کد خبر: 991880
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۸
سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: انتخابات ایران مانند همیشه مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. در حالی که شبکه‌هایی مانند بی‌بی‌سی، گفته‌اند که نتیجه انتخابات ایران احتمالاً مجلس نزدیک به اصولگرایان است، رسانه‌های دیگر، انتخابات را از زاویه رویارویی ایران با امریکا تحلیل کردند. آسوشیتدپرس با توجه به تشدید تحریم‌های امریکا علیه ایران، این رأی‌گیری را بسیار سرنوشت‌ساز خواند. سی‌ان‌ان در بخشی از گزارش خود موضوع انتخابات را به تنش‌های میان ایران و امریکا گره زد و نوشت که بعید به نظر می‌رسد این انتخابات تأثیری در تنش‌های میان تهران و واشنگتن داشته باشد. 
 
دولت امریکا روز پنج شنبه با تحریم به استقبال دموکراتیک‌ترین عمل سیاسی ایرانیان رفت. وزارت خزانه‌داری امریکا، آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و چهار عضو دیگر آن، شامل عباسعلی کدخدایی، سیامک ره‌پیک، محمدحسن صادقی‌مقدم و آیت‌الله محمد یزدی را تحریم کرد. دولت امریکا مدعی شده که تحریم‌های جدید را به دلیل حمایت از آنچه «برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه» نامیده، اعمال می‌کند.

سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به تحریم‌های امریکا گفت: «دولت، ملت و همه ارکان جمهوری اسلامی نه برای شما و نه تحریم‌های جنون‌آمیز و جبونانه شما کوچک‌ترین ارزشی قائل نیست و با صلابت به راه و آینده روشن خود ادامه خواهد داد.»
 
اولین انتخابات بعد از تحریم امریکا

بنگاه خبرپراکنی انگلیس، «بی‌بی‌سی»، با اشاره به اینکه انتخابات اولین انتخابات بعد از احیای تحریم‌های امریکا است، نوشت: احتمالاً نتیجه انتخابات، مجلسی نزدیک به اصولگرایان و وفادار به رهبر ایران باشد. این شبکه انگلیسی نوشت همزمان با اینکه مسئولان دولتی انتظار دارند مشارکت بالایی در این انتخابات رخ دهد که نشان‌دهنده حمایت از نظام و دولت باشد، مخالفان جمهوری اسلامی، اما از مردم خواستند رأی دادن را تحریم کنند.
بیشتر منابع خبری انتخابات دیروز را از زاویه رودررویی ایران و امریکا تحلیل کردند. الجزیره گزارش کرده که این نخستین انتخابات ایران در پی تشدید تحریم‌های امریکا علیه ایران است. رویترز هم نوشت: «انتخابات پارلمانی ایران روز جمعه، انتخاباتی است که انتظار نمی‌رود نتیجه آن بر روابط پرتنش ایران با امریکا تأثیر بگذارد.» اشاره این خبرگزاری به پیروزی احتمالی چهره‌هایی است که مخالف هرگونه مذاکره یا برقراری هرگونه رابطه با ایالات متحده امریکا هستند. آسوشیتدپرس با اشاره به آغاز رأی‌گیری نوشت با توجه به تشدید تحریم‌های امریکا علیه ایران، این رأی‌گیری بسیار سرنوشت‌ساز است.

خبرگزاری فرانسه نیز با انتشار تصاویری از انداختن رأی مقام معظم رهبری نوشت که این انتخابات اهمیت ویژه‌ای برای ایرانیان دارد. خبرگزاری رویترز در پایان نوشت: با افزایش فشار‌ها علیه ایران در سطح جهانی و همچنین مشکلات اقتصادی در داخل، انتخابات پارلمانی ایران یک همه‌پرسی درباره نحوه مدیریت بحران‌های سیاسی و اقتصادی رهبران ایران به شمار می‌رود. آسوشیتدپرس دیروز به صورت زنده، از حوزه‌های رأی‌گیری در مشهد مقدس تصویر پخش و گزارش کرد: از لحظات اولیه آغاز انتخابات مجلس ایران، صف طولانی در این حوزه تشکیل شده است و مردم برای رأی دادن باید انتظار زیادی بکشند. المیادین نیز مشارکت مردم در ساعات نخست أخذ رأی را «بالا» توصیف کرد و ملحم ریا در خصوص چرایی این حضور گفت، اولین دلیل این حضور، حس ملی مردم ایران است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار