری مسئولان در واگذاری یک زمین برای انجام این کار را نمی‌پذیرند. سردار عبدالله ملکی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با عنوان اینکه حماسه مردم آمل در تاریخ ثبت‌شده است، به مهر گفت: «از این حماسه مردمی فقط یک میدان هزار سنگر به یادگار مانده در حالی‌که مردم شهیدپرور و ولایی منطقه خواستار ایجاد موزه حماسه اسلامی و مشاهیر و جنگ جنگل هستند.» وی با بیان اینکه حماسه مردم دارای سابقه تاریخی و مذهبی آمل باید ثبت و ضبط و به نسل‌های مختلف منتقل شود، با انتقاد از کم‌کاری مسئولان در این بخش اظهار داشت: «به‌رغم آنکه زمین ایجاد موزه، تهیه شده و کلنگ‌زنی صورت گرفت، اما به نتیجه نرسیده است.» سردار ملکی، واقع‌شدن زمین موردنظر در حریم رودخانه را دلیل مخالفت با ساخت آن بیان کرد و عنوان کرد: «ساخت این موزه، آرزو و خواسته دیرینه مردم دیار هزار سنگر به شمار می‌رود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار