کد خبر: 992754
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۸
سازمان حمایت: فروش گوشت مخلوط گوسفندی بالاتر از ۹۰ هزار تومان تخلف است
سازمان تعزیرات از جمله نهاد‌هایی است که مسئولیت نظارت بر قیمت‌ها را دارد و خود این سازمان باید پیش از هر کسی اجازه ندهد که افراد سودجو و متخلف به ویژه در شرایطی که جامعه نیازمند همدلی و اتحاد است، دچار چنین مشکلاتی شود. عرضه گوشت در بازار بسیار فراوان است، به‌طوری‌که در چند ماه گذشته دامداران سطح کشور همواره گلایه کرده‌اند که دام‌ها روی دستشان مانده است...
سرویس اقتصادی جوان آنلاین:‌ از روز یک‌شنبه قیمت گوشت گوسفندی به یکباره ۳۰ هزار تومان افزایش یافت، اما روز گذشته قیمت با کاهش ۱۵ هزار تومانی مواجه شد و در مقابل قیمت مرغ گران شد. این نابسامانی بازار در حالی است که رئیس سازمان حمایت، فروش گوشت مخلوط گوسفندی را بیش از ۹۰ هزار تومان تخلف دانست و گفت: «بیش از نیاز بازار گوشت قرمز در سردخانه‌ها موجود است و با هشدار به دلال‌ها تأکید می‌کند که در صورت نیاز توزیع گوشت تنظیم بازاری را افزایش می‌دهیم.»

از یکی، دو روز گذشته قیمت گوشت گوسفندی و گوشت گوساله افزایش یافته بود، اما دیروز قیمت گوشت گوسفندی از قیمت خود حدود ۱۵ هزار تومان عقب‌نشینی کرد، به‌طوری‌که در میدان بهمن تهران، فروشندگان هر کیلوگرم گوشت گوسفندی را ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزار تومان عرضه می‌کردند و برای جذب مشتری، آلایش‌های گوسفند مانند جگر را به‌عنوان هدیه می‌دادند. علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی دلایلی را برای افزایش قیمت گوشت عنوان کرد که نخریدن آلایش گوسفند از سوی مردم به دلیل نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا شاید شاخص‌ترین آن باشد. البته وی مشکلات قرنطینه‌ای توسط سازمان دامپزشکی و محدودیت‌های قرنطینه‌ای را نیز عاملی برای بالا رفتن قیمت مطرح کرد.

یکی از خریداران عمده گوشت برای توزیع در فروشگاه‌ها که در میدان بهمن بود، به فارس گفت: «قیمت‌های گوشت گوسفندی از روز چهارشنبه نسبت به روز قبل آن ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان کاهش یافته است و برای آنکه خریداران را به خرید بیشتر تشویق کنند، آلایش گوسفند را هم بدون دریافت پول به خریداران گوشت می‌دهند.»

افزایش قیمت گوشت ربطی به محدودیت‌های قرنطینه‌ای نداشت
همچنین سیدبهمن حقی، مدیرکل امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور در‌این‌باره تصریح کرد: «دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فائو) وزارت جهادکشاورزی که محل اتصال نهاد‌های مرتبط با صدور مجوز حمل گوشت و قرنطینه است، تنها چند ساعت متوقف شد و این وقفه کوتاه نمی‌تواند باعث بالا رفتن قیمت گوشت شود.»
ظاهراً حس سودجویی در پشت داستان افزایش قیمت گوشت نهفته است، به‌طوری‌که شب گذشته هم سخنگوی تعزیرات اعلام کرد افرادی که می‌گویند افزایش قیمت گوشت به دلیل مسائل قرنطینه و صدور مجوز‌ها بوده از اساس اشتباه است و افزایش‌های بی‌دلیل قیمت در بازار هم تنها ریشه در سودجویی برخی افراد دارد، اما این مسئول که سخنگوی تعزیرات است، اشاره‌ای نکرد که چه نهادی باید برای مقابله با این افراد ورود کند.

سازمان تعزیرات از جمله نهاد‌هایی است که مسئولیت نظارت بر قیمت‌ها را دارد و خود این سازمان باید پیش از هر کسی اجازه ندهد که افراد سودجو و متخلف به ویژه در شرایطی که جامعه نیازمند همدلی و اتحاد است، دچار چنین مشکلاتی شود. عرضه گوشت در بازار بسیار فراوان است، به‌طوری‌که در چند ماه گذشته دامداران سطح کشور همواره گلایه کرده‌اند که دام‌ها روی دستشان مانده است. آن‌ها بیش از شش ماه است که به همه مسئولان ذیربط هشدار داده‌اند که اگر فکری برای مازاد دامداری‌ها نکنند، تولیدکنندگان متضرر خواهند شد. در چنین شرایطی چطور قیمت گوشت می‌تواند در بازار افزایش یابد، در‌حالی‌که پیش از این همه تولیدکنندگان و مسئولان اعلام کرده بودند که قیمت گوشت نزولی است و در ماه‌های آینده هم شاهد کاهش بیشتر قیمت خواهیم بود. مگر اینکه فرض کنیم ضعف مدیریت در بازار و عدم مبارزه با متخلفان و سودجویان عامل این افزایش قیمت شده است.

دام روی دست دامداران مانده و قیمت گوشت بیشتر می‌شود
به گفته دامداران قیمت دام زنده افزایش نداشته است، اما گوشت آن در بازار گران شده است. قیمت گوسفند زنده همچنان در محدوده ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رود و گرانی در بازار دست دلالان و سودجویان است که دولت باید فکری به حال آن‌ها کند.

اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی معتقد است: «در میدان بهمن تهران غرفه‌داران و به ویژه غرفه‌داران افغانستانی قیمت‌ها را بالا بردند. البته بالا بردن قیمت تنها محدود به میدان بهمن نیست؛ به دلیل نبود مدیریت و نظارت بر بازار سیستم دلالی از دامداری تا رسیدن به دست مصرف‌کننده چندین دست می‌چرخد.
مرتضی رضایی، معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی در گفتگو با فارس گفت: «دام از زمانی که از دامدار خریداری می‌شود تا به دست مصرف‌کننده برسد چهار تا پنج دلال را به خود می‌بیند و این‌ها اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها در بازار کاهش یابد. قیمت دام زنده معمولاً نسبتی با قیمت گوشت ویترین مغازه‌ها دارد؛ این نسبت معمولاً دو برابر قیمت دام زنده است، اما قیمت‌هایی که اکنون در بازار است خیلی بیشتر از این میزان می‌باشد.»

توزیع گوشت تنظیم بازاری افزایش می‌یابد
همچنین رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ضمن هشدار به دلال‌ها اظهار داشت: «گوشت مخلوط گوسفندی تاکنون با قیمت کیلویی ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان عرضه می‌شده که عرضه بیش از این قیمت مصداق تخلف است.» عباس تابش با بیان اینکه سازمان حمایت با فروش گوشت مخلوط گوسفندی فراتر از کیلویی ۹۰ هزار تومان حتماً برخورد خواهد کرد، از مسئولان وزارت جهادکشاورزی خواست ادله خود را برای تعیین قیمت دام زنده و گوشت قرمز ارائه کنند. وی افزود: «دیروز خبری مبنی بر افزایش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ منتشر شد که با پیگیری‌های ما مشخص شد یک تا دو کشتارگاه هزینه کشتار مرغ را افزایش داده‌اند که با برخورد لازم، قیمت گوشت مرغ به قیمت قبل بازگشت.»

تابش با اشاره به اینکه تا چند روز پیش از ناحیه کاهش قیمت دام زنده و گوشت قرمز در فشار بودیم، گفت: «امروز افرادی برای سودجویی خود، ویروس کرونا را عامل اختلال در حمل‌و‌نقل و آلایش دام عنوان و به افزایش قیمت اقدام کردند که لازم است اعلام کنم همکاران من در سطح بازار حضور دارند و با هرگونه حواشی در قیمت گوشت قرمز به بهانه ویروس کرونا برخورد شدید خواهند کرد.»
وی افزود: «آنقدر گوشت قرمز موجود داریم که اگر گوشت موجود در بازار کفاف ندهد و عده‌ای بخواهند سو استفاده کنند با عرضه ذخایر گوشت قرمز، بازار را اشباع خواهیم کرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار