کد خبر: 991153
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۴
برای چندمین بار در یک ماه گذشته، موشک‌های سرگردان به سمت سفارت و پایگاه‌های امریکا در عراق شلیک شد و به گفته سخنگوی ائتلاف امریکایی، در جریان این حمله موشکی کسی کشته نشده است. این حملات موشکی در حالی انجام می‌شود که به‌رغم تصویب طرح پارلمان عراق برای خروج اشغالگران، امریکایی‌ها حاضر به خروج از این کشور نیستند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: هر اندازه که مقامات امریکا اصرار می‌کنند به حضور طولانی مدت خود در خاک عراق ادامه دهند، به همان اندازه عراق برای نیرو‌های امریکایی ناامن‌تر می‌شود. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بامداد یک‌شنبه، موشک‌هایی به سمت منطقه سبز بغداد شلیک شدند. موشک‌های شلیک شده به نزدیکی سفارت واشنگتن اصابت کردند. یک مقام نظامی امریکایی به خبرگزاری فرانسه گفت که این راکت‌ها به نزدیکی سفارت برخورد کرده و راکتی به سفارت اصابت نکرده است. این منبع نظامی امریکایی گزارش داد که آژیر‌های هشدار‌دهنده در سفارت به صدا درآمدند. خبرگزاری فرانسه مشخص نکرد که چند موشک شلیک شده و چه اهدافی را هدف قرار داده است. خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک منبع نظامی امریکایی، گزارش داد که پایگاه نظامی نیرو‌های ائتلاف به رهبری ایالات متحده در بغداد، در معرض یک حمله موشکی احتمالی قرار گرفت. سرهنگ مایلز کوگینز، سخنگوی ائتلاف گفت که کسی در نتیجه حملات موشکی به پایگاه ائتلاف در بغداد کشته نشده است. مایلز کوگینز در توئیتر نوشت: «این ائتلاف تأیید می‌کند که موشک‌های کوچک به پایگاهی در عراق که میزبان نیرو‌های عملیات خشم ناگسستنی در منطقه بین‌المللی است، حمله کردند». بالگرد‌های امریکایی نیز پس از این حملات به طور گسترده بر فراز منطقه سبز به پرواز درآمدند. شبکه السومریه با انتشار تصاویری، دیروز اعلام کرد که نیرو‌های امنیتی محل پرتاب این راکت‌ها به سوی منطقه سبز بغداد را یافتند. بر اساس این گزارش، راکت‌های مذکور از سکویی متحرک که روی یک موتورسیکلت نصب شده بوده، از یکی از مناطق بغداد به منطقه سبز شلیک شده است. هرچند مقامات واشنگتن همواره گروه‌های حشدالشعبی عراق را متهم به انجام اینگونه حملات می‌کنند، اما جواد الطلیباوی، از فرماندهان عصائب اهل الحق پیش‌تر اعلام کرده بود که هیچ کدام از گروه‌های حشدالشعبی ارتباطی با حملات راکتی به منطقه سبز بغداد ندارند و آن‌ها از زمان شهادت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، از فرماندهان مقاومت هیچ عملیات یا فعالیت نظامی نداشته‌اند. حدود سه هفته پیش نیز حمله راکتی به سفارت امریکا در بغداد صورت گرفت که در آن حمله چهار راکت شلیک شد که دست کم یکی از راکت‌ها به ساختمانی در داخل سفارت امریکا برخورد کرد. نمایندگان عراق ماه گذشته طرح خروج نیرو‌های خارجی از کشورشان را تصویب کردند و مقامات و مردم عراق هم خواهان خروج فوری اشغالگران شده‌اند، اما با این وجود، مقامات واشنگتن مدعی هستند که به دلیل افزایش ناامنی‌ها در عراق و حملات به پایگاه‌ها و سفارت‌شان، قصد خروج از عراق را ندارند. فرماندهان مقاومت عراق هشدار داده‌اند که در صورت عدم تمکین واشنگتن به تصمیم عراقی‌ها، برای بیرون راندن خارجی‌ها به زور متوسل خواهند شد.

ائتلاف گروه‌های شیعه
درحالی که برخی جریان‌های سیاسی عراق تلاش می‌کنند با کارشکنی در مسیر تشکیل دولت، به بی‌ثباتی در این کشور ادامه دهند، جریان‌های شیعه در پارلمان در جلسه‌ای گفته‌اند که به محمد توفیق علاوی به عنوان نخست‌وزیر جدید عراق رأی اعتماد خواهند داد. پایگاه خبری العربی الجدید روز یک شنبه به نقل از یک مذاکره‌کننده تیم علاوی گفت: «نخست‌وزیر بیش از نیمی از ترکیب کابینه را قطعی کرده و آن‌ها را به اختیار خود برگزیده و گروه‌های متعدد سیاسی هم با آن‌ها موافقند. اگرچه اعتراض‌هایی از سوی دیگر گروه‌ها مطرح است، زیرا این گروه‌ها هیچ نامزدی را برای وزرای کابینه معرفی نکردند و علاوی خودش نامزد‌ها را انتخاب کرد، از همین رو تأکید دارند که علیه کابینه رأی خواهند داد». این منبع از نشست احتمالی عصر امروز میان علاوی و تعدادی از رهبران گروه‌های سیاسی اصلی در بغداد خبر داد و گفت: «انتظار می‌رود توافق نهایی درباره ترکیب دولت و برنامه آن به دست آید و در نتیجه آن درخواستی برای برگزاری جلسه قریب‌الوقوع پارلمان مطرح شود». او با بیان اینکه گروه‌های متعدد شیعی در روز‌های گذشته برای دادن رأی اعتماد به علاوی به تفاهم رسیده‌اند، گفت: «حتی آن‌هایی که مخالف این قضیه بودند نظیر فراکسیون دولت قانون به رهبری نوری المالکی و فراکسیون النصر به رهبری حیدرالعبادی هم با یکدیگر متحد شده‌اند و حتی گروه‌های متعددی از اهل تسنن هم به جرگه گروه‌هایی پیوسته‌اند که به علاوی رأی اعتماد خواهند داد». این در شرایطی است که احزاب کرد در مسیر تشکیل دولت جدید کارشکنی می‌کنند. در همین راستا، حزب دموکرات کردستان عراق با تأکید بر این مسئله که سهم کرد‌ها از دولت جدید باید با توافق گروه‌های سیاسی منطقه کردستان مشخص شود، دولت جدید عراق را به عدم رأی اعتماد در پارلمان تهدید کرد. به گزارش پایگاه المعلومه، دیار برواری، نماینده حزب دموکرات کردستان با اشتباه توصیف کردن تشکیل دولت جدید عراق بدون توافق تمامی گروه‌های سیاسی کشور، گفت: «احزاب کردستان عراق ابزار فشار زیادی برای جلوگیری از دادن رأی اعتماد به دولت محمد توفیق علاوی دارند. باید به نظرات گروه‌های سیاسی کرد و سنی نیز اهمیت داد و نباید روند سیاسی کشور به نظر یکی از طرف‌های سیاسی محصور باشد. ما نیز بخشی از این کشور و نظام سیاسی جدید عراق به شمار می‌رویم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار