کد خبر: 992560
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۹
واقعیت آن است که بحران اصلی جامعه ما این است که ما در جامعه به ویژه وسط چالش ها کم تر با آدم های آموزش دیده و حرفه ای به مفهوم واقعی کلمه روبرو هستیم. انتظار از کسانی که با اقبال عمومی در جامعه مواجه هستند از جمله سلبریتی ها این است که واکنش هایشان را به گونه ای مدیریت کنند که اگر باری از جامعه به ویژه در لحظه های بحرانی برنمی دارند باری به دوش جامعه نگذارند.
حسن فرامرزی
سرويس جامعه جوان آنلاين: یک: ویروس کرونا مثل هر پدیده یا بحرانی نیمه یا ور مثبتی هم دارد و مهم ترین وجه در این باره این است که ما را به ما نشان می دهد. اصولا این خاصیت هر تکان یا شوک بزرگی است که قابلیت ها و ظرفیت ها را به شکل واقعی آن بیرون می کشد و در برابر ما ظاهر می سازد. از جمله اتفاقاتی که در این چند روز به طور واضح در برابر ما قرار گرفته رفتارهای خام، عصبی و حتی غیر اخلاقی برخی از سلبریتی هاست. این روزها علاوه بر بازیگر معروفی که فرصت را غنیمت دانسته و با تبلیغ محصولی که ادعا شده می تواند ضد کرونا باشد به فکر کاسبی خود از ویروس فراگیر این روزها افتاده انتشار کلیپ هایی از چند بازیگر که متاسفانه عنان بریده و با لحنی به شدت عصبی و پرخاشگرایانه به این سو و آن سو لعن و نفرین می فرستادند قابل تامل بود.

دو: واقعیت آن است که بحران اصلی جامعه ما این است که ما در جامعه به ویژه وسط چالش ها کم تر با آدم های آموزش دیده و حرفه ای به مفهوم واقعی کلمه روبرو هستیم. انتظار از کسانی که با اقبال عمومی در جامعه مواجه هستند از جمله سلبریتی ها این است که واکنش هایشان را به گونه ای مدیریت کنند که اگر باری از جامعه به ویژه در لحظه های بحرانی برنمی دارند باری به دوش جامعه نگذارند. طبیعی است که امروز جامعه ایران به ویژه افراد آسیب پذیر جسمی و روانی در تنش عصبی و ذهنی فراگیری از ویروس کرونا هستند حتی اگر مسئولان و رسانه ها هم مدام بگویند که چیزی برای ترسیدن و وحشت زده شدن وجود دارد اما حتی تکرار همین "وحشت نکنید" ها هم می تواند به ایجاد وحشت بیانجامد بنابراین در چنین جوی انتظار از نخبه ها و بزرگان هنر و فرهنگ این سرزمین این است که رفتارهای خود را در جهت سلب آرامش جامعه به کار نگیرند.

سه: فرض کنید بازیگری به هر دلیل از شرایط اقتصادی دلخور است یا مدت هاست که با پیشنهاد در خور توجه و دندان گیری در حوزه سینما یا تلویزیون روبرو نیست بنابراین این بازیگر یا هنرپیشه در درون خود احساس رخوت و خشم می کند و مترصد فرصتی برای دیده شدن و برون ریختن این خشم و رخوتناکی است. متاسفانه این ناجوانمردانه ترین شکل تلافی است. من احساس می کنم که به هر دلیل اقبالی به من صورت نمی گیرد بنابراین خشم درونی خود را در لفافه اعتراض و همدردی و همدلی با افکار عمومی و مردم می پیچم در حالی که واقعیت چیز دیگری است و آن این که من عملا خواست ها و مطالبات مردمی و عمومی را به گروگان می گیرم تا آن پرخاش ها وخشم درونی ام را بیرون بریزم.

چهار: اگرچه ممکن است مدیریت بحران در کشور ما از جمله شیوه اطلاع رسانی و مقابله با چالش ها دچار کاستی هایی باشد اما مطالبه منطقی و اصولی با پرخاشگری، عصبیت و ارائه آمارهای غیر مستند بسیار متفاوت است. یک هنرمند یا نخبه ای که مسئولیت اجتماعی را به خوبی هضم کرده و می داند در بحبوحه یک چالش اجتماعی چه می کند به سادگی بازیچه احساسات و آمارهای غیر واقعی یا مطالباتی عصبیت محور نمی شود. نخبه هنری می داند هیچ اشکالی به درآمدزایی وارد نیست و مثل همه جای دنیا سلبریتی ها می توانند درآمد بالایی را کسب کنند اما اگر این نخبه به خوبی از عهده هضم مسئولیت اجتماعی برآمده باشد می داند که در یک موضوع ملی و جمعی، شیفت کردن از ویروس کرونا یعنی یک نقطه بحران زا و استرس آفرین به تبلیغ و درآمدزایی تا چه اندازه می تواند نابخردانه و ضد منافع ملی باشد.

پنج: یک نخبه هنری و فرهنگی بیش از هر چیز متوجه نیاز جامعه در بحران هاست. سلبریتی که رفتار خردورزانه دارد می داند اگر قرار بر تحلیل باشد تحلیلگران تخصصی و آکادمیک در حوزه رسانه، روانشناسی، جامعه شناسی، مردم شناسی و تخصص های دیگر می توانند تحلیل های بسیار دقیق تر و موشکافانه تری را ارائه کنند بنابراین در اکثر نقاط دنیا روال این گونه است که نخبگان، وارد حوزه های تخصصی یکدیگر نمی شوند بنابراین آن نخبه به این موضوع نگاه می کند که اکنون مسئولیت من در زمینه این بحران چیست. فی المثل اگر نخبه هنری از شهرت و محبوبیت بالایی در میان هوارادان و فن هایش برخوردار است می تواند از محل و محمل این محبوبیت، کمک های انسان دوستانه به نفع کنترل آسیب و بحران جمع آوری کند یا برنامه ای خیریه ترتیب دهد یا اجرایی داشته باشد که عواید آن صرف تامین نیازهای مالی مربوط به بحران پیش آمده شود . در واقع یک سلبریتی بیش از هر چیز به این فکر می کند که من اکنون چطور می توانم در خدمت مهار این بحران باشم؟ اگر این معیار را در نظر بگیریم در آن صورت احتمالا حق خواهیم داد که متاسفانه رفتار بسیاری از کسانی که خود را چهره های هنری می دانند استاندارد و در جهت منافع ملی نیست چون محتوای ارائه شده صرفا بر مدار عصبیت و پرخاش و نوعی جوزدگی و خودطرح کنی می چرخد و ناظر به گشودن گرهی واقعی از جامعه نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار