کد خبر: 991249
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۹
وقتی کلنگ احداث اورژانس هسته‌ای بوشهر به زمین خورد مسئولان اعلام کردند که تقریباً ۱۸ ماه بعد شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود. حالا بسیاری از فعالان این نیروگاه و از آن مهم‌تر ساکنان منطقه منتظر رسیدن تیرماه ۱۳۹۷ بودند تا در جشن افتتاح بیمارستان و اورژانس شرکت کنند، اما ...
سيداحمد هاشمی اشكا
سرويس ايران جوان آنلاين: ساخت نیروگاه اتمی در بوشهر را باید یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های بعد از انقلاب در نظر داشت. اتفاقی که تحولات زیادی در عرصه صنعت و پزشکی و تولید انرژی و تأمین بسیاری از نیاز‌های کشور با آن ممکن است. اما در کنار بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی کشور، نیاز به اورژانس هسته‌ای برای مواجهه و پیشگیری از حوادثی که احتمال وقوع آن‌ها وجود دارد، همیشه احساس می‌شود و سال‌هاست که در مورد ساخت این اورژانس قول‌ها و وعده‌هایی داده می‌شود، اما گویی داشتن آمادگی لازم در برابر اتفاقات غیر مترقبه در این نقطه حساس، برای برخی مسئولان حساسیتی ایجاد نکرده و هنوز تصمیمی درست برای نهایی کردن و راه‌اندازی اورژانس هسته‌ای بوشهر گرفته نشده است.

حدود سه سال پیش یعنی آبان ماه ۱۳۹۵ بود که خبر کلنگ‌زنی احداث پروژه بیمارستان و اورژانس هسته‌ای بوشهر منتشر شد.
در آن زمان دکتر زارع نژاد در جایگاه مشاور وزیر و رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت این خبر را اعلام و آن را پروژه مشترک وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی در بوشهر دانست.
وی گفت: «عملیات ساخت اورژانس هسته‌ای و عمومی بوشهر با ۸ هزار متر زیربنا آغاز شده و با اتمام ساخت این پروژه‌های بیمارستانی ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در بوشهر به دو برابر افزایش می‌یابد و تحولی در بهداشت و درمان و محرومیت‌زدایی در این استان رخ می‌هد.»

بازدید‌های بی‌اثر
وقتی کلنگ احداث اورژانس هسته‌ای بوشهر به زمین خورد مسئولان اعلام کردند که تقریباً ۱۸ ماه بعد شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود.
حالا بسیاری از فعالان این نیروگاه و از آن مهم‌تر ساکنان منطقه منتظر رسیدن تیرماه ۱۳۹۷ بودند تا در جشن افتتاح بیمارستان و اورژانس شرکت کنند. اما بعد از یک سال و نیم گفتند سازمان انرژی اتمی به تعهداتش عمل نکرده و منابع مالی نرسیده و بودجه تأمین نشده با تغییر مدیران نقشه ساخت هم تغییر کرده و در مجموع اجرای این پروژه روی زمین مانده است. البته فراموش نمی‌کنیم اوایل سال ۹۷ و زمانی که رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به بوشهر رفته بود را؛ و وقتی محمدباقر نوبخت برای بازدید از این پروژه‌ها در کنار ساختمان‌های نیمه‌کاره بیمارستان و اورژانس هسته‌ای قرار داشت، گفت: «در استان بوشهر تاکنون طرح‌های خوبی اجرا شده و چندین پروژه نیز در دست اجراست که امیدواریم در سریع‌ترین زمان ممکن شاهد بهره‌برداری از این طرح‌ها برای استفاده مردم باشیم.» در همان زمان سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هم در کنار معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه تاکنون ۹۰ میلیارد ریال برای ساخت این مرکز هزینه شده است، گفت: «اورژانس عمومی و هسته‌ای بوشهر با زیربنای ۸ هزار مترمربع در دست احداث است که در حال حاضر دارای ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی بوده و ۹۰ میلیارد ریال نیز برای این مرکز پرداخت شده است.»

بهره‌برداری منوط به تزریق اعتبار
از حرف‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نزدیک به دو سال می‌گذرد و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۷۵ درصد رسیده و آن طورکه مسئولانش می‌گویند احتمالاً تا پایان سال عملیات نازک‌کاری‌ها به پایان می‌رسد و خرید اقلامی، چون سیستم سرمایشی و وسایلی باقی می‌ماند.

جالب اینکه همین اقلام سرمایشی و گرمایشی که باید جزو سیستم‌های پیشرفته باشند هم نیاز به تأمین اعتبار دارد و اگر در خوشبینانه‌ترین حالت فکر کنیم تمام بودجه مورد نیاز آن تأمین شود باز هم تا اواسط سال بعد باید منتظر ماند تا شاید اورژانس هسته‌ای بوشهر آماده بهره‌برداری شود. اما شواهد و قرائن و صحبت‌های مسئولان استانی نشان می‌دهد که در رسیدن اعتبارات و به تبع آن، زمان افتتاح این پروژه باید شک کرد. بخصوص وقتی مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح‌های عمرانی علوم پزشکی بوشهر گفت: «در حال حاضر برای خرید تأسیسات زیرساختی اصلی بیمارستان نیازمند تأمین اعتبار هستیم که عمده این اقلام شامل پست برق، دیزل ژنراتور و سیستم سرمایشی است؛ امیدواریم با حمایت‌هایی که انجام می‌شود برای سال آینده بتوانیم اقدام خوبی انجام دهیم و اگر پولی به این پروژه تزریق نشود زمان بهره‌برداری نیز به تعویق خواهد افتاد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار