کد خبر: 991486
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۹
درخواست عربستان از فلسطینیان برای مذاکره با رژیم صهیونیستی و حل مشکلات!
پس از اعـلام آمـــادگـی تشکیلات خودگردان فلسطین برای مذاکره رودررو با رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی هم به طور آشکار وارد صحنه شده و از فلسطینی‌ها خواسته است مشکلات‌شان را با اسرائیلی‌ها حل کنند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: همزمان تل‌آویو قصد دارد پرواز مستقیم به ریاض برقرار کند که بخشی از روند عادی‌سازی به شمار می‌رود.

به گزارش «جوان»، در حالی که فلسطینی‌ها انتظار داشتند جهان عرب و به ویژه عربستان سعودی که خود را زعیم اعراب می‌داند، واکنش جدی به معامله قرن امریکا نشان دهند، سعودی‌ها ظاهراً این طرح امریکایی را پذیرفته‌اند و در تلاش هستند فلسطینی‌ها را نیز به پذیرش آن مجاب کنند. عربستان سعودی با هدف حل اختلاف خاورمیانه خواستار برگزاری مذاکرات مستقیم میان فلسطین و اسرائیل شد. به گزارش خبرگزاری روسیا الیوم، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان روز سه شنبه در سخنانی گفت: «اگر این مذاکرات آغاز شود بسیار خوب خواهد شد. به این وسیله می‌توان صلح را برقرار کرد». بن‌فرحان از طرح معامله قرن امریکا برای حل اختلاف خاورمیانه استقبال کرد و گفت: «به صورت اولیه از هرگونه تلاش برای دستیابی به صلح میان فلسطین و اسرائیل حمایت می‌کنیم، اما این خود فلسطینیان هستند که باید بگویند آیا این طرح می‌تواند زمینه‌ساز مذاکرات باشد یا خیر و در نهایت فلسطینیان خودشان باید تصمیم بگیرند که چه چیزی را می‌توانند قبول کنند و ما هم از آن‌ها حمایت خواهیم کرد». عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان هم روز شنبه در سخنانی که موضع رسمی این کشور به شمار می‌رود، به صراحت گفته بود: «این طرح از موارد خوبی برخوردار است و می‌تواند زمینه‌ساز مذاکره قرار گیرد.»

دلار‌های سعودی
عربستان سعودی و برخی رژیم‌های مرتجع عربی بلافاصله پس از رونمایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا از معامله قرن حمایت خود را از این طرح که یکجانبه منافع صهیونیست‌ها را درنظر گرفته است، اعلام کردند. گروه‌های مقاومت فلسطین بار‌ها هشدار داده‌اند که هر کشور عربی را که با معامله قرن همراهی کند نخواهند بخشید. درخواست ریاض از فلسطینی‌ها برای رفتن به دامان رژیم صهیونیستی، درحالی است که روز دو شنبه تشکیلات خودگردان فلسطین هم اعلام کرد که آماده است به طور مستقیم با تل‌آویو مذاکره کند. مقامات سعودی در سال‌های اخیر بار‌ها به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فشار آورده‌اند اختلافات با اسرائیل را حل کند و حتی ریاض تهدید کرده بود که در صورت مخالفت عباس با خواسته‌های عربستان، کمک‌های مالی به فلسطین را قطع خواهد کرد. پیش‌تر رسانه‌های امریکایی در گزارش‌هایی اعلام کرده بودند طرح دونالد ترامپ، درباره حل مناقشه فلسطین با چراغ سبز سعودی‌ها انجام شده است. یک مقام واشنگتن گفته بود که موضع‌گیری علنی عربستان درباره معامله قرن، با آنچه در محافل داخلی مطرح می‌شود، متفاوت است. عربستان همچنین در هفته‌های اخیر برخی کشور‌های عربی مثل سودان را متقاعد کرده است که در صورت موافقت با معامله قرن، کمک‌های مالی به این کشور انجام خواهد داد. سعودی‌ها در سال‌های اخیر با پرداخت مشتی دلار به کشور‌های ضعیف عربی توانسته‌اند سیاستمداران این کشور‌ها را با سیاست‌های منطقه‌ای خود همراه کنند و در مسئله فلسطین نیز این برنامه در دستور کار قرار گرفته است. چراغ سبز سعودی‌ها و دیگر رژیم‌های عربی، خنجر از پشت به آرمان قدس و فلسطین است. همراهی ریاض با سیاست‌های امریکا درباره فلسطین، در شرایطی است که حتی کشور‌های اروپایی هم با معامله قرن واشنگتن مخالفت کرده‌اند و این طرح را مقدمه‌ای برای تشدید تنش‌ها در سرزمین‌های اشغالی می‌دانند.

عادی‌سازی از مسیر هوایی
روند عادی‌سازی اعراب با رژیم صهیونیستی با سرعت بیشتری در حال اجراست و با حمایت علنی عربستان، امارات و بحرین از اجرای معامله قرن به نفع اسرائیل، صهیونیست‌ها بیش از هر زمان دیگری در مسیر همگرایی با اعراب گام بر می‌دارند. میکی زوهر، رئیس فراکسیون حزب لیکود در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) خبر داد که تل‌آویو قصد دارد برای ادای فریضه حج، برای مسلمانان حاضر در اراضی اشغالی فلسطین، پرواز مستقیم به سمت ریاض ترتیب دهد. شبکه روسیا الیوم، به نقل از زوهر گزارش داد که تلاش خواهد کرد مسلمانان حاضر در اراضی اشغالی فلسطین، بتوانند با پرواز‌های مستقیم، از تل‌آویو عازم عربستان شوند، نه از طریق اردن. وی تأکید کرد: «در این زمینه، پیشرفت‌هایی نیز حاصل شده است و این مسئله، با مداخله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر حل خواهد شد. این مسئول اسرائیلی ابراز امیدواری کرد که نتانیاهو شخصاً مسئولیت پیگیری این موضوع مهم را بر عهده گیرد تا هرگونه مانعی را از سر راه این مسئله بردارد. زوهر با این ادعا که حزب لیکود، مؤید آزادی عبادت و ادیان است، مدعی شد: «تلاش خواهم کرد با همکاری نتانیاهو، با مسئولان سعودی تماس برقرار کنم، زیرا نتانیاهو موفق شده است تماس‌های نزدیکی با سعودی داشته باشد». روزنامه یدیعوت آحارونوت، هم دیروز طی گزارشی نوشت پس از آنکه مجوز سفر اسرائیلی‎‌ها به عربستان سعودی از سوی وزیر داخلی اسرائیل صادر شد، الکس لوچن، مدیر یک وب‎سایت اسرائیلی به عنوان اولین گردشگر اسرائیلی سفری علنی و رسمی را به عربستان سعودی ترتیب داد. این گردشگر صهیونیستی خاطرنشان کرد: «پلیس عربستان سعودی هنگام بررسی مدارک خصوصی وی و پس از آنکه فهمید او از اسرائیل آمده است، با او خوشرفتاری کرده است که این موضوع خود مؤید گام‌های علنی سعودی‌ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.»

عربستان در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی انجام داده تا بتواند با حل اختلافات فلسطین و رژیم صهیونیستی، روند عادی‌سازی با تل‌آویو را از سر بگیرد و اکنون معامله قرن را فرصت خوبی برای پیشبرد این سیاست می‌بیند. با وجودی که عربستان و اسرائیل روابط دیپلماتیکی با یکدیگر ندارند، اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بار‌ها اعلام کرده که در پشت پرده همگرایی بین این رژیم و تعدادی از کشور‌های عربی وجود دارد. در سال‌های اخیر، مقامات بلندپایه سعودی و اماراتی در راستای عادی‌سازی روابط به تل‌آویو سفر و با مقامات صهیونیستی دیدار کرده‌اند. از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، سیاست نزدیکی اعراب و اسرائیل با جدیت دنبال شده است تا یک جبهه واحد علیه ایران در منطقه تشکیل دهند. اخیراً یکی از مقامات وزارت خارجه امریکا در سخنانی گفته بود که نزدیک کردن اعراب و اسرائیل یکی از اولویت‌های کاخ سفید است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار