کد خبر: 993560
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۳
در حالی که آمار کرونایی‌های ایران به هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری از تولید آزمایشی دارو‌های ویروس کرونا در چند شرکت خبر داده است.
صادق پارسا
سرویس جامعه جوان آنلاین: بنا بر اخبار اعلام شده، تهران همچنان در صدر شهر‌هایی است که موارد جدید ابتلا به کرونا را دارند. از طرف دیگر، سخنگوی دولت هم که نشست خبری‌اش را به دلیل کرونا از طریق اسکایپ برگزار کرده، گفته است مدارس تا آخر هفته تعطیل هستند و سررسید وام‌ها هم به‌خاطر کرونا تا دو ماه به عقب می‌افتد. خبر خوش کرونایی دیگر هم این است که تا روزگذشته ۲۹۱ بیمار مبتلا به کرونا بهبود قطعی یافته‌اند. رئیس اداره مراقبت بیماری‌های وزارت بهداشت هم گفته است، به شرط همراهی مردم می‌شود کرونا را تا دو هفته دیگر زمینگیر کرد. موضوع دیگر اینکه وزیر بهداشت هم دومین نامه گلایه‌آمیزش را منتشر کرده است. سعید نمکی در نامه‌ای به وزیر صنعت ضمن گلایه از کمبود ماسک در مراکز بهداشتی گفته است: متأسفانه هنوز مشکل ماسک پابرجاست و با اطلاعات واصله شبکه در هم تنیده احتکار، ماسک را با قیمت ۱۰برابری می‌فروشند.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت از افزایش مبتلایان قطعی کووید - ۱۹ در ایران خبر داد و گفت: آخرین یافته‌های آزمایشگاهی در کل بالغ بر ۵۲۳ مورد جدید ابتلای قطعی به بیماری کووید - ۱۹ را نشان می‌دهد که متأسفانه از این موارد جدید ۱۲ نفر جان باخته‌اند. به گفته وی در مجموع تا کنون هزار و ۵۰۱ نفر ابتلای قطعی به ویروس کرونای جدید ثبت شده که متأسفانه ۶۶ نیز جان باخته‌اند.

وی همچنین تعداد بهبودیافتگان این بیماری ۲۹۱ تن اعلام کرد. در همین رابطه مدیر کل سازمان بهداشت جهانی ادعای مخفی‌کاری ایران در مورد کرونا را رد کرد. تدروس آدانوم گفته است ساز و کار‌های مستقل این نهاد ادعای دستکاری آمار کرونا در ایران را تأیید نمی‌کند.

رئیسی با اشاره به افزایش آزمایشگاه‌های کشوری تشخیص کروناویروس گفت: از سه آزمایشگاه در سطح تهران امروز به ۲۲ آزمایشگاه در سراسر کشور رسیده‌ایم که سبب شده آمارهایمان به روز باشد. اکنون آزمایشگاه انستیتو پاستور این قابلیت را دارد که روزانه هزار و ۲۰۰ تست انجام دهد و خوشبختانه در به‌روزرسانی انجام تست موقعیت مناسبی داریم. معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه گاهی آمار متناقضی از استان‌ها بیان می‌شود، اظهار کرد: با راه‌اندازی آزمایشگاه‌هایی در سراسر کشور تست غربالگری انجام می‌شود؛ در صورتی که تست غربالگری به همراه علائم بیماری مثبت باشد، فرد به عنوان بیمار مثبت تلقی شده و درمان آغاز می‌شود، اما برای قطعی‌شدن جواب آزمایش، این آزمایش‌ها به تهران ارسال و آمار قطعی اعلام می‌شود.

۷۰ درصد مراجعان فقط ترس و وحشت دارند
وی با تأکید بر پرهیز از عبور و مرور غیرضروری در سطح شهر‌ها تصریح کرد: ۷۰درصد مراجعان به بیمارستان‌ها به دلیل ترس و وحشت ایجادشده از بیماری به بیمارستان مراجعه می‌کنند. این در حالی است که حتی اگر فرد به کرونا مبتلا باشد تا ۸۰درصد نیاز به بستری در بیمارستان ندارد و با استراحت و درمان در منزل بیماری کنترل خواهد شد. آنچه نگران‌کننده است عدم پیروی از قوانین بهداشتی است.

براساس اعلام وزارت بهداشت، مطابق آخرین آمار رسمی در استان تهران ۲۲۵ مورد جدید، قم ۶۲ مورد، گیلان ۵۳ مورد، اصفهان ۲۳ مورد، مرکزی ۱۸ مورد، قزوین ۱۸ مورد، خراسان رضوی شش مورد، فارس هشت مورد، کرمانشاه یک مورد، مازندران ۱۲ مورد، البرز ۱۰مورد، هرمزگان هفت مورد، خوزستان ۱۲ مورد، سیستان و بلوچستان یک مورد، آذربایجان غربی چهار مورد، ایلام دو مورد، خراسان جنوبی سه مورد، کرمان دو مورد و یزد یک مورد جدید قطعی ابتلا به کووید - ۱۹ ثبت و گزارش شده است.

علی ربیعی در نشست خبری این هفته سخنگوی دولت که به دلیل پیشگیری از شیوع احتمالی ویروس کرونا به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: کرونا بدون شک مسئله اول کشور و دولت است. این موضوع تمام دنیا را درگیر کرده و این ویروس در اقصی نقاط دنیا قربانیانی گرفته است؛ کرونا مثل سارس و ایدز یک تهدید جهانی است و بیش از ۶۰ کشور در دنیا درگیر آن هستند. ایران یکی از شفاف‌ترین‌ها بوده و از همه ظرفیت‌هایش استفاده کرده است، برخلاف برخی کشور‌ها که مصلحت‌اندیشی کردند.

وی خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران بدون هرگونه ملاحظه و حاشیه به صورت شفاف اطلاع‌رسانی کرده و می‌کند.

سررسید وام‌ها ۲ ماه عقب می‌افتد
وی افزود: برای کاهش فشار بر مردم مقرر شد، سررسید وام‌های مرتبط با کسب و کار‌ها و برخی دیگر از وام‌ها، دو ماه به عقب بیفتد. این مسئله فردا در شورای عالی پول و اعتبار مطرح و تصمیم‌گیری می‌شود و آقای همتی رئیس بانک مرکزی اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام می‌دهد. سخنگوی دولت با اعلام اینکه مقرر شد برای استمهال بدهی‌های مالیاتی تسهیلاتی ارائه شود، ادامه داد: اگر لازم بود در جلسه سران قوا مطرح می‌شود. هرچند فکر می‌کنیم اختیارات لازم در دست دولت هست و تا آخر هفته در این باره تصمیم‌گیری می‌شود.

ربیعی با بیان اینکه در دولت مقرر شده درباره تشکیل مجامع شرکت‌های بورسی و حل مشکلات بیمه‌ای تا آخر هفته تصمیمات حمایتی از سوی دولت اتخاذ شود، گفت: از جمله مسائل دیگر مطرح شده هزینه درمان بیماری برای مردم بود که مقرر شد، بیمه سلامت متوقف نشود و در این خصوص هم به مردم خصوصاً طبقات آسیب‌پذیر فشاری وارد نخواهد شد.

سخنگوی دولت با اشاره به رفع ممنوعیت واردات و لغو سود بازرگانی برای کالا‌های مرتبط با کرونا تأکید کرد: اعمال محدودیت صادرات در این رابطه به وزارت صمت واگذار شد. وزارتخانه‌های صمت و بهداشت گزارش دادند که برای رفع کمبود اقلام بهداشتی ۱۰۷ کارگاه جدید راه‌اندازی و تغییر کاربری برای تولید مواد ضدعفونی ساده داده شده است.

وی ادامه داد: همچنین طبق گزارشی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه داد، تولید ماسک‌های نانو n۹۵ مخصوص پرسنل بیمارستانی نیز تا پایان هفته به روزی ۳۰۰ هزار عدد خواهد رسید و تمامی دستگاه‌های تولید این ماسک‌ها در داخل کشور است. ربیعی با بیان اینکه تمام موارد یادشده به غیر از ظرفیت تولیدات وزارت دفاع است، اظهار کرد: از جمله مهم‌ترین تولیدات وزارت دفاع تولید کیت تشخیص بیماری بوده که از سوی متخصصان آن مجموعه انجام شده است و در همین زمینه دولت برای توسعه و تولید کیت‌های تشخیص با پنج شرکت دانش‌بنیان در حال انعقاد قرارداد است.

تعطیلی مدارس تا پایان هفته
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره تعطیلی مدارس گفت: مطابق تماس‌هایی که داشتم مدارس تا آخر این هفته تعطیل خواهد بود و در صورت لزوم پنج‌شنبه یا جمعه صبح در جلسه تصمیم‌گیری خواهیم کرد. من از طرف دولت از سازمان صدا‌و‌سیما سپاسگزاری می‌کنم که برای آموزش از راه دور تدابیری آغاز کردند.

ربیعی گفت: سازمان‌هلال‌احمر سازمان‌های مردم نهاد را فعال کرد. به صورت مشخص و بهداشتی مددکاری اجتماعی خود را آغاز کرده‌اند. از سازمان بهداشت جهانی خواسته‌ایم دانش خود را در اختیار ما بگذارد؛ کمک سایر کشور‌ها را هم می‌پذیریم. محموله‌هایی هم آمده و از کمک همه کشور‌ها به جز دو کشوری که صداقت ندارند مثل رژیم غاصب استقبال می‌کنیم. کرونا مسئله جهانی است ما هم در شرایط بحران در کنار سایر کشور‌ها قرار داشتیم.

تولید آزمایشی داروی کرونا
در همین رابطه دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری از تولید چند دارو و کیت تشخیص سریع بیماری کرونا ویروس از سوی چند شرکت دانش‌بنیان خبر داد و گفت: در حال حاضر این محصولات در فاز تحقیقاتی و آزمایشگاهی است و در صورت اخذ مجوز از کمیته اخلاق و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت وارد فاز تولید می‌شود. مصطفی قانعی با اشاره به تولید واکسن کرونا ویروس گفت: کسی که موفق به ساخت واکسن این ویروس شود، قادر است بر ویروس‌های سارس و مرس نیز غلبه کند، ضمن آنکه قادر به ساخت واکسن‌های برونشیت طیور نیز خواهد شد چراکه شیوع این بیماری در طیور ناشی از کرونا ویروس است.

کنترل کرونا تا دو هفته دیگر، به یک شرط!
در همین زمینه، رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفته است: اگر بهداشت فردی را درست رعایت کنیم ظرف دو تا سه هفته آینده می‌توانیم بیماری کرونا را کنترل کنیم.

حسین عرفانی با اشاره به اینکه شاید در دو هفته آینده با افزایش موارد بیماری روبه‌رو شویم، گفت: ویروس کرونا قدرت سرایت و انتشار زیادی دارد، به طوری که دو تا سه نفر را می‌تواند مبتلا کند، بنابراین راه انتقال آن از طریق تنفس و تماس دست با سطوح آلوده است. وی با بیان اینکه اگر بهداشت فردی را تبدیل به رفتار همگانی کنیم، می‌توانیم ظرف دو تا سه هفته آینده بیماری را تا حدودی کنترل کنیم، ادامه داد: ساختار نظام سلامت کشور به زعم اعتراف دوست و دشمن در جهان زبانزد است؛ بنابراین آمادگی لازم در نظام بهداشت و درمان کشور برای مقابله با ویروس کرونا از قبل پیش‌بینی شده بود. عرفانی با اشاره به اینکه تنها ۲۰درصد از مبتلایان دچار بیماری شدید می‌شوند، افزود: این‌ها همان کسانی هستند که باید در بیمارستان بستری شوند، بنابراین همکاران ما باید مراقب باشند تا با عنوان عفونت بیمارستانی درگیر نشوند.

وی با بیان اینکه ۸۰درصد مردم با عفونت حاد تنفسی خفیف ممکن است روبه‌رو شوند، ادامه داد: این عده با رعایت بهداشت فردی، استراحت در منزل، رعایت نکات بهداشتی و مصرف مایعات می‌توانند درمان شوند؛ بیماران باید فاصله یک‌متری خود را با دیگران حفظ کنند و استفاده از ماسک برای افرادی که بیمار هستند ضروری است و باید از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری کنند.

عرفانی با اشاره به اینکه روی سطوح قطرات تنفسی تا ۹ روز باقی می‌ماند، اظهارداشت: در صورتی که مردم با این سطوح آلوده تماس داشته باشند بیماری به آن‌ها منتقل می‌شود، بنابراین به مردم تأکید می‌کنیم از تماس دستان‌شان با مخاط بینی، چشم و دهان خود خودداری کنند.
 
رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اگر بهداشت فردی را درست رعایت کنیم، سناریو کنترل بیماری ظرف سه هفته آینده اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: آنچه در انتشار بیماری نقش دارد، افراد آلوده‌ای هستند که باید تحت مراقبت قرار گیرند.

دومین نامه گلایه‌آمیز وزیر بهداشت
دو روز پیش وزیر بهداشت نامه گلایه‌آمیزی خطاب به رئیس شورای عالی امنیت ملی نوشته بود و در آن از تدابیر موجود گلایه کرده که این نامه با پاسخ دادستان کل کشور مواجه شد! اما روزگذشته، وزیر بهداشت دومین نامه گلایه‌آمیز کرونایی‌اش را هم منتشر کرد. سعید نمکی خطاب به رضا رحمانی وزیر صنعت ضمن گلایه از کمبود ماسک در مراکز بهداشتی اعلام کرد: «به رغم جلسات مکرر همکاران اینجانب در آن وزارتخانه متأسفانه هنوز مشکل ماسک پابرجاست و با اطلاعات واصله شبکه در هم‌تنیده احتکار ماسک در شرایطی که همکاران جان بر کف اینجانب زندگی‌شان را شبانه‌روز فدای مردم می‌کنند و مردم در خطر ابتلا به بیماری قرار دارند، محصولات خود را احتکار و با واسطه با قیمت ۱۰ برابری به دلالان معرفی می‌کنند.» این اظهارات در حالی است که دادستان کل کشور هم در جواب نامه اول وزیر بهداشت تأکید کرده بود که محتکران اقلام بهداشتی در شرایط فعلی مفسد‌فی‌الارض به شمار می‌روند.

نمکی: این شیوه بوروکراتیک مشکلی از مملکت حل نمی‌کند!
وزیر بهداشت در بخش دیگری از نامه‌اش خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است: از هفته پیش تاکنون طبق اظهارنظر مدیران وزارت بهداشت حداکثر یک میلیون ماسک تحویل شده که با شعار فریبنده روزی چند میلیون تولید و متأسفانه انتقال این عوام فریبی به مردم، اینجانب و همکارانم به شدت مورد شماتت و تحت فشار قرار گرفته‌ایم. به نظر اینجانب این شیوه برخورد و پیگیری بوروکراتیک مشکلی از مملکت حل نخواهد کرد و آبروی نظام و سلامتی مردم به شدت زیرسؤال خواهد رفت. لازم است مقامات امنیتی، قضایی و انتظامی کشور نه تنها در گرفتن تعدادی ماسک از انبار‌های متفرقه بلکه با در دست گرفتن کارخانه‌های تولیدی و منصوب کردن مدیر دولتی مستقل سریعاً این مشکل را حل کنند. بی‌تردید مدیریت شرایط پیچیده کنونی شیوه‌ای متفاوت می‌طلبد که در ساز و کار‌های موجود و جلسات بی‌حاصل دستاوردی نصیب کشور، مردم درمانده در بیماری و همکاران بی‌پناه اینجانب در بیمارستان‌های آلوده نخواهد شد.

وزارت اطلاعات مأمور پیگیری نامه نمکی
گفتنی است درخصوص نامه اول وزیر بهداشت، رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: رئیس‌جمهور نامه ارسالی از سوی وزیر بهداشت درمورد تخلفات صورت‌گرفته درمورد اقلام بهداشتی برای محافظت در مقابل کرونا را برای پیگیری به وزارت اطلاعات ارجاع و دستور دادند که این موضوع در اسرع وقت پیگیری شود. واعظی با تأکید بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌عنوان رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا اضافه کرد: دولت تا زمان رفع این بحران با تمام توان کنار مردم و وزیر بهداشت و درمان خواهد بود و از هرگونه مساعدت و همکاری در این زمینه دریغ نخواهد کرد.

وزارت صمت آمار حواله‌های ماسک را در اختیار دارد
گلایه وزیر بهداشت از احتکار اقلام بهداشتی در حالی است که رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با اعلام اینکه بازرسان وزارت صمت آمار حواله‌های ماسک را در اختیار داشته و در بازرسی‌های خود نحوه توزیع آن‌ها بررسی می‌کند، اعلام کرد: طی چند روز آینده مشکل تأمین ماسک مورد نیاز به طور حتم برطرف خواهد شد. عباس تابش در گفتگو با تسنیم، با اشاره به اینکه شبکه تأمین کالا‌های بهداشتی و سلامت‌محور با وزارت صمت است، اظهار داشت: با نظارت‌های انجام شده در تمام مبادی توزیع محصولات بهداشتی توسط کارخانجات بازرسی‌ها انجام و تمام اطلاعات تولید دریافت شده است، به نحوی که آن‌ها نمی‌توانند محصولات بهداشتی ضدعفونی‌کننده را بدون هماهنگی با وزارت بهداشت توزیع کنند.

وی با اعلام اینکه در بخش ماسک نیز حواله‌ها از سوی هیئت تجهیزات و ملزومات پزشکی بین مراکز لازم توزیع خواهد شد، گفت: تمامی تولیدکنندگان ماسک موظف هستند تا اطلاع ثانوی نسبت به فروش و تحویل فوری و روزانه (صددرصد) ظرفیت تولید ماسک از قبیل تمامی مدل‌ها نظیر فیلتر دار و بدون فیلتر و کش‌دار و بند دار به هیئت امنای ارزی تجهیزات پزشکی و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت اقدام کنند. معاون وزیر صنعت اضافه کرد: قرار است تا اطلاع ثانوی اقلام مذکور صرفاً از طریق هیئت امنای ارزی توزیع شود به نحوی که هرگونه توزیع، فروش و عرضه اقلام مذکور به مراکز درمانی و هر یک از عوامل توزیع و ... ممنوع است. تابش با اعلام اینکه بازرسان وزارت صنعت آمار این حواله‌ها را در اختیار داشته و در بازرسی‌های خود نحوه توزیع آن‌ها را بررسی خواهند کرد، گفت: طی چند روز آینده مشکل تأمین ماسک مورد نیاز به طور حتم برطرف و مدیریت لازم در توزیع محصولات بهداشتی اعمال خواهد شد. معاون وزیر صنعت تصریح کرد: واحد‌های تولیدی در رباط کریم، کرج و قزوین سه شیفته مشغول تولید هستند و مردم در روز‌های آینده نگران تأمین محلول‌های بهداشتی و ماسک نباشند.

ضرب‌الاجل ۷۲ ساعته به صاحبان محموله‌های بهداشتی
در همین رابطه قائم مقام وزیر صنعت از ارائه ضرب‌الاجل ۷۲ساعته به صاحبان محموله‌های صادراتی ژل و الکل برای ترخیص و توزیع در داخل خبر داد و گفت: توزیع این اقلام باید در چارچوب ضوابط وزارت بهداشت صورت گیرد. حسین مدرس خیابانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفته است: براساس هماهنگی‌های صورت گرفته با گمرک جمهوری اسلامی ایران، تمامی محموله‌های صادراتی ژل و الکل که در گمرکات کشور موجود هستند باید حداکثر ظرف ۷۲ ساعت آینده از گمرک ترخیص شده و در چارچوب ضوابط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، توزیع شوند؛ در غیر این صورت این محموله‌ها ضبط و در اختیار دولت قرار می‌گیرند. قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: عدم ترخیص محموله‌های صادراتی ماسک، ژل و الکل از گمرکات به منزله احتکار و امتناع از عرضه تلقی شده و باید به درون کشور برگشت داده شود.

پلیس علیه محتکران سلامت
مأموران پلیس پایتخت در عملیات‌های جداگانه علیه محتکران سلامت جامعه، یک داروخانه متخلف را پلمب و مقدار زیادی ماسک‌و ژل‌های ضدعفونی کشف کردند.

در اولین عملیات مأموران کلانتری ۱۴۸ انقلاب یک داروخانه متخلف را پلمب کردند. سرهنگ پیمان لطیفی، رئیس کلانتری انقلاب گفت: مأموران بعد از اطلاع از فروش محلول‌های ضدعفونی کننده غیرمجاز در یکی از داروخانه‌ها در محل حاضر شدند و تعداد زیادی بطری مواد ضدعفونی کننده غیرمجاز را کشف و محل را به دستور قضایی پلمب کردند. در جریان عملیاتی دیگر مأموران پلیس ۷‌هزار و ۵۰۰‌ژل ضدعفونی کننده غیرمجاز در انباری در محدوده نبرد کشف و دو متهم را بازداشت کردند. سرهنگ محمد جلینی، سرکلانتر ششم پلیس پیشگیری پایتخت گفت مأموران کلانتری ۱۳۲‌نبرد بعد از اطلاع از ماجرا متهمان را بازداشت و کالا‌های احتکار شده را ضبط و به اداره بهداشت ارجاع کردند.

کشف ۱۸۰ هزار انواع ماسک
در جریان عملیاتی دیگر ۱۸۰‌هزار انواع ماسک احتکار شده از پارکینگ خانه‌ای در مرکز پایتخت کشف شد.

سرهنگ هادی زمانیان، رئیس کلانتری ۱۱۱‌هفت‌چنار گفت: مأموران این کلانتری با دریافت گزارش مردمی در محل حاضر شدند و متهم را بازداشت و ۱۸۰‌هزار انواع ماسک فیلتردار و ساده از پارکینگ ساختمان کشف کردند. مأموران پلیس تهران همچنین در عملیاتی دیگر که از سوی پایگاه هشتم پلیس امنیت رقم خورد بیش از ۱۳‌هزار ماسک در انباری در حوالی بزرگراه نواب صفوی کشف کردند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علی
|
United States
|
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
0
0
وزارت بهداشت و درمان را آگاه کنید.
دو محموله ارسالی آلمان و فرانسه را چک کنند که آلوده به ویروسهای خطرناکتری نباشند. مثل خون های قبلی که آلوده به ایدز بودند که فرانسه به ایران داده بود .
شما که صاحب رسانه هستید با وزیر بهداشت همین الان تماس بگیرید.
دو سال دیگه نگویند محموله آلمان و فرانسه برای کنترل کرونا حاوی ویروس و اپیدمی.... بود
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار