کد خبر: 992789
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۱
ظاهراً امریکایی‌ها نمی‌توانند خوشحالی خود را از گسترش کرونا در کشور‌های «متخاصم» خود پوشیده نگه دارند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ویلبر راس، وزیر بازرگانی امریکا در اوج شیوع کرونا در چین گفته بود که این می‌تواند برای اقتصاد امریکا خوب باشد. ظاهراً این مأموریت حالا به یک رده پایین‌تر سپرده شده تا یک چهره شهره به ضد ایرانی بودن به نام «مارک دوبوویتز» از شیوع کرونا در ایران ابراز خوشحالی کند، خوشحالی که البته همزمان شد با موضع‌گیری فرصت‌طلبانه وزیر خارجه امریکا درباره ایران که بدون اشاره به سهم تحریم‌ها در شیوع کرونا در ایران، تهران را به پنهانکاری متهم کند. عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، خوشحالی امریکا از شیوع کرونا در ایران را «غیرانسانی و شرم‌آور» خوانده است.

مارک دوبوویتز، رئیس اندیشکده امریکایی دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) اولین چهره نیمه رسمی امریکا بود که افتخار خوشحالی از کرونا در ایران را به نام خود ثبت کرد. دوبوویتز دیروز با انتشار یک عکس که بسته شدن مرز‌های ایران با ترکیه را نشان می‌داد، با ابراز خرسندی از آن، در توئیتر خود نوشته است: «ویروس کرونا کاری کرده، که تحریم‌های اقتصادی امریکا نمی‌تواند؛ (کرونا) صادرات غیرنفتی ایران را قطع کرده است.» او فراتر از این پیام توئیتری خود، یک یادداشت شبکه بلومبرگ را هم پیوست کرده با عنوان «ویروس کرونا اقتصاد ایران را از بین می‌برد». دوبوویتز تحصیلات خود را در دانشگاه عبری اورشلیم گذرانده و مهم‌ترین لابی امریکایی حامی تحریم‌های ایران را ریاست می‌کند. سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران در واکنش به خوشحالی مارک دوبوویتز در حساب توئیتری خود نوشت: «خوشحالی از شیوع کرونا و ابراز خرسندی از دیدن رنج مردم واقعاً شرم‌آور و غیرانسانی است.» عراقچی نوشته: «حداقلش این است که مارک دوبوویتز فهمید که تحریم‌های اقتصادی امریکا تأثیر نداشته و تأثیر آن کمتر از کرونا بوده است.» ظاهراً امریکایی‌ها در برخورد با شیوع کرونا در ایران، همان روشی را در پیش گرفته‌اند که بعد از شیوع کرونا در چین دنبال کردند. ویلبر راس، وزیر بازرگانی امریکا ۱۱ بهمن‌ماه در اوج شیوع کرونا در چین گفته بود که شیوع این ویروس در چین می‌تواند برای اقتصاد امریکا خوب باشد: «فکر می‌کنم این امر به تسریع بازگشت شغل‌ها به امریکای شمالی کمک خواهد کرد.» هوا سخنگوی وزارت خارجه چین همان موقع در واکنش به موضع‌گیری امریکایی‌ها گفت: «واکنش و برخورد امریکا با شیوع ویروس کرونای جدید در چین بیش از حد شدید است و این کشور با اتخاذ تدابیر افراطی موارد اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی را نقض کرده است.»

سهم تحریم‌های امریکا
هنوز ساعتی از واکنش عراقچی به توئیت دوبوویتز نگذشته بود که مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا، رویکردی متفاوت در پیش گرفت و ایران را به پنهانکاری درباره شیوع کرونا متهم کرد. پمپئو ادعا کرده که اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد ایران، «جزئیات مهمی» درباره شیوع ویروس کرونا دارد، ولی حاضر به بیان آن‌ها نیست و پنهانکاری می‌کند. با این حال، وزیر خارجه امریکا این را نگفت که سهم تحریم‌های امریکا از شیوع کرونا در ایران چقدر است. «نیوزویک» دیروز در مقاله‌ای مدعی شده تحریم‌های اقتصادی امریکا باعث ایجاد مشکلات در تلاش ایران برای مقابله با این ویروس شده است. نیوزویک به نقل از یک مقام ایرانی که خواسته اشاره‌ای به نامش نشود نوشته در حال حاضر ایران قادر است نزدیک به ۹۵ تا ۹۷ درصد از نیاز‌های خودش را تولید کند. این مقام ایرانی می‌گوید: «شهروندان ایران، از جمله جوانان این کشور اخبار بین‌المللی را پیگیری کرده و می‌دانند که امریکا مسئول تحریم‌ها است.» به گفته او «یکی از اثرات جانبی رویکرد امریکا و اروپا به توافق هسته‌ای این بوده که به مردم ثابت شده که تعامل شکست خواهد خورد. پیامی که آن‌ها ارسال کرده‌اند این است که اگر شما با دنیای بیرون تعامل کنید متقابلاً نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد. این پیام بسیار بدی است.» از طرف دیگر روزنامه چینی ساوث‌چاینامورنینگ‌پست نوشته که شماری از کارشناسان بین‌المللی و چینی می‌گویند که اگر کرونا به شکلی وسیع در ایران شایع شود، مسئولیت اصلی آن برعهده امریکاست که این کشور را تحت سرسختانه‌ترین تحریم‌ها قرار داده است. روزنامه ساوث‌چاینا‌مورنینگ‌پست از هنگ‌کنگ در این باره به اظهارات گال لوفت، رئیس مؤسسه تحلیل‌های امنیتی گلوبال در واشنگتن اشاره کرده که امریکا را مسئول چنین شرایطی دانسته است. او خاطرنشان کرد که اگر ایران شیوع گسترده کرونا را تجربه کند، آن زمان امریکا با موج بزرگی از فشار‌های بین‌المللی برای برداشتن تحریم‌ها روبه‌رو خواهد شد. وی گفت که ایران نمی‌تواند به مواد و تجهیزات لازم دسترسی داشته باشد. از نیرو‌های کافی هم در بیمارستان‌ها برای مقابله با این ویروس برخوردار نیست و بیمارستان‌ها به‌شدت دچار فقر تجهیزات پزشکی هستند که علت آن هم تحریم‌های امریکاست. این کارشناسان تأکید کردند که امریکا باید تحریم‌ها را کاهش دهد. باید امکان برای چین و روسیه و دیگر کشور‌های دوست وجود داشته باشد تا کمک‌های لازم پزشکی و بهداشتی و فناوری تشخیص ویروس را در اختیار ایران قرار دهند.
برچسب ها: ویروس کرونا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار