کد خبر: 993166
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۵
امید به بهبود کیفیت جشنواره فیلم فجر از نگاه سینماگران
تعدادی از سینماگران برجسته کشور و برگزیدگان پیشین جشنواره فیلم فجر ضمن اعلام نظرات و خاطرات خود از جشنواره فیلم فجر به ارائه راهکار‌هایی برای بهبود وضعیت نامناسب فعلی این مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور که سال‌هاست با انتقاد جدی از سوی برخی کارشناسان، صاحبنظران و اهالی سینما روبه‌رو شده است پرداختند.
سرويس فرهنگ و هنر جوان آنلاين: به گزارش سینما پرس برخی سینماگران کشورمان با انتقاد از دوپاره شدن بخش‌های ملی و جهانی متذکر شدند: کاستی‌ها و کمبود‌های زیادی در جشنواره فجر به‌وجود آمده است. همچنین بی‌توجهی به مفاهیم ارزشی، تهی بودن جشنواره از آثار انقلابی، فقدان ریل‌گذاری اصولی، سیاست‌زدگی و اعمال سلیقه دبیران مختلف جشنواره فیلم فجر باعث شده تا ارج و قرب آن کمرنگ شود.

برخلاف گذشته، جشنواره باعث تفرقه اهالی سینما می‌شود!
حسین زندباف کارگردان و تدوینگر پیشکسوت سینمای ایران و برنده چهارسیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر در این‌باره گفت: جشنواره فیلم فجر نیاز به چارچوب و اصول و قاعده کلی دارد و تغییر دبیران و مدیران سینمایی نباید باعث تغییر در قواعد برگزاری جشنواره فیلم فجر شود؛ این اتفاق بسیار بد است که با تغییر دبیران و مدیران سینمایی اصول برگزاری جشنواره زیر سؤال می‌رود و هرکس بر اساس میل و سلیقه شخصی خود بخش‌های مختلفی به جشنواره حذف یا اضافه کرده یا تعداد فیلم‌ها را کاهش یا افزایش می‌دهد. این اتفاقات باعث می‌شود تا اعتبار جشنواره فجر زیر سؤال برود و من امیدوارم تدبیری فوری از سوی کارشناسان، مدیران و سیاستگذاران سینما برای برطرف شدن این معضل اندیشه شود. جشنواره فیلم فجر نسبت به سال‌های ابتدایی برگزاری‌اش تغییرات زیادی کرده است؛ به عنوان مثال جشنواره در دوران گذشته باعث ایجاد انگیزه و نشاط میان اهالی سینما می‌شد، اما در سال‌های اخیر برخلاف دوران ابتدایی برگزاری‌اش موجب تفرقه میان اهالی سینما شده که البته این اتفاق هم از کلیت جامعه نشئت می‌گیرد.

حرمت‌ها در سینما از بین رفته است!
جهانگیر میرشکاری صدابردار پیشکسوت سینمای ایران و برنده پنج سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر در این‌باره گفت: طی سال‌های اخیر جشنواره فجر ارج و قرب خود را از دست داده و به همین علت دیگر شوقی برای حضور در این رویداد ندارم؛ این جشنواره‌ای که ما امروزه شاهد آن هستیم هیچ نشانی از اعتبار جشنواره فجر در سال‌های ابتدایی برگزاری‌اش ندارد و علاوه بر سینماگران، حتی اشتیاق مردم هم برای حضور در این رویداد بسیار کمرنگ‌تر از گذشته شده است. یکی از دلایل افت جشنواره و به طور کل سینمای ایران فیلم‌های بسیار ضعیف و کپی شده از یکدیگرند که دیگر هیچ شوقی برای مخاطب باقی نمی‌گذارند.

آبنار: از انجمن منتقدان گلایه دارم!
از سویی دیگر پرویز آبنار صدابردار و صداگذار پیشکسوت سینما و برنده سه سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: در سال‌های اخیر لابی‌گری و جناح بندی‌های متعدد تأثیرات منفی زیادی روی جشنواره فیلم فجر گذاشته است به نحوی که هیچ یک از معیار‌هایی که سال‌ها قبل در جشنواره رعایت می‌شد در جشنواره‌های فعلی وجود ندارد و این اتفاق باعث شده تا جشنواره از حالت ایده‌آل فاصله بگیرد. جشنواره فجر مدت‌هاست بیشتر جنبه نمایشی به خود گرفته و در آن نوعی خودنمایی دیده می‌شود و این اتفاق بسیار بد و ناراحت کننده است.

هویت جشنواره مخدوش شده است
پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن در دو دوره جشنواره فیلم فجر گفت: برخی مسئولان سال‌هاست روی اهداف اصلی و ارزشمند جشنواره فیلم فجر پرده کشیده‌اند به نحوی که دیگر هیچ نشانی از آنچه باعث تولید و شکوفایی جشنواره شد در این رویداد مشاهده نمی‌شود و هویت این مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور دچار خدشه فراوان شده است. متأسفانه برخی افراد که عنوان هنرمند را با خود به یدک می‌کشند نیز دیگر به اصل سینما و هنر فکر نمی‌کنند و در ایام برگزاری جشنواره فقط به فکر این هستند که چه لباسی بپوشند و برای عکاس‌ها چطور فیگور بگیرند و چطور راه بروند تا در چشم باشند!

ضعف سینمای کودک
ابراهیم فروزش کارگردان سینما و برنده دو جایزه از دوره‌های ابتدایی جشنواره فیلم فجر درباره جشنواره عنوان کرد: بنده به‌رغم اینکه در سال‌های ابتدایی برگزاری جشنواره فیلم فجر چند دوره داور این رویداد بوده‌ام و فیلم‌هایم نیز در این جشنواره شرکت می‌کردند، به دلیل برخی مسائل پیش آمده در این رویداد، سال‌هاست در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا نمی‌کنم. فارغ از نگاه‌های سیاسی و جناحی و اتفاقاتی که در جشنواره می‌افتد مسئله شلوغی بیش از حد سینما‌های متعلق به جشنواره و هرج و مرج و بی‌نظمی باعث می‌شود تا عطای حضور در این رویداد را به لقایش ببخشم.

از پیش تعیین شدن جوایز جشنواره!
محسن روزبهانی طراح جلوه‌های ویژه میدانی و برنده ۱۰ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر نیز در این‌باره می‌گوید: مدیران و سیاستگذاران هیچ دغدغه‌ای برای رشد و اعتلای سینما و جشنواره فجر ندارند و بنده معتقدم سینما به طور کلی برای آقایان بی‌اهمیت شده و آن را به حال خود رها کرده‌اند و به همین دلیل هم ضمن اینکه وفور فیلم‌های سطحی در سینما بیداد می‌کند دیگر جشنواره فیلم فجر هم اعتبار اولیه‌اش را ندارد. یکی از بزرگ‌ترین معضلاتی که در جشنواره فیلم فجر شاهد آن هستیم این است که اهداف اولیه این جشنواره در آن مشهود نیست؛ این جشنواره که در ایام الله دهه فجر و برای پاسداشت فرهنگ و آرمان‌های انقلاب اسلامی در سینما متولد شده بود در سال‌های اخیر کمترین نشانی را از این اهداف دارد.

جشنواره‌ها باعث رشد سینما نمی‌شوند
ثریا قاسمی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون و برنده دو سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر برای فیلم‌های «مارال» و «ویلایی‌ها» نیز اینگونه درباره جشنواره فجر اظهارنظر می‌کند: سینما امروزه از مشکلات متعدد بسیاری رنج می‌برد و ما باید بدانیم که جشنواره‌ها هرگز باعث رشد سینما نمی‌شوند و با برگزاری این جشنواره‌های ریز و درشت نمی‌توان توقع رشد و اعتلای سینما را داشت. تمامی دلسوزان، مدیران و صاحبنظران سینمای کشور باید با همراهی هنرمندان دغدغه‌مند که نسبت به ارزش هنر و جایگاه سینما واقف هستند برای اینکه سینما از حالت انفعالی فعلی‌اش خارج شود فکر اصولی کنند و با رسیدن به یک راهکار درست و سالم سینما را به سمتی هدایت کنند که شایسته آن است.

کاستی‌ها و کمبود‌ها
علیرضا برازنده فیلمبردار مطرح سینمای کشور و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری از سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر همزمان با برگزاری سی‌وهشتمین دوره این رویداد سینمایی به سینماپرس گفت: گرفتن جایزه از جشنواره فیلم فجر تأثیری در روند کاری‌ام نداشت و من طبق روال قبل به کارم ادامه دادم؛ هرچند تشویق همیشه جذاب است و هر انسانی دوست دارد در هر حیطه‌ای فعالیت می‌کند مورد تشویق قرار بگیرد، اما این جایزه چیزی به من اضافه نکرد! من چند بار در جشنواره‌های سینمایی خارج از کشورمان شرکت کرده‌ام و وقتی جشنواره فیلم فجر را در مقام قیاس با آن رویداد‌ها قرار می‌دهم متوجه می‌شوم کاستی‌ها و کمبود‌های زیادی در جشنواره فجر وجود دارد که مدیران و متولیان فرهنگی و سینمایی باید در رفع این نقایص کوشا باشند.

جشنواره عاری از مفاهیم ارزشی است
محمدرضا شرف‌الدین تهیه‌کننده و طراح جلوه‌های ویژه باسابقه سینما و برنده سه سیمرغ بلورین از این رویداد، نیز معتقد است: جشنواره فیلم فجر که چند سال پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بنیان گذاشته شد هدفش توسعه فرهنگ انقلاب اسلامی و نهادینه کردن ارزش‌های فجر انقلاب در سینما بود، اما متأسفانه بعد از مدتی به بیراهه کشیده شد به نحوی که فضای کنونی جشنواره فیلم فجر، غیرانقلابی و عاری از مفاهیم ارزشی است. بنده معتقدم اگر برخی سرمنشأ‌ها عوض شوند و مدیران انقلابی، مدبر و متعهد جایگزین آن‌ها شوند می‌توان دوباره شاهد سینما و جشنواره‌ای انقلابی و ارزشی در کشور بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار