کد خبر: 991881
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۶
عباس حاجی نجاری
مردم ایران روز گذشته در حالی در پای صندوق‌های رأی برای انتخاب نمایندگان خود برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حاضر شدند که طی ماه‌های اخیر بی‌نظیرترین جنگ روانی دشمنان بیرونی و توطئه‌های گروهک‌های ضد انقلاب و معاندان داخلی و کژرفتاری‌های طیفی از جریان‌های سیاسی وحتی مسئولان اجرایی را برای عدم حضور در پای صندوق‌های رأی تحمل کرده و از سوی دیگر عملکرد ضعیف منتخبان‌شان در انتخابات گذشته مجلس، ریاست جمهوری دوازدهم و شورای پنجم به ویژه در تهران، شبهه‌ای را در اذهان‌شان نسبت به نتیجه بخشی حضور در پای صندوق‌های رأی، ایجاد کرده بود.

انتخاب مجلس یازدهم در روز دوم اسفند ۹۸، اولین انتخابات پس از عملیاتی شدن جنگ همه‌جانبه دشمن علیه مردم ایران بود که با روی کار آوردن ترامپ به عنوان ریاست جمهوری امریکا آغاز شده بود. جنگی که به اذعان طراحان و مجریان آن سخت‌ترین وگسترده‌ترین فشار‌های اقتصادی وسیاسی درآن علیه مردم ایران طراحی وبه اجرا در آمده بود، تا با ایجاد تقابل میان مردم و نظام اسلامی، کشور را از درون با تهدید موجودیتی مواجه کرده و به تسلیم در برابر سلطه گران غربی و فروپاشی از درون برسانند. اما از آنجایی که دشمنان در این مسیر در ماه‌های گذشته توفیقی نداشته وبه اذعان مراکز اندیشه ورزی و سیستم‌های اطلاعاتی که آخرین آن گزارش سازمان سیا در هفته گذشته بود، مردم ایران توانسته بودند بر فشار حداکثری غالب آمده وعملاً ترامپ ومتحدانش را خلع سلاح کنند، با تشدید جنگ روانی در آستانه برگزاری انتخابات خط تحریم انتخابات را دنبال کرده و حتی ایجاد چالش امنیتی و دامن زدن به آشوب‌ها را به محور اصلی جنگ روانی خود تبدیل کرده بودند، مواضعی که متأسفانه مواضع برخی مسئولان وعملکرد جریان‌های داخلی زمین‌ساز آن بودند:

در این زمینه برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور ایران، پیشاپیش ومبتنی برمواضع مدعیان اصلاح‌طلبی و مسئولان اجرایی کشور، انتخابات دوم اسفند را «یک نمایش» نامید که برندگان و بازندگانش از پیش توسط روحانیون تعیین شده‌اند. وی روز جمعه ۲۵ بهمن با انتشار ویدئویی درباره انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی، خطاب به مردم ایران گفت: «رژیم می‌خواهد شما باور کنید که این انتخابات آزاد و عادلانه است، اما رأی‌گیری اصلی در خفا و مدت‌ها قبل از ۲۱ فوریه انجام شده است. روحانیون برندگان و بازندگان را پیش از آنکه رأی مردم به صندوق انداخته شود تعیین می‌کنند». مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا، نیز پیش از این، در پیامی با ادعای حمایت از مردم ایران گفته بود که رژیم مشغول دستکاری و تقلب در انتخابات پارلمانی است.

مبتنی براین سناریو حجم اصلی تبلیغات وجنگ روانی این رسانه‌ها به بازتاب بیانیه‌های گروهک‌های ضدانقلاب اختصاص یافت که درآن انتخابات دوم اسفند را تحریم کرده بودند واین در حالی بود که این گروهک‌ها هیچ‌گاه در انتخابات در ایران شرکت نکرده بودند. ایجاد ارعاب در مردم نسبت به شیوع ویروس کرونا، ادعای قرارگرفتن ایران در لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) در روز‌های آینده که به محور اصلی جنگ روانی بی بی سی تبدیل شده بود و تحریم پنج عضو شورای نگهبان ایران تنها یک روز پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی از جمله دیگر ابعاد تلاش دشمن برای تحت تأثیر قرار دادن انتخابات یازدهم مجلس بود.

برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه امریکا، روز پنج‌شنبه، اول اسفند در گفتگو با خبرنگاران مدعی شده بود: «انتخابات (مجلس) فردا فرمایشی است نتایجش از قبل در جای دیگری تعیین شده... و کسانی، چون احمد جنتی که هرگز با رأی مردم انتخاب نشده و دهه‌هاست که به رد صلاحیت نامزد‌ها می‌پردازد در این مسیر نقش محوری دارد.»

دومین عرصه‌ای که کاهش حضور مردم را با ادعای عدم دادن لیست هدف گرفته بود، نوع عمل طیفی از جریان اصلاحات است که با سیاه نمایی تاریخ انقلاب و رقیب هراسی در انتخابات گذشته توانسته بود قدرت را در قوه مجریه و شورای تهران به دست بگیرد، اما به دلیل ضعف و ناکارآمدی برای فرار از پاسخگویی، از ماه‌ها قبل با طرح موضوع ضرورت استعفای رئیس جمهور از ماه‌ها پیش آرامش روانی جامعه را هدف گرفته و در آستانه انتخابات نیز با جریان سازی نسبت به روند احراز صلاحیت نامزد‌های مجلس یازدهم توسط هیئت‌های اجرایی و شورای نگهبان عملاً بهانه اصلی را برای جنگ روانی دشمن برای خدشه در سلامت انتخابات ایجاد کرده بودند. تعدادقابل توجهی از عناصر این جریان که در فتنه‌های ۷۸ و ۸۸ نقش مؤثری داشته و در مراجع قضایی محکوم شده و یا به دلیل مواضع آشکار در عدم التزام به اصول و مبانی ارزش‌های دینی و انقلابی و یا انحرافات اقتصادی حتی در انتخابات گذشته ردصلاحیت شده بودند، در این انتخابات نیز با هدف بالابردن آمار ردصلاحیت‌ها ثبت نام کرده و پس از رد صلاحیت در هیئت‌های اجرایی و شورای نگهبان، زمینه را برای تشدید جنگ روانی دشمن با القای ضرورت حذف نظارت استصوابی و حتی درخواست از رئیس جمهور برای همه‌پرسی در مورد نظارت استصوابی ایجاد کردند، به گونه‌ای که رئیس جمهور متأثر از این فضا در سخنان خود در جمع استانداران در واژگانی که طرح آن در تاریخ انقلاب اسلامی از سوی یک رئیس جمهور سابقه ندارد، انتخابات روز دوم اسفندماه را فرمایشی نمایشی و انتصابات معرفی نمود. آقای روحانی اگرچه در سخنان بعدی تلاش کرد این مواضع را اصلاح کند، اما حزب اتحاد ملت ایران اسلامی (مشارکت سابق) در واکنش به این سخنان رئیس جمهور در نامه‌ای در خواست همه پرسی پیرامون نظارت استصوابی را نمود و آقای روحانی نیز در پی نوشت این نامه دستور داد، «لایحه‌ای برای اصلاح بخش نظارت با کمک جناب آقای دکتر رحمانی فضلی، سرکار خانم دکتر جنیدی و جناب آقای دکتر امیری حقوقی تهیه و ارائه شود.»

سومین عرصه مؤثر در این میدان عملکرد مجلس دهم است. اگرچه این مجلس در برخی از فراز‌ها مصوبات ارزشمندی را در مقابله با جنگ همه‌جانبه دشمن وحمایت از مقاومت فعال و... داشت ولی از آنجایی که طیفی از نمایندگان این مجلس عملکرد مناسبی را در دوران نمایندگی خود نداشته، به گونه‌ای که ده‌ها نفر از آن‌ها به دلیل مشکلات مالی و عدم التزام به اصول و مبانی اسلام وارزش‌های انقلابی توسط مراجع ذی صلاح رد صلاحیت شدند. این عملکرد در کنار عملکرد دولت و شورای تهران زمینه‌ساز این شبهه در اذهان بود که آیا انتخاب آن‌ها در سرنوشت‌شان مؤثر است؟

اما به رغم این گزاره‌ها و نکات دیگری که مجال و یا مصلحت پرداخت آن در این مقال نیست و در تمام انتخابات گذشته ایران سابقه ندارد، اما حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های رأی در مقایسه با انتخابات گذشته، نشان از بصیرت و درک مردم ایران واحساس تعلق آنان با نظام دارد، حضوری که البته روند تحولات ماه‌های اخیر در تجلیل ده‌ها میلیونی از سردار سلیمانی و عملیات قدرتمندانه نیروی هوافضای سپاه در عملیات علیه پایگاه عین الاسد در پاسخ به مطالبه مردم برای «انتقام سخت» از متجاوزان امریکایی ودیگر دستاورد‌های نظام نقش بسزایی دارد. این حضور لبیک به همان فراخوان رهبر معظم انقلاب بود که روز سه‌شنبه در دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی، حضور در انتخابات مجلس را وظیفه شرعی، ملی، انقلابی و حق مدنی آحاد مردم برشمردند و با اشاره به دو رکن مهم «حضور پرشور» و «انتخاب خوب» گفتند: انتخابات یک جهاد عمومی و نعمت و امتحان الهی است که اگر با حضور حداکثری مردم همراه شود، مایه آبروی نظام اسلامی و تقویت کشور و مصونیت بخش در برابر توطئه‌ها و زمینه‌ساز ایران قوی خواهد بود.

این حضور ونتیجه آن که امید است به شکل گیری مجلس انقلابی و کارآمد بینجامد، گام تاریخی مردم ایران و مقدمه‌ای برای شکست نهایی دشمن در جنگ همه جانبه و تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی خواهد بود
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۳
3
0
جناب نجاری تمام نوشته هایت یک دانه ارزن هم ارزش ندارد .
ناشناس
|
France
|
۰۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۵
0
1
بسیار عالی ....به این انتخابات وبه این رای دهندگان هموطن افتخار میکنم
پاینده انقلاب شکوهمند ایران اسلامی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار