کد خبر: 993937
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۱
زهرا محمدی

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: مسئولان محترم ید طولایی در غافلگیر شدن دارند. از بروز سیل و زلزله گرفته تا انتشار ویروس کرونا. بله این بار هم مسئولان غافلگیر شدند و پس از انتشار این ویروس در پایتخت و سراسر کشور به یاد کارخانجات تعطیل شده و خاک‌خورده تولید ماسک و مواد ضد عفونی‌کننده افتادند. دی ماه امسال بود که کشور چین با انتشار این ویروس مواجه شد. همه کشور‌ها دقیقه به دقیقه اوضاع و احوال چین را در تمام بخش‌های اقتصادی و اجتماعی رصد می‌کردند. ایران نیز مانند سایر کشور‌ها این چالش‌ها را آسیب‌شناسی و بررسی می‌کرد، اما طی دو ماه گذشته، تدبیری برای راه‌اندازی کارخانجات خاک‌خورده تولید مواد ضدعفونی‌کننده یا ماسک نیندیشید. حتی جلسه‌ای با تولیدکنندگان این کالا‌ها برگزار نکرد تا برآوردی از میزان تولید و موجودی انبار‌ها داشته باشد. در مقابل، دلالان و واسطه‌ها از دی‌ماه تاکنون با خرید انواع ماسک و مواد بهداشتی با قیمت ارزان و دپوی آن‌ها برای روز مبادا در دو هفته اخیر سود سرشاری بردند.


نتیجه عملکرد ضعیف مسئولان در مواجهه با این ویروس آن شد که مردم در تهیه اقلام مورد نیاز بهداشتی دچار مشکل شوند و ماسک و مواد ضد‌عفونی‌کننده از مترو و میوه‌فروشی‌های سطح شهر سر درآورد. مسئولان نیز به جای اینکه در دو ماه گذشته به فکر چاره‌جویی باشند با دستپاچگی اطلاع‌رسانی کردند و به کشف و ضبط انبار‌های احتکاری این اقلام پرداختند. البته وزارت صنعت با کمک رسانه ملی روزانه آمار‌هایی از افزایش تولید ماسک و الکل طبی و سه شیفته شدن کارخانجات به مردم ارائه می‌داد که واقعاً این گزارش‌های تصویری و آنچه تعزیرات توقیف می‌کرد با واقعیت‌های بازار بسیار متفاوت بود. اکنون با گذشت دو هفته مردم همچنان در تأمین این اقلام دچار مشکل هستند و به ناچار به چند برابر قیمت واقعی از بازار سیاه تهیه می‌کنند. اما این سؤال مطرح است که با تولید روزانه ۵ /۱ میلیون ماسک و توقیف میلیونی انبار‌های دپوی ماسک در کشور، چرا همچنان این کالا‌ها نایاب است؟


در روز‌های گذشته، رسانه‌ها در گفتگو با قائم‌مقام بازرگانی وزیر صنعت که ۱۳ کارخانه تولید ماسک در اختیارشان است، با طرح این پرسش‌ها فقط یک پاسخ گرفتند: «با افزایش تولید و واردات ماسک از انگلستان و کانادا به زودی مشکل تأمین حل می‌شود.» بله، وزارت عریض و طویل صنعت که تولید انواع کالا در اختیارش است، در دومین هفته شیوع ویروس به فکر واردات افتاده. به عبارت دیگر نسخه این وزارتخانه برای تأمین کمبود‌ها در شرایط خاص فعلی که همه کشور‌ها با آن درگیر هستند، به واردات ختم شده است. البته به شرطی که همین کالا‌های ضروری پس از واردات از انبار‌های دلالان سر درنیاورد. انتقادی که به عملکرد این وزارتخانه وارد است، عدم چاره‌جویی و افزایش تیراژ تولید ماسک و الکل در دو ماه و نیم گذشته است. فرصتی که دلالان و واسطه‌ها با دپوی کالا‌های ضروری مردم و پر کردن جیب‌هایشان، بار دیگر مردم و مسئولان مربوط را غافلگیر کردند.



نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار